Aceste trufe sunt atat de bune si atat de usor de facut ca mai ca n-as fi credibila. Si mie mi-a fost greu sa cred ca din ingrediente simple si putine poate iesi ceva asa bun, insa am avut incedere in Laura Adamache.
Ingredientele de mai jos sunt pentru 60 bucati trufe de ciocolata.
Intr-o craticioara am turnat frisca lichida si am pus craticioara pe foc mititel. In frisca lichida am adaugat ciocolata rupta bucatele si am lasat-o sa se topeasca de tot. Am amestecat mereu.
Dupa ce s-a topit ciocolata, am oprit focul si am adaugat migdalele macinate. Am omogenizat compozitia, am lasat-o sa se raceasca pana cand a mai fost doar un pic calduta. Am adaugat alcoolul, visinata tare in cazul meu, am amestecat bine cu lingura, apoi am mixat compozitia timp de 4 minute, cu un mixer, la viteza mare.
Am bagat apoi craticioara in frigider pentru 5 minute. Dupa ce au trecut cele 5 minute, am mixat iar compozitia, cu mixerul, la viteza mare, timp de 4 minute si iar am bagat craticioara la frigider pentru 5 minute. Si dupa aceste minute am repetat inca o data procedeul descris mai sus, apoi am lasat craticioara la frigider timp de 15 minute.
Cu ajutorul unei lingurite am portionat bucatele mici de crema (care se intareste foarte tare!) si le-am modelat in forma de bilute, in palme. Palmele trebuie mereu udate cu apa rece. Desi poate parea imposibil, operatiunea asta decurge destul de repede si fara dificultate. Crema este destul de maleabila si se lucreaza usor.
Bilutele gata formate le-am tavalit unele prin bastonase de ciocolata, iar celelalte prin migdale macinate. Le-am asezat apoi in hartiute de bomboane, intr-o cutie cu capac. Cutia am pastrat-o la frigider.
Trufele se pastreaza foarte bine foarte mult timp. La mine au tinut doua saptamani si apoi s-au terminat.