Patricia Iordache

1

Bucataras
incepator

Bucuresti/Popesti-Leordeni

Bucataras din 27.02.2013

RETETE263
PRIETENI327
Retete

Papricas de porc cu galuste din faina

In Porc la 19 Iun 2013

Taiem carnea, cubulete. Tocam marunt ceapa si o calim in uleiul incins.  Adaugam carnea si lasam vasul acoperit aproximativ  10 minute sa fiarba in sucul propriu. Punem aproximativ 400 ml apa si lasam sa fiarba 30-40 minute. Cand a inceput sa scada apa, adaugam pasta de...

Clatite umplute cu branza dulce

In Dulciuri la 13 Iun 2013

Cum preparam clatitele: Spargem ouale adaugam un praf de sare si le amestecam cu un tel. Adaugam zaharul, esenta,laptele, faina si amestecam bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Adaugam berea, omogenizam si lasam compozitia la frigider, pentru minim o ora. Punem intr-o tigaie...

Mancare de mazare cu marar si friganele

In Bucatarasi celebri la 10 Iun 2013

Cum preparam mazarea: Tocam marunt ceapa, iar morcovul il taiem rondele. Incingem uleiul si inabusim usor zarzavatul. Adaugam mazarea, 3 cani cu apa (aprox 750 ml.) , acoperim cu un capac si fierbem la foc domol, timp de 20 minute. Amestecam faina, zaharul, sucul de rosii, sarea si...

Chiftelute din dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 9 Iun 2013

Curatam dovlecelul de coaja si de seminte, apoi il dam pe razatoarea cu gauri mici. Presaram cu sare si punem intr-o sita. Lasam (aproximativ 30 minute) pana se scurge toata zeama, presand usor cu dosul unei linguri. Adaugam usturoiul pisat, mararul tocat marunt, pesmetul, ouale si...

Placinta cu iaurt si cirese

In Dulciuri la 9 Iun 2013

Lasam sa se decongeleze foile de placinta. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Pregatim umplutura : Amestecam ouale intregi cu un praf de sare si zahar, adaugam esenta si smantana. Amestecam bine cu o lingura, pana nu se mai vad cocoloase de smantana (asa se vor face daca smantana e...

Pateuri rotunde, cu carnati

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2013

Lasam aluatul foietaj sa se decongeleze. Taiem cu ajutorul unui pahar, cercuri.  Amestecam oul cu putina sare si ungem cu el cercurile de aluat. Carnaciorii ii taiem in bucati lungi de aproximativ 5 cm (cred ca trebuie sa fie mai mic ca sa nu patiti ca mine si sa se rastoarne) si ii...

Salata cu ou fiert si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2013

Fierbem ouale timp de 8-10 minute. Le curatam de coaja si le tocam foarte marunt. Tocam ceapa verde, patrunjelul si pisam usturoiul. Amestecam smantana cu usturoiul pisat, adaugam sare si piper. Punem peste smantana ouale tocate, feliile de ciuperci, ceapa verde, patrunjelul si uleiul de...

Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci

In Porc la 5 Iun 2013

Punem oul la fiert. Trebuie sa aiba galbenusul tare asa ca il lasam la fiert aproximativ 8 minute. Tocam cozile de ceapa, patrunjelul si feliem ciupercile (daca nu le avem deja feliate). Amestecam smantana cu usturoi, sare si piper. Taiem in felii oul fiert. Incercam sa batatorim...

Prajitura rapida cu branza dulce si stafide

In Prajituri la 4 Iun 2013

Cum preparam blatul: Amestecam toate ingredientele si intindem aluatul obtinut intr-o forma cu fundul detasabil, tapetata cu hartie de copt (forma mea are 23 cm diametrul). Cum preparam crema: Cele 3 galbenusuri si oul intreg le mixam bine cu zaharul, pana cand acesta se dizolva...

Parjoale preparate rapid

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2013

Curatam de coaja legumele si le spalam. Punem toata carnea intr-un vsa incapator. Punem in robotul de bucatarie ceapa si usturoiul si le maruntim bine. Punem in robotul de bucatarie morcovul si cartoful si le maruntim bine. Batem ouale cu un praf de sare. Adugam peste carne toate...

