RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE990
PRIETENI143
Retete

Aperitiv rulouri rapide cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2017

Se decongelează foile de plăcintă. În pachet sunt 12 foi de plăcintă și se vor folosi câte 4 foi pentru fiecare rulou. Se desface pachetul și se ia prima foaie cu grijă, să nu se rupă. Se întinde prima foaie pe planșetă, se unge cu unt și se procedează la fel...

Reteta de prajitura tavalita in nuca de cocos, favorita sarbatorilor noastre

In Prajituri la 17 Mai 2017

Preparare Reteta de prajitura tavalita in nuca de cocos, favorita sarbatorilor noastre Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă, adăugând pe rând zahărul (câte o lingură), vanilia, coaja de lămâie rasă, gălbenușurile, făina în...

Cighir din ficatei de pui

In Ficat la 16 Mai 2017

Se curăță, se spală și se taie codițele de la usturoiul verde. Se alege, se spală și se taie mărunt pătrunjelul și mărarul. Se curăță și se spală ceapa. Bulbii de la ceapa verde se taie și se pun la topit în ulei, iar codițele se taie, de asemenea și se pregătesc...

Desert tort de mere, cu frisca

In Torturi la 15 Mai 2017

Într-o cratiță cu diametrul de 24 cm, se pune untul feliat și peste el se toarnă 200-250 grame zahăr tos, în așa fel încât să se formeze o suprafață netedă, uniformă. Se spală merele și se curăță de coji și de codițe. Cu un cuțitaș, se scobește cu...

Ciorba de cartofi cu smantana

In Ciorbe la 15 Mai 2017

Se curăță și se spală legumele. Morcovii și pătrunjeii se taie rondele sau semirondele. Se pun la fiert într-o oală de 4 litri, legumele tăiate (morcovii, pătrunjeii și țelina). Între timp, se curăță ceapa, se spală, se taie și se pune la topit în ulei....

Salata de vinete cu maioneza

In Salate la 13 Mai 2017

Se spală vinetele și se coc. Când sunt coapte, se lasă puțin la răcorit, după care se curăță de coji și se pun pe un plan înclinat (un fund de lemn) pentru a se scurge. În timp ce vinetele se scurg, se face o maioneză dintr-un gălbenuș fiert tare și răzuit...

Aperitiv oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2017

Se fierb tari, 6 ouă. Se răcesc, se curăță de coji și se taie în jumătăți. Pentru umplutură, se amestecă bine pateul cu gălbenușurile răzuite de la 4 ouă și cu untul. Se condimentează cu sare și piper, după gust, Pentru maioneză se răzuie celelalte două...

Desert prajitura Bobițe colorate

In Prajituri la 11 Mai 2017

Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat albușurile spumă și, când au început să crească, se adaugă, puțin câte puțin zahărul, bătând întruna. Se adaugă, pe rând, puțin cîte puțin vanilia, gălbenușurile, uleiul și făina în...

Ciorba de primavara, din legume

In Ciorbe la 11 Mai 2017

Se spală și se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina. Se taie rondele și se pun la fiert. Între timp, se alege mazărea, se clătește și se pune la fiert. După un clocot, mazărea se strecoară și se pune în oala în care fierb morcovii, țelina și pătrunjeii....

Aperitiv rosii umplute cu branza

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2017

Se aleg roșii coapte și tari, se spală, se șterg cu un prosop curat și se taie din fiecare câte un căpăcel, după care, cu o linguriță se golesc de semințe și de zeamă. Mărarul se spală și se taie mărunt. Se păstrează 1-2 fire de mărar pentru decor. Se pregătesc...

Supa de pui cu galuste de gris

In Supe la 7 Mai 2017

Se tranșează cei doi pui și se pregătesc pentru supă: coșul pieptului, spatele și aripile. Se spală carnea și se pune la fiert. Pe măsură ce carnea fierbe, se culege spuma și se aruncă. Între timp, se curăță și se spală legumele. Se spală și se taie mărunt frunzele...

Salata orientala

In Salate la 6 Mai 2017

Cartofii se spală și se fierb în coajă, iar când s-au răcit, se curăță. Ouăle se ferb tari, se curăță de coji și se taie în sferturi. În timp ce cartofii și ouăle fierb, se pregătesc celelalte ingrediente. Ceapa verde se curăță, se spală și se...

Desert fursecuri cu scortisoara

In Dulciuri la 3 Mai 2017

Se amestecă untul topit, ouăle și zahărul, până se dizolvă. Se adaugă bicarbonatul stins cu oțet, esența de rom și apoi făina. Se face un aluat consistent care se învelește într-o folie de plastic (pungă de unică folosință) și se pune în frigider pentru...

Tocanita de spanac cu ochiuri

In Mancaruri de legume la 3 Mai 2017

Se curăță și se spală spanacul foarte bine, se scurge de apă și se taie mărunt. Se pune spanacul tăiat, în cratița în care s-au pus la topit, în ulei, cele două cepe tăiate mărunt  și se lasă la înmuiat, pe foc mic. Se adaugă 2 pahare de apă și...

Aperitiv omleta cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2017

Se curăță cartofii, se spală bine și se taie în feliuțe subțiri. Se prăjesc cartofii în ulei, la foc mic, într-o tigaie cu capac, ca să se înmoaie și să nu se ardă. Când sunt aproape gata, se presară peste ei o parte din cașcavalul ras. Se mai acoperă...

