Din aceasta cantitate mie mi-a iesit o tava de fursecuri.
Se cerne faina intr-un vas, se adauga restul ingredientelor si se framanta aluatul, apoi se infaineaza usor, se pune in folie si se da la rece 30 de minute.
Se scoate aluatul se imparte in 4 bucati se pastreaza una cu care se...
Blatul se prepara simplu: amestecam toate ingredientele si framantam un aluat pe care il infainam usor , il infoliem si-l dam la rece 30 de minute.
Crema de branza: Se pun ingredientele intr-un bol si se amesteca cu un tel pana la omogenizare.
Aluatul pentru blat se intinde pe o foaie de...
In sirop se fierb la foc mic perele jumatati pana se inmoaie.
Se prepara sosul de ciocolata, intr-un vas se topeste untul ( cel de cocos si de cacao), se adauga cacaoa vanilia si siropul de artar si se omogenizeaza.
Se asaza perele pe platou, se pune sosul deasupra si se decoreaza cu...
Betisoarele se inmoaie o ora inainte de folosire intr-o sticla cu vin alb.
Intr-un vas se pregateste sosul pentru marinat:
Se pune uleiul, se adauga piperul alb, fulgii de piper rosu zdrobiti, zeama de lamaie, o lingura de vin alb demi-dulce, sarea, chimionul, turmericul,...
Din aceasta cantitate ne ies doua tavi de rotite de pizza, cam pentru 6 persoane.
Preparam aluatul de pizza: cernem faina intr-un vas mare, punem la mijloc drojdia, deasupra zaharul, pe margine sarea si uleiul si turnam apa calduta, framantam un aluat usor elastic, daca mai...
Untul se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia timp de 3 minute sau pana se inmoaie si se omogenizeaza( compozitia e mai densa).
Se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Se pune faina, sarea, se mixeaza in continuare, apoi pudra de cacao, praful de copt si la final laptele putin...
Se mixeaza ouale cu un praf de sare( 30 sec) apoi cu zaharul, vanilia, coaja de portocala jumatate din cantitatea de lapte, amidonul, faina, praful de copt, cealalta jumatate din cantitatea de lapte si la final untul topit.
Se pune ulei in tigaie( un strop) si se prajesc...
Intr-un vas se topeste untul ( 75 gr.) in el se pune zaharul care se caramelizeaza usor.
Intr-un ibric larg se pune amidonul si se toarna laptele putin cate putin, se pune si vanilia, se amesteca pana la omogenizare si se incalzeste usor, se toarna peste caramel si se tine pe foc pana se...
Pestele se curata cu grija( mai are oase), se spala se toaca prin robot.
Ceapa, usturoiul, verdeata se trec prin robot, se pun in ulei de masline si se lasa la inabusit la foc mic, eu adaug si doua linguri de apa.
Se adauga si pestele si se mai tine pe foc cateva minute, se amesteca, se...
Se prepara sosul pentru marinat carnea:
Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie, usturoiul, turmericul, busuioc, sare si piper, apoi boia afumata( un praf), carnea se feliaza subtire, se tavaleste bine prin sos si se tine o ora in frigider.
Pe o foaie de copt asezata pe tava cuptorului,...
Se spala si se sterg vanata si zucchini, se taie in felii , se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa iasa apa, apoi se scurg si se sterg cu un servet de hartie absorbant.
Se incinge gratarul si se unge cu ulei de masline, se coc pe rand feliile de vinete si apoi cele de dovlecel, se scot...
Ouale se mixeaza cu un praf de sare 1 minut, apoi cu zaharul brun si vanilia 3 minute, se adaga cacaoa, apoi faina si la final laptele dulce.
Se unge cu unt foaia de copt, se asaza pe tava cuptorului si se toarna aluatul. Se coace 12 minute la 180 de grade.
Se scoate cu tot cu foaia...
Orezul se spala se scurge si se fierbe in 3 cani mari de apa, pana ramane aproape fara lichid (atentie sa nu-l ardeti), se da deoparte, se scurge (daca mai aveti ce) si se amesteca cu o cana de lapte, se mai lasa pe foc mic sa dea cateva clocote, se adauga zahar, vanilie, coaja de lamaie ,...
