Am preluat aceasta reteta de la bucataras Viorelinho. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a reusit la fel de frumos, dar am si o scuza: am fost prea "sensibiloasa" cand am gatit si nici nu am avut rabdare sa las rulada la presat, peste noapte. In rest, a iesit minunat!
Punem oul la fiert. Trebuie sa aiba galbenusul tare asa ca il lasam la fiert aproximativ 8 minute.
Tocam cozile de ceapa, patrunjelul si feliem ciupercile (daca nu le avem deja feliate).
Amestecam smantana cu usturoi, sare si piper.
Taiem in felii oul fiert.
Incercam sa batatorim carnea cat mai mult, ca sa fie subtire. Astfel, se va rula usor si vom obtine o sectiune frumoasa (nu cum am obtinut eu ;).
Presaram carnea cu sare, piper, intindem pe toata suprafata sosul de smantana, adaugam ceapa si patrunjelul tocat. Adaugam ciupercile, bucatile de ou fiert si rulam cat putem de strans, avand grija sa nu iasa prea multa compozitie.
Legam bine cu o ata si punem rulada intr-un vas yena pe care l-am uns cu putin ulei. Presaram deasupra putin cimbru.
Punem vasul la 200 grade, pentru 60-90 minute, pana ce rulada se rumeneste frumos.
Reteta originala prevede ca dupa ce scoatem rulada de la cuptor, sa o lasam sa se raceasca si sa punem pe ea o farfurie cu o greutate, apoi sa o lasam la rece minim 4-5 ore.
Eu nu am mai avut rabdare si am servit imediat.