Ciorba cu perisoare, reteta gustoasa cu multe legume

de Patricia Iordache in Ciorbe, 15 Mai 2013 | 42980 vizualizari

 

Ciorba cu perisoare, reteta gustoasa cu multe legume
Baietelul meu adora ciorba de perisoare si de aceea o prepar destul de des. Va voi arata cum o prepar si ce-a iesit ;)

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Ciorba cu perisoare, reteta gustoasa cu multe legume:

  • Pentru ciorba:
  • 2.5 l apa;
  • 2 morcovi;
  • 1 pastarnac;
  • 1 ardei gras rosu;
  • 2 cepe;
  • o mana cu patrunjel tocat;
  • o mana cu leustean tocat;
  • sare;
  • piper;
  • 2 linguri pasta ardei rosu;
  • 2 linguri bulion Sultan;
  • putin ulei
  • Pentru perisoare (aproximativ 40 bucati):
  • 250 gr. pulpa de porc tocata;
  • 250 gr. carne de vita;
  • sare;
  • piper;
  • 1 ou mare;
  • 1 lingura pesmet;
  • o lingura cu patrunjel tocat marunt;
  • 2 linguri rase cu orez
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare, reteta gustoasa cu multe legume:

Cum se prepara Ciorba cu perisoare, reteta gustoasa cu multe legume:

Spalam legumele. Tocam marunt pastarnacul, morcovul, ardeiul gras si ceapa. Le punem la calit in putin ulei, apoi adaugam peste ele apa calda.

Acoperim si lasam sa fiarba. 

Intre timp preparam perisoarele. Amestecam carnea de porc cu cea ce vita, potrivim de sare, piper, adaugam oul, pesmetul, patrunjelul tocat marunt, ceapa (eu am tocat-o la robot) si orezul. Amestecam totul bine. 

In alt vas punem apa rece. Cu mainile umezite incepem sa modelam perisoare de forma unei nuci. Procedam asa cu toata comozitia.

Cand sunt gata toate le punem cu grija in oala in care fierb legumele. Lasam la fiert aproximativ 30 minute, apoi adaugam Pasta de ardei si Bulionul. mai lasam 10 minute sa fiarba si oprim focul. Adaugam leusteanul si patrunjelul tocat, punem ciorbita la racit si papam.

Va recomandam si reteta Ciorba moldoveneasca de perisoare, cu legume proaspete, ca la mama acasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare, reteta gustoasa cu multe legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

DIANA B 1

22.11.2013, 15:39

Pfoaaaaaaaaai , acum am oprit focul la asa bunaciune ... e mor-ta-laaaaaaaaa e prima data cand am pus orez si leustean in perisoare si le-a dat un gust si o textura de mare exceptie ; ms frumos

babi5 1

17.12.2013, 17:36

foarte buna

Rahela Velicu 1

08.10.2016, 22:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare