Imi place foarte mult placinta cu branza dar m-am gandit ca ar fi bine sa incerc si alte preparate care au la baza branza si stafide. Am preluata aceasta reteta de pe blog-ul Laurei Sava si va spun doar atat: Simplu de facut si extraordinar de buna!
Ce ne trebuie pentru blat:
Ce ne trebuie pentru crema:
Ce ne trebuie pentru bezea:
Cum preparam blatul:
Amestecam toate ingredientele si intindem aluatul obtinut intr-o forma cu fundul detasabil, tapetata cu hartie de copt (forma mea are 23 cm diametrul).
Cum preparam crema:
Cele 3 galbenusuri si oul intreg le mixam bine cu zaharul, pana cand acesta se dizolva complet. Adaugam restul ingredientelor si amestecam bine.
Cum preparam bezeaua:
Albusurile le presaram cu un praf de sare si mixam pana devin spuma. Adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o spuma densa.
Cum montam prajitura:
Peste blatul asezat in forma adaugam crema si punem la 200 grade, pentru 40-45 minute, pana devine usor rumena. Scoatem tava pe un grilaj si adaugam bezeaua pe toata suprafata prajiturii.
Lasam la 180 grade pentru 10-15 minute pana ce bezeaua devine aurie.
Lasam sa se raceasca si portionam cu ajutorul unui cutit umed.
1
putem decora cu cateva capsuni