Intr-un bol amestecam branza cu un tel, adaugam smantana, amestecam , apoi zaharul, coaja de lamaie, vanilia, praful de sare. Omogenizam compozitia si punem ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.Punem faina, praful de copt si la final zeama de lamaie. Amestecam bine compozitia cu...
V-am fotografiat tipul de macaroane, de cascaval si branza pentru ca vreau sa va iasa exact cum mi-au iesit mie.
Macaroanele se fierb in apa cu sare dupa indicatia de pe ambalaj( in cazul de fata 8 minute).Eu am pus mai multa apa decat de obicei pentru ca le vom lasa in ea pana...
Legumele se spala, se curata si se toaca, se pun in ulei usor incins la foc mic sa se inabuse si se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Se pune o cana de apa si se lasa sa scada la foc mic( acoperim vasul cu un capac), se potriveste de sare si piper. Se trage vasul deoparte, se adauga...
Quinoa se spala foarte bine intr-o sita sub jet de apa apoi se fierbe la foc mic 15 minute in 3 cani mari de apa, se trage vasul de pe foc si se acopera cu un capac si se mai lasa asa inca zece minute (se va umfla si va absorbi lichidul).
Legumele se spala, curata si se toaca marunt.
In 5...
Se prepara atat de usor...si e delicioasa!
Merele, se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare.
Se pun toate ingredientele pe rand in vasul de framantat, untul rece se da pe razatoare, faina se cerne, se amesteca putin si se framanta aluatul pana ce nu se mai lipeste de maini,...
Ouale se mixeaza 30 de secunde cu un praf de sare, se adauga zaharul pudra, coaja de lamaie si vanilia si se mixeaza timp de zece minute.
Intre timp se topeste untul intr-un vas la foc mic, in el se topeste ciocolata si se da vasul deoparte, se adauga cacaoa trecuta prin sita si se amesteca...
Preparare Reteta de mucenici moldovenesti cu aluat dospit, insiropati cu sirop de rom si vanilie
Se prepara maiaua din faina, zahar si drojdie si se lasa 15 minute la crescut la loc cald in bucatarie.
Laptele se incalzeste si in el se topeste zaharul, se adauga si untul si se topeste si...
Se ia o foaie de copt si se pune pe tava de cuptor.
Foaia se unge cu ulei, se asaza cartofii taiati felii mai grosute, se ung cu ulei( mai multicel) , se pudreaza cu sare, piper alb, turmeric, marar si usturoi.
Acoperim cartofii cu o alta foaie de copt, o presam usor cu mana si punem tava...
Se ia o forma de chec, se unge la baza cu putin ulei vegetal si se asaza o folie de prospetime( eu am dublat-o) cu marginile sa atarne peste ea.
Intr-un vas mic, se pune zaharul impreuna cu 4 linguri de apa si se lasa acesta sa se topeasca apoi sa dea in clocot timp de 2 minute.
Se bat...
Razuim legumele pe razatoarea fina, le punem intr-un vas larg si le stropim cu zeama de lamaie.
Usturoiul il curatam si-l zdrobim.
Adaugam iaurtul, praful de sare si amestecul de otet, ulei de masline, mustar si miere.
Cu o lingura amestecam pana la omogenizare si potrivim gustul de...
Untul se topeste intr-un vas la foc mic.
Ciocolata se topeste intr-un vas pe baie de aburi.
Ouale se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si vanilia si se mixeaza 5 minute.
Se pune smantana, coaja de portocala si se mai mixeaza putin, apoi se pune si untul.
Se...
Urda se amesteca cu branza, ouale, vanilia, coaja de portocale si zaharul, se omogenizeaza si se lasa deoparte.
Untul se topeste la foc mic si in el se pune sucul de portocale.
In vasul de mixer se pun ouale, praful de sare si zaharul si se mixeaza 3 minute. Se adauga smantana,...
Preparati clatitele se lasati-le deoparte.
Pregatim crema:
Se amesteca ouale cu zaharul, amidonul si o parte din lapte (150 ml) plus vanilia, se infierbanta restul de lapte intr-un vas si se toarna in fir subtire peste el compozitia pregatita mai inainte. Se amesteca pana se ingroasa, se...
