Astazi va prezint un orez si costita de porc ,fripta in tigaie.Am sa insist mai mult asupra orezului,pentru ca toti stim cum sa facem carne prajita.In opinia mea cel mai gustos orez este basmati,produs in india.Daca nu gasiti asa ceva,poate fi de oriunde.
Cum se prepara orezul:
(aceasta reteta o stiu de la un prieten din guineea ecuatoriala)
Masurile pe care le folosesc de obicei ,sunt paharul sau cana.Azi am folosit o cana.deci la o cana rasa de orez,se pun doua cani (cu aceeasi cana) si un sfert de apa la fiert,cu putina sare,delikat dupa gust,ardei taiati marunt,o ceapa sau doua si condimentele pe care le doriti.se lasa sa apa la fiert cu zarzavaturile,delikatul si condimentele pana da in clocot.in momentul cand a inceput sa fiarba ,punem cca.50-100ml. ulei de masline,mestecand continuu,2-3 min,apoi rasturnam orezul (spalat prin doua ape reci),mestecand inca 2 min.lasam focul la 80-90 grade,acoperim cratita cu un capac si 30-40 min nu mai umblam la ea.dupa 40 min. max,cand ridicam capacul,orezul trebuie sa fie fiert si nelipit intre el.boabele trebuie sa fie "libere",iar cand il luam pe fulculita,sa cada precum ar fi nefiert,uscat,bob cu bob.in imaginile de mai jos puteti vedea cum ar trebui sa fie,cu toate ca nu mi-a reusit 100%.se poate face si la cuptor intr-un vas de lut.imi pare rau ca nu puteti gusta (prin ecranul calculatorului).va garantez ca este un deliciu.
Costita se spala,se condimenteaza,apoi se pune la prajit in putin ulei de masline la foc mic.se poate folosi orice fel de carne.indicat este sa mancati orezul gol.un deliciuuuuuu!
VA DORESC POFTA BUNA!
1
uleiul de masline se pune, tocmai ptr. a nu se lipi boabele intre ele.
2
de preferinta ca orezul sa se consume imediat.lasat la caldura sau in frigider ceva timp,incepe sa fermenteze.
3
garnitura ideala ptr. acest orez,este salata verde.