Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei.
Se toarna apa, se adauga ardeiul, sare, piper si se fierbe 15-20 minute.
Se adauga apoi mazarea si cartofii curatati si taiati cuburi si se mai fierbe 15-20 minute.
Cand sunt fierte toate legumele se adauga...
Legumele se curata si se taie rondele.
Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie marunt.
Cartofii se curata si se taie cuburi.
Carnatii se taie rondele si se prajesc pe ambele parti 5 minute.
Intr-o oala, se pune uleiul, legumele si ceapa taiata si se calesc 3-4 minute.
Se...
Legumele se curata si se taie marunt dupa dorinta.
Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se pun intr-o oala cu uleiul si se calesc 4-5 minute.
Se pune apa si se fierbe 25-30 minute.
Se pune piper.
Se adauga mazarea, fasolea si cartofii taiati cuburi.
Se fierb 15-20 minute si se adauga...
Zarzavaturile se curata, se spala si se taie bucati potrivite.
Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, morcovii, pastarnacul, patrunjelul, telina, se caleste 2-3 minute, se pune putina apa si se fierbe 15 minute.
Se adauga ardeii, fasolea, mazarea, sare si piper si se mai fierbe 15 minute.
Se...
Fasolea uscata se pune la inmuiat de seara.
Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt.
Afumatura a fost soriciul de la costita si slanina afumata adunat in congelator in timp.
Eu am pus la fiert fasolea cu afumatura si putina sare in oala sub presiune, cam o ora....
Legumele se curata si se toaca marunt.
Zarzavatul si ceapa se caleste 3-4 minute in ulei, intr-o oala.
Se pune boia, piper si sare.
Se adauga apa si se fierbe 10 minute.
Se adauga ardeiul tocat si jumatate din legatura de leurda spalata si tocata.
Se pun si cartofii curatati si...
Fasolea se pune la inmuiat de seara.
Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt.
Scarita afumata se taie fasii.
Eu am pus la fiert fasolea cu scarita afumata si putina sare in oala sub presiune, cam o ora.
Intre timp am pus la calit zarzavatul in ulei cateva...
Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura.
Se pun intr-o oala si se calesc 2-3 minute in ulei.
Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, sare, piper si se fierbe 15-20 minute.
Dovlecelul si cartofii se cutata si se taie cuburi.
Se adauga fasolea verde, mazarea,...
Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei.
Se toarna apa, se adauga ardeiul, sare, piper si se fierbe 10 minute.
Se curata guliile, se taie patrate, se adauga in ciorba si se fierbe 15-20 minute.
Se adauga apoi mazarea si cartofii si se mai...
Ciolanul se taie bucati.
Ceapa se curata si se toaca.
Zarzavatul se curata si se toaca.
Ardeiul se se curata si se taie patratele.
Cartofii se curata si se taie cuburi.
Rosiile se spala si se taie cuburi marunte.
Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si ciolanul si se calesc 3-4...
Preparare Reteta romaneasca traditionala de ciorba de legume cu zeama de varza
Legumele se curata si se taie marunt dupa dorinta.
Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se pun intr-o oala cu uleiul si se calesc 4-5 minute.
Se pune apa si se fierbe 25-30 minute.
Se pune sare si piper....
Mod de preparare Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita
Carnea se taie in cuburi potrivite si se pune la fiert in apa rece pentru 10 minute, sa faca spuma aceea rosie neestetica.
Dupa 10 minute, se spala carnea si se pune la scurs.
Legumele se curata si se taie...
Legumele se curata si se taie marunt.
Ceapa se curata, se spala si se taie rondele.
Cartofii se curata si se taie cuburi.
Scarita se taie bucati.
Intr-o oala, se pune uleiul, legumele si ceapa taiata si se calesc 3-4 minute.
Se adauga scarita, se pune apa si se fierbe 15 minute....
Morcovii si albitura se curata si se taie rondele. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeii se curata si se taie cubulete. Loboda, stevia si leurda se curata, se spala si se taie fasii. Rosiile se taie cubulete.
Intr-o oala mai mare, se incinge uleiul si se calesc ceapa,...
Ceapa se curata si se toaca la robot, foarte fin.
Legumele se curata si se toaca la robot cat mai fin.
Se pune uleiul intr-o oala si se calesc ceapa si legumele 5 minute.
Se pune apa si se fierbe 15-20 minute.
Se pune mazarea si vegeta si se mai fierbe 15-20 minute.
Se pune pulpa...
Oasele cu carne (oase de la cotlete) si cele afumate de la scarita se spala.
Legumele se curata, se spala si se taie