Multumesc bucatarasului miremirc pentru aceasta reteta. Absolut delicioasa!!
Punem gelatina la hidratat in 200 ml. zeama de compot. Lasam 10 minute, timp in care pregatim forma in care vom monta prajitura.
Tapetam o forma de chec ( a mea 11x36 cm )cu folie alimentara.
Taiem un capat al piscoturilor astfel incat sa fie toate egale si sa nu depaseasca inaltimea fomei de chec. Trecem fiecare piscot prin zeama de compot si le asezam unul langa celalalt pana tapetam marginile formei de chec.
Topim gelatina la foc mic fara sa ajunga la punctul de fierbere (nu mai incheaga).
Crema de branza o amestecam cu zaharul pudra, adaugam apoi esenta de vanilie, iaurtul de piersici, gelatina topita si frisca batuta spuma.
Crema obtinuta o turnam in forma de chec, fara sa acoperim piscoturile.
Din loc in loc am pus jumatati de piersica intregi, care se vor vedea foarte frumos cand vom sectiona prajitura.
Peste crema asezam piscoturi intregi. Lasam prajitura la frigider de seara pana dimineata.
Rasturnam prajitura cu grija in vasul pe care o vom servi.
Decoram cu felii subtiri de piersici din compot si cu putina frisca.