Prajitura rapida cu branza dulce si stafide

de Patricia Iordache in Prajituri, 4 Iun 2013 | 30520 vizualizari

 

Imi place foarte mult placinta cu branza dar m-am gandit ca ar fi bine sa incerc si alte preparate care au la baza branza si stafide. Am preluata aceasta reteta de pe blog-ul Laurei Sava si va spun doar atat: Simplu de facut si extraordinar de buna!

 

INGREDIENTE

Ce ne trebuie pentru blat:

  • 80 gr. unt;
  • 80 gr. zahar;
  •  200 gr. faina;
  •  1 ou;
  •  1 lingurita rasa cu bicarbonat;

Ce ne trebuie pentru crema:

  •  3 galbenusuri;
  •  1 ou (intreg);
  •  200 gr. zahar;
  •  2-3 pliculete zahar vanilat;
  •  500 gr. branza dulce (scursa bine de zer);
  •  330 ml. lapte;
  •  3 linguri cu gris;
  •  1 plic praf de budinca -vanilie;
  •  stafide (cat dorim);

Ce ne trebuie pentru bezea:

  •  3 albusuri;
  •  200 gr. zahar;
  • un praf de sare;
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rapida cu branza dulce si stafide:

Cum preparam blatul:

Amestecam toate ingredientele si intindem aluatul obtinut intr-o forma cu fundul detasabil, tapetata cu hartie de copt (forma mea are 23 cm diametrul).

Cum preparam crema:

Cele 3 galbenusuri si oul intreg le mixam bine cu zaharul, pana cand acesta se dizolva complet. Adaugam restul ingredientelor si amestecam bine.

Cum preparam bezeaua:

Albusurile le presaram cu un praf de sare si mixam pana devin spuma. Adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o spuma densa.

Cum montam prajitura:

Peste blatul asezat in forma adaugam crema si punem la 200 grade, pentru 40-45 minute, pana devine usor rumena. Scoatem tava pe un grilaj si adaugam bezeaua pe toata suprafata prajiturii.

Lasam la 180 grade pentru 10-15 minute pana ce bezeaua devine aurie.

Lasam sa se raceasca si portionam cu ajutorul unui cutit umed.

TIPS-URI

1

putem decora cu cateva capsuni

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rapida cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

janette 1

07.06.2013, 17:45

Acum e in cuptor cu branzica...sa vedem ce va iesi.Multumesc pare mmmm....

Patricia Iordache 1

07.06.2013, 18:36

Cat ma bucur! Astept sa-mi spui cum ti-a iesit si daca ti-a placut!

ralu_ca 1

23.01.2015, 19:13

Excelentă

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta creata dobrogeana