Cartofi frantuzesti

In Mancaruri de legume la 28 Apr 2017

Se fierb cartofii întregi și se lasă puțin la răcit, după care se curăță de coji. Ouăle se fierb tari și se curăță de coji. Se unge cratița cu ulei, după care se pun în ea cartofii fierți, tăiați rondele de câte 1 cm grosime, într-un prim strat,...

Desert chec marmorat

In Dulciuri la 27 Apr 2017

Se aleg albușurile de gălbenușuri și se bat, până încep să crească, apoi se adaugă zahărul, puțin câte puțin, bătând întruna. Se adaugă și un plic de vanilie, după care, pe rând se adaugă și gălbenușurile, unul câte unul, bătând...

Bors de fasole alba

In Ciorbe la 27 Apr 2017

Fasolea albă se alege, se spală și se pune la înmuiat cu apă rece suficientă, de cu seară, până a doua zi. A doua zi, se spală din nou fasolea în apa în care a stat la înmuiat, se mai clătește puțin, după care se pune la fiert, cu apă rece. Simultan,...

Desert cornuri cu gem si nuca

In Dulciuri la 25 Apr 2017

Se face un aluat potrivit de moale din: făină, drojdie, sare, lapte cald, ulei și zahăr și se lasă la dospit la căldură, într-un vas, acoperit cu un șervet curat. Când aluatul a crescut, se porționează (din cantitatea de mai sus, se pot face 16  cornuri) după care...

Desert clatite cu gem

In Dulciuri la 24 Apr 2017

Se amestecă făina, zahărul, sarea, bicarbonatul, ouăle, vanilia, coaja de lămâie rasă și laptele, cu mare grijă, ca să nu facem cocoloașe, până ce rezultă o compoziție cu densitatea smântânii. Se unge tigaia pentru clătite, cu un strat subțire de ulei...

Desert cozonaci moldovenesti

In Dulciuri la 23 Apr 2017

Aluatul Se pune făina în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei, se pune drojdia, o ceșcuță de zahăr tos fin și puțin lapte cald. Se amestecă drojdia cu zahărul, laptele cald și puțină făină, după care se lasă la crescut, la un loc călduț. Separat,...

Desert pascuta cu branza dulce

In Dulciuri la 20 Apr 2017

După ce a crescut suficient, aluatul de cozonac se întinde în foaie subțire, în tava pentru pască. Cine vrea, poate utiliza aluat franțuzesc, dacă nu suportă aluatul dospit. Peste foaie, se toarnă următoarea compoziție: Se amestecă foarte bine brânza dulce...

Desert pasca cu smantana

In Dulciuri la 19 Apr 2017

Smântâna se pune la scurs, într-un săculeț din pânză, la loc rece, până a doua zi. Se face un aluat (de cozonac) potrivit de moale din: făină, ouă, drojdie, ulei (unt/untură), lapte, vanilie, esență de rom și se lasă la dospit. Când este gata, se...

Drob de champignons

In Mancaruri de legume la 18 Apr 2017

Ciupercile se curăță de coajă și de filamente, se spală bine și apoi se mărunțesc, după preferințe. Eu aleg ciuperci mari (pe care le curăț mai ușor) și tai pălăriuțele de ciuperci în două, după care le feliez, la fel cum fac și cu piciorușele. Amestecăm ciupercile...

Aperitiv oua rosii

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2017

Se curăță bine ouăle și se decorează apoi cu frunzulițe verzi, după care se leagă in fâșii de voal, sau mătase (chiar de la ciorapi de damă, dacă nu avem altceva). Coaja de la ceapa galbenă adunată cu câtva timp înainte de Paști, se fierbe timp de 10-15 minute, în 2-3 litri...

Sandwich amuzant

In Sandvisuri la 14 Apr 2017

Se rumenesc feliile de pâine în prăjitor, se ung cu unt, când sunt calde încă, după care se așază feliile de cașcaval, pentru crearea cadrului...Apoi, se ornează feliile de pâine cu ingredientele de mai sus, pentru a realiza un omuleț, cu fața din șuncă...

Aperitiv buburuze umplute

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2017

Se taie felii de 1-1,5 cm grosime din baton și se rumenesc puțin în prăjitorul de pâine. Când feliuțele de baton s-au răcorit, se ornează cu frunze mici de salată. Roșiile se spală bine, se înjumătățesc, se golesc de conținut cu o linguriță și se umplu...

Placinte cu varza

In Mancaruri de post la 8 Apr 2017

Din făină, drojdie, un praf de sare și apă călduță, se face un aluat potrivit de moale și se lasă la dospit. Varza murată se stoarce, se taie fideluță si se călește la foc mic, în 3-4 linguri de ulei, până scade zeama. Se adaugă piper după gust (mai mult, cine...

Taietei cu cartofi

In Mancaruri de post la 5 Apr 2017

Se face un puré din 8-10 cartofi și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se adaugă o ceapă prăjită puțin, până se face transparentă ca sticla, nu să se rumenească. În puré se adaugă și uleiul în care s-a prăjit ceapa. Se fierb...

Coltunasi cu cartofi

In Mancaruri de post la 5 Apr 2017

Din faina, gris, un praf de sare si putina apa calda, se face un aluat potrivit de moale. Se face un puré din 6-8 cartofi și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se adaugă o ceapă medie (prăjită puțin, cât să se înmoaie, nu să se ardă) cu tot cu uleiul...

Afisate 961 - 990 din 990 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Valurile zilei sunt prielnice, soarele e pe cer, atmosfera e perfecta, stelele sunt aliniate pentru succes, iar tu esti la fel de nedumerit.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]