Snitel parizian din piept de pui reteta ca la mama acasa
Nu inventăm apa caldă! E doar o rețetă bună pentru un picnic reușit, pentru pus la pachet sau chiar pentru un fel principal, asortat tradițional.
Mai întâi de toate aș vrea să precizez că șnițelul este o invenție austriacă și că la origine a fost o fleică de vițel, dar noi, românii facem în special șnițel din pui, pentru că este mai fraged.
Trebuie, de asemenea, să precizez că șnițelul parizian este făcut după rețeta: "făină-ou-făină", iar șnițelul vienez are rețeta: "făină-ou-pesmet". În rest, fiecare știe să facă șnițele, dar fiecare are rețeta sa. Iat-o pe a mea:
Reteta pentru picnic
Cum se prepara Snitel parizian din piept de pui reteta ca la mama acasa
Se spală pieptul de pui și se lasă să se scurgă de apă într-o strecurătoare.
Din ouă, sare, piper și făină se prepară compoziția pentru șnițele, un aluat ca acela pentru clătite, mixând bine, ca să nu se formeze cocoloașe.
Se șterge pieptul de pui cu un prosop curat și se porționează, după cum îi place fiecăruia. Feliuțele trebuie să nu fie prea subțiri, ci să aibă aproximativ 1 cm. Se bat feliile din piept de pui, dar foarte puțin, ca să nu se desfacă, ci doar ca să se întindă fibra.
Se pune uleiul în tigaie și se încinge, după care se micșorează flacăra de la ochiul de aragaz. Feliile de piept de pui se trec prin compoziția cu ouă, după care se pun la prăjit în tigaia cu ulei încins. Se rumenesc șnițelele pe ambele părți și apoi se scot pe o hârtie absorbantă (șervete de bucătărie).
Se servesc simple, cu salată, cu o garnitură de cartofi, după plac, sau la pachet, ca sandwich. Partea bună e că acest preparat este gustos atât cald, cât și rece. Recomandam si snitele la cuptor
1
Carnea pentru șnițele trebuie bătută puțin, ca să se întindă fibra (ea se strânge prin coacere/prăjire), dar nu bateți prea tare feliuțele din piept de pui, pentru că sunt foarte fragede și se pot desface.
2
Dacă faceți această compoziție pentru șnițele, cu toate condimentele necesare, nu mai trebuie să condimentați în prealabil, cu sare și piper, feliuțele din piept de pui. În plus, cantitatea de făină necesară se reduce la jumătate, sau chiar mai mult.
3
Înainte de a pune șnițelele la prăjit, încingeți bine uleiul din cratiță.
4
Prăjiți șnițelele la foc mic, ca să nu le ardeți și ca să aibă o culoare frumoasă.
5
Lăsați șnițelele puțin pe hârtie absorbantă, pentru a scăpa de uleiul de prisos.
6
Dacă aveți mai multe șnițele de prăjit, e bine să schimbați uleiul.