Supa crema de rosii

In Supe la 2 Iun 2013

Cum preparam supa crema de rosii: Punem uleiul la incins. Adaugam ceapa tocata marunt (eu am tocat cu un blender manual), sarea si piperul. Amestecam si lasam sa devina translucida, fara sa se arda, apoi adaugam usturoiul pisat si amestecam pentru cateva secunde. Adaugam rosiile pasate,...

Chec "Zebra"

In Dulciuri la 31 Mai 2013

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul vanilinat si mixam la viteza mica, apoi adaugam zaharul, lingura cu lingura, pana obtinem o bezea lucioasa si densa (cand opriti mixerul, sa obtineti "moturi" de bezea)....

Cartofi noi cu bacon, la cuptor

In Mancaruri cu carne la 29 Mai 2013

Spalam cartofii noi cu un burete, fara sa curatam coaja. Tapetam o tava cu hartie de copt si punem cartofii.  Bagam tava la cuptorul incins la 220 grade, pentru 40 minute. Adaugam peste cartofi, din loc in loc, feliile de bacon/kaiser si mai lasam la cuptor pentru inca 15-20 min...

Salata de vinete cu usturoi

In Salate la 29 Mai 2013

Daca vinetele nu le avem din congelator gata coapte si curatate de coaja, le coacem pana devin moi la apasarea cu degetul, le curatam de coaja si miezul obtinut il lasam la scurs intr-o sita. Intr-un vas mic amestecam usturoiul pisat cu sare, piper, ulei de masline, sucul de lamaie si...

Tochitura in sos de vin

In Porc la 27 Mai 2013

Taiem carnea in bucati potrivite. La fel procedam si cu slaninuta afumata. Scarita o taiem pe langa os si o lasam bucati mari. Tocam usturoiul verde si ceapa. Intr-un vas (de preferinta ceaun) punem putin ulei si cand s-a incins adaugam carnea , slaninuta si scarita. Amestecam bine si lasam...

Prajitura combinata

In Prajituri la 27 Mai 2013

Ne pregatim toate ingredientele. Cum preparam blatul: Punem intr-un vas, untul, ciocolata rupta in bucatele, laptele, zaharul si sarea. Punem vasul pe foc potrivit, amestecand pana la topirea tuturor ingredientelor. Luam de pe foc si  lasam la racit, apoi adaugam cele doua...

Mancarica de naut

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2013

Tocam marunt ceapa si rosia. Punem intr-un vas uleiul de masline si adaugam boabele de mustar. Adaugam ceapa si lasam sa se rumeneasca putin. Punem rosiile din conserva sau rosia tocata marunt si putina apa. Presaram condimentele, amestecam si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute. Scurgem...

Cartofi noi, ca in Banat

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2013

Curatam cartofii de coaja si ii spalam - am ales cartofi micuti si cat mai egali ca dimensiune - . Ii taiem in bucati egale. Pornim cuptorul la 200 grade. Ungem un vas de yena cu putin ulei si asezam cartofii. Tocam ceapa si usturoiul verde. Adaugam totul peste cartofi, asezonam, punem...

Mancare de fasole pastai

In Mancaruri de post la 21 Mai 2013

Inlaturam capetele de la fasole si le rupem  apoi in 2 sau 3 bucati, cat sa le putem manca fara prea mare efort. Le spalam. Punem un vas cu apa (aproximativ 2 l) si sare sa fiarba. In momentul in care apa incepe sa clocoteasca, adaugam fasolea pastai, acoperim cu un capac si lasam la foc...

Prajitura cu iaurt si piersici

In Prajituri la 21 Mai 2013

Punem gelatina la hidratat in 200 ml. zeama de compot. Lasam 10 minute, timp in care pregatim forma in care vom monta prajitura. Tapetam o forma de chec ( a mea 11x36 cm )cu folie alimentara.  Taiem un capat al piscoturilor astfel incat sa fie toate egale si sa nu depaseasca inaltimea...

Carnati cu ciuperci si cascaval, la cuptor

In Mancaruri cu carne la 18 Mai 2013

Indepartam coaja carnatilor si ii taiem felii.  Curatam ciupercile si le feliem. Tocam marunt partea verde de la usturoi. Turnam putin ulei de masline pe fundul unui vas de yena. Asezam un strat de ciuperci (jumatate din intreaga cantitate), apoi un strat de carnati (jumatate din...

