Acum cateva ore mi-a venit ideea de a face acest amestec (care l-am numit salata). A fost delcios si de aceea m-am gandit sa il impartasesc cu voi.
Curatam cartofii de coaja si ii punem intregi, in apa cu sare si 2 catei de usturoi taiati felii. Din momentul in care apa incepe sa fiarba ii lasam 20 minute.
Intre timp, tocam marunt usturoiul verde si mararul.
Presam cateii de usturoi ramasi ( 2 buc) si ii amestecam cu iaurtul si putin ulei de masline.
Taiem carnaciorii felii si ii rumenim intr-o tigaie antiaderenta, pe ambele parti.
Cand cartofii sunt fierti, scurgem apa si adaugam in vas bucatica de unt, ulei de masline, sare, cimbru, mararul si amestecam usor cu o lingura fara sa zdrobim cartofii.
Asezam preparatul pe farfurie, adaugam apoi rondelele rumenite de carnaciori.
Putem turna peste sosul de iaurt cu usturoi, insa eu l-am servit separat.
Presaram cascaval ras si papam.