Chiftelute din dovlecel

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2013 | 14416 vizualizari

 

Imi plac foarte mult aceste chiftelute si de aceea le prepar destul de des. Sunt usor de facut si sunt delicioase alaturi de un sos de iaurt cu usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare sau 2 dovlecei mici;
  • sare;
  • marar proaspat (cat ne place);
  • 2 oua mici;
  • 100-130 gr. pesmet;
  • 1 catel de usturoi zdrobit si pisat;
  • ulei (pentru prajit)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din dovlecel:

Curatam dovlecelul de coaja si de seminte, apoi il dam pe razatoarea cu gauri mici.

Presaram cu sare si punem intr-o sita. Lasam (aproximativ 30 minute) pana se scurge toata zeama, presand usor cu dosul unei linguri.

Adaugam usturoiul pisat, mararul tocat marunt, pesmetul, ouale si amestecam bine. 

Punem uleiul la incins. Cu ajutorul unei linguri luam o cantitate de compozitie si o punem in uleiul incins. Lasam sa se rumeneasca pe ambele parti, apoi le scoatem pe un prosop de bucatarie absorbant.

Se servesc calde sau reci, alaturi de un sos de iaurt, ulei de masiline si usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de castraveți - Explozie de arome și vitamine într-o rețetă simplă

ieri la 10:37

Paste delicioase - Rețeta simplă cu doar 6 ingrediente

pe 25.02 la 08:56

Negresa cu oreo - Reteta simpla si delicioasa

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din legume cu kaizer