Socata reteta bunicii

In Bauturi la 18 Mai 2013

Socata reteta bunicii Se pun toate ingredientele intr-un vas incapator (eu am pus intr-un borcan pentru muraturi), acoperim vasul cu o hartie si lasam pentru 5-6 zile la macerat, la temperatura camerei. Amestecam in lichidul obtinut cam de 2 ori pe zi (dimineata si seara). Cand incepe sa...

Ciorba cu perisoare, reteta gustoasa cu multe legume

In Ciorbe la 15 Mai 2013

Cum se prepara Ciorba cu perisoare, reteta gustoasa cu multe legume: Spalam legumele. Tocam marunt pastarnacul, morcovul, ardeiul gras si ceapa. Le punem la calit in putin ulei, apoi adaugam peste ele apa calda. Acoperim si lasam sa fiarba.  Intre timp preparam perisoarele....

Salata cu cartofi noi

In Mancaruri cu carne la 13 Mai 2013

Curatam cartofii de coaja si ii punem intregi, in apa cu sare si 2 catei de usturoi taiati felii. Din momentul in care apa incepe sa fiarba ii lasam 20 minute. Intre timp, tocam marunt usturoiul verde si mararul. Presam cateii de usturoi ramasi ( 2 buc) si ii amestecam cu iaurtul si putin...

Fructe facute salata

In Salate la 12 Mai 2013

Spalam toate fructele.  Pepenele (cu tot cu coaja) il taiem pe jumatate cu ajutorul unui cutit special (in forma de triunghi). Taiem apoi capatul cu codita astfel incat sa putem avea stabilitate (asemenea unei farfurii). Cu ajutorul unei linguri, scoatem cu grija miezul pepenelui,...

Varza cu afumatura si usturoi a la Costeo

In Porc la 11 Mai 2013

Spalam cele doua verze, le taiem in 4 si le taiem in fasii subtiri. Presaram sare si presam cu ajutorul degetelor pana cand varza se moaie si isi micsoreaza volumul la jumatate. Presaram piper si cimbru si lasam de-o parte. Punem aproximativ 1 l de apa sa fiarba. Tocam marunt cepele si...

Omleta cu slaninuta la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2013

Taiem bucatele slaninuta si cascavalul. Tocam marunt ceapa, usturoiul si leusteanul.  Separat batem ouale cu un praf de sare si piper. Intr-o tigaie punem putin unt, adaugam slaninuta, ceapa si usturoiul si le calim putin. Adaugam ouale batute, presaram cimbru, leustean si amestecam...

Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor

In Pui la 10 Mai 2013

Pregatim pulpele: le spalam si le taiem pe jumatate. Pisam usturoiul, adaugam peste el sare, piper, cimbru si aproximativ 700 ml bere. Amestecam cu o lingura si in acest amestec, punem pulpele. Acoperim vasul si lasam la rece pentru minim 3 ore. Pregatim intr-un vas susanul, in alt vas...

Bulgari cu legume

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2013

Ceapa taiata fin si usturoiul se calesc in putin ulei, se adauga amestecul mexican si putina apa si se fierbe. Ouale se amesteca bine cu berea, condimentele, se adauga faina astfel incat sa obtinem o consistenta fluida. Adaugam amestecul mexican si patrunjelul tocat marunt. Amestecul...

Ciuperci champignon "trase" la tigaie

In Mancaruri de post la 1 Mai 2013

Spalam ciupercile, le curatam de coaja si le taiem felii (cu tot cu piciorus, ca sa se vada frumos).  Intr-o tigaie punem unt (daca nu tinem post) sau ulei de masline. Lasam sa se incinga si adaugam ciupercile taiate. Presaram sare ca sa iasa apa din ele, le acoperim cu un capac si...

Afisate 91 - 120 din 263 retete    

Postari recente

publicat la 18.05.2014

Pasta de sardine

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Te simti ca un fluture viu colorat in aceasta perioada. Singura problema- Gura are tendinta de a functiona inaintea restului corpului.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]