Este o prajitura extrem de simplu de preparat...insa va garantez ca va bateti pe ea pana la ultima bucatica:)))))....asta-i viata! :D:))))
Intr-un vas larg topim untul la foc mic, apoi in el topim ciocolata, apoi adaugam zaharul, amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Turnam usor...
Aluatul de clatite:
Ouale se mixeaza cu un praf de sare, cu iaurtul, zaharul, vanilia, 150 g faina, nutella, cacaoa, laptele, se adauga apoi restul de faina, praful de copt si apa minerala cu bule.
Se topeste untul in tigaie la foc mic si se toarna peste aluatul de clatite,...
Branza dulce se amesteca cu laptele condensat, cu galbenusurile, apoi cu untul topit.
Se cantareste amidonul si se adauga peste compozitia de branza, urmeaza praful de copt, praful de sare, fulgii de cocos, vanilia, coaja de portocala, apoi se amesteca pana la omogenizare.
Albusurile...
Topim untul intr-un ibric, dam vasul deoparte si in el topim fulgii de ciocolata, apoi adaugam si cacaoa si amestecam bine pana la omogenizare.
Intr-un vas de mixer, punem ouale, apoi laptele condensat, amestecam cu un tel sau cu mixerul (cum dorim), adaugam iaurtul, vanilia, faina, praful de...
Fursecuri cu gem de caise
Din aceasta cantitate mie mi-a iesit o tava de fursecuri. Se cerne faina intr-un vas, se adauga restul ingredientelor si se framanta aluatul, apoi se infaineaza usor, se pune in folie si se da la rece 30 de minute. Se scoate aluatul se imparte in 4 bucati se pastreaza una cu care se...
Prajitura cu ciocolata, branza dulce si fructe de padure
Blatul se prepara simplu: amestecam toate ingredientele si framantam un aluat pe care il infainam usor , il infoliem si-l dam la rece 30 de minute. Crema de branza: Se pun ingredientele intr-un bol si se amesteca cu un tel pana la omogenizare. Aluatul pentru blat se intinde pe o foaie de...
Pere in sos de ciocolata si sirop de artar
In sirop se fierb la foc mic perele jumatati pana se inmoaie. Se prepara sosul de ciocolata, intr-un vas se topeste untul ( cel de cocos si de cacao), se adauga cacaoa vanilia si siropul de artar si se omogenizeaza. Se asaza perele pe platou, se pune sosul deasupra si se decoreaza cu...
Frigarui de somon si creveti la gratar cu lamaie si lime
Betisoarele se inmoaie o ora inainte de folosire intr-o sticla cu vin alb. Intr-un vas se pregateste sosul pentru marinat: Se pune uleiul, se adauga piperul alb, fulgii de piper rosu zdrobiti, zeama de lamaie, o lingura de vin alb demi-dulce, sarea, chimionul, turmericul,...
Rotite de pizza cu oregano
Din aceasta cantitate ne ies doua tavi de rotite de pizza, cam pentru 6 persoane. Preparam aluatul de pizza: cernem faina intr-un vas mare, punem la mijloc drojdia, deasupra zaharul, pe margine sarea si uleiul si turnam apa calduta, framantam un aluat usor elastic, daca mai...
Muffins cu oua de ciocolata
Untul se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia timp de 3 minute sau pana se inmoaie si se omogenizeaza( compozitia e mai densa). Se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se pune faina, sarea, se mixeaza in continuare, apoi pudra de cacao, praful de copt si la final laptele putin...
Clatite inimoase
Se mixeaza ouale cu un praf de sare( 30 sec) apoi cu zaharul, vanilia, coaja de portocala jumatate din cantitatea de lapte, amidonul, faina, praful de copt, cealalta jumatate din cantitatea de lapte si la final untul topit. Se pune ulei in tigaie( un strop) si se prajesc...
Budinca caramel cu ciocolata
Intr-un vas se topeste untul ( 75 gr.) in el se pune zaharul care se caramelizeaza usor. Intr-un ibric larg se pune amidonul si se toarna laptele putin cate putin, se pune si vanilia, se amesteca pana la omogenizare si se incalzeste usor, se toarna peste caramel si se tine pe foc pana se...
Drob de peste cu smantana
Pestele se curata cu grija( mai are oase), se spala se toaca prin robot. Ceapa, usturoiul, verdeata se trec prin robot, se pun in ulei de masline si se lasa la inabusit la foc mic, eu adaug si doua linguri de apa. Se adauga si pestele si se mai tine pe foc cateva minute, se amesteca, se...
Friptura frageda de pui cu lamaie si usturoi in pergament
Se prepara sosul pentru marinat carnea: Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie, usturoiul, turmericul, busuioc, sare si piper, apoi boia afumata( un praf), carnea se feliaza subtire, se tavaleste bine prin sos si se tine o ora in frigider. Pe o foaie de copt asezata pe tava cuptorului,...
Burger mediteranean vegetarian
Se spala si se sterg vanata si zucchini, se taie in felii , se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa iasa apa, apoi se scurg si se sterg cu un servet de hartie absorbant. Se incinge gratarul si se unge cu ulei de masline, se coc pe rand feliile de vinete si apoi cele de dovlecel, se scot...
Rulada elvetiana cu doua feluri de ciocolata
Ouale se mixeaza cu un praf de sare 1 minut, apoi cu zaharul brun si vanilia 3 minute, se adaga cacaoa, apoi faina si la final laptele dulce. Se unge cu unt foaia de copt, se asaza pe tava cuptorului si se toarna aluatul. Se coace 12 minute la 180 de grade. Se scoate cu tot cu foaia...
Crema de orez cu lapte
Orezul se spala se scurge si se fierbe in 3 cani mari de apa, pana ramane aproape fara lichid (atentie sa nu-l ardeti), se da deoparte, se scurge (daca mai aveti ce) si se amesteca cu o cana de lapte, se mai lasa pe foc mic sa dea cateva clocote, se adauga zahar, vanilie, coaja de lamaie ,...
Cheesecake cu lamaie delicios
Intr-un bol amestecam branza cu un tel, adaugam smantana, amestecam , apoi zaharul, coaja de lamaie, vanilia, praful de sare. Omogenizam compozitia si punem ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.Punem faina, praful de copt si la final zeama de lamaie. Amestecam bine compozitia cu...
Macaroane in stil american
V-am fotografiat tipul de macaroane, de cascaval si branza pentru ca vreau sa va iasa exact cum mi-au iesit mie. Macaroanele se fierb in apa cu sare dupa indicatia de pe ambalaj( in cazul de fata 8 minute).Eu am pus mai multa apa decat de obicei pentru ca le vom lasa in ea pana...
Rulada cu ciuperci si legume de post
Legumele se spala, se curata si se toaca, se pun in ulei usor incins la foc mic sa se inabuse si se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Se pune o cana de apa si se lasa sa scada la foc mic( acoperim vasul cu un capac), se potriveste de sare si piper. Se trage vasul deoparte, se adauga...
Quinoa cu legume
Quinoa se spala foarte bine intr-o sita sub jet de apa apoi se fierbe la foc mic 15 minute in 3 cani mari de apa, se trage vasul de pe foc si se acopera cu un capac si se mai lasa asa inca zece minute (se va umfla si va absorbi lichidul). Legumele se spala, curata si se toaca marunt. In 5...
Prajitura cu mere scortisoara si portocala
Se prepara atat de usor...si e delicioasa! Merele, se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun toate ingredientele pe rand in vasul de framantat, untul rece se da pe razatoare, faina se cerne, se amesteca putin si se framanta aluatul pana ce nu se mai lipeste de maini,...
Prajitura fina cu ciocolata si zmeura
Ouale se mixeaza 30 de secunde cu un praf de sare, se adauga zaharul pudra, coaja de lamaie si vanilia si se mixeaza timp de zece minute. Intre timp se topeste untul intr-un vas la foc mic, in el se topeste ciocolata si se da vasul deoparte, se adauga cacaoa trecuta prin sita si se amesteca...
Reteta de mucenici moldovenesti cu aluat dospit, insiropati cu sirop de rom si vanilie
Preparare Reteta de mucenici moldovenesti cu aluat dospit, insiropati cu sirop de rom si vanilie Se prepara maiaua din faina, zahar si drojdie si se lasa 15 minute la crescut la loc cald in bucatarie. Laptele se incalzeste si in el se topeste zaharul, se adauga si untul si se topeste si...
Cartofi aurii cu usturoi si marar
Se ia o foaie de copt si se pune pe tava de cuptor. Foaia se unge cu ulei, se asaza cartofii taiati felii mai grosute, se ung cu ulei( mai multicel) , se pudreaza cu sare, piper alb, turmeric, marar si usturoi. Acoperim cartofii cu o alta foaie de copt, o presam usor cu mana si punem tava...
Parfait napolitan cu 3 feluri de ciocolata
Se ia o forma de chec, se unge la baza cu putin ulei vegetal si se asaza o folie de prospetime( eu am dublat-o) cu marginile sa atarne peste ea. Intr-un vas mic, se pune zaharul impreuna cu 4 linguri de apa si se lasa acesta sa se topeasca apoi sa dea in clocot timp de 2 minute. Se bat...
Salata de cruditati cu iaurt si usturoi
Razuim legumele pe razatoarea fina, le punem intr-un vas larg si le stropim cu zeama de lamaie. Usturoiul il curatam si-l zdrobim. Adaugam iaurtul, praful de sare si amestecul de otet, ulei de masline, mustar si miere. Cu o lingura amestecam pana la omogenizare si potrivim gustul de...
Briose cu ciocolata
Untul se topeste intr-un vas la foc mic. Ciocolata se topeste intr-un vas pe baie de aburi. Ouale se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si vanilia si se mixeaza 5 minute. Se pune smantana, coaja de portocala si se mai mixeaza putin, apoi se pune si untul. Se...
Prajitura cu branza dulce, urda si portocale
Urda se amesteca cu branza, ouale, vanilia, coaja de portocale si zaharul, se omogenizeaza si se lasa deoparte. Untul se topeste la foc mic si in el se pune sucul de portocale. In vasul de mixer se pun ouale, praful de sare si zaharul si se mixeaza 3 minute. Se adauga smantana,...
Crepes suzette cu crema de lamaie si sirop parfumat de citrice
Preparati clatitele se lasati-le deoparte. Pregatim crema: Se amesteca ouale cu zaharul, amidonul si o parte din lapte (150 ml) plus vanilia, se infierbanta restul de lapte intr-un vas si se toarna in fir subtire peste el compozitia pregatita mai inainte. Se amesteca pana se ingroasa, se...
Negresa cu crema de branza dulce si portocala
Este o prajitura extrem de simplu de preparat...insa va garantez ca va bateti pe ea pana la ultima bucatica:)))))....asta-i viata! :D:)))) Intr-un vas larg topim untul la foc mic, apoi in el topim ciocolata, apoi adaugam zaharul, amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Turnam usor...
Clatite cu nutella
Aluatul de clatite: Ouale se mixeaza cu un praf de sare, cu iaurtul, zaharul, vanilia, 150 g faina, nutella, cacaoa, laptele, se adauga apoi restul de faina, praful de copt si apa minerala cu bule. Se topeste untul in tigaie la foc mic si se toarna peste aluatul de clatite,...
Prajitura minunata cu branza dulce si ciocolata
Branza dulce se amesteca cu laptele condensat, cu galbenusurile, apoi cu untul topit. Se cantareste amidonul si se adauga peste compozitia de branza, urmeaza praful de copt, praful de sare, fulgii de cocos, vanilia, coaja de portocala, apoi se amesteca pana la omogenizare. Albusurile...
Prajitura Shoko-Cioco
Topim untul intr-un ibric, dam vasul deoparte si in el topim fulgii de ciocolata, apoi adaugam si cacaoa si amestecam bine pana la omogenizare. Intr-un vas de mixer, punem ouale, apoi laptele condensat, amestecam cu un tel sau cu mixerul (cum dorim), adaugam iaurtul, vanilia, faina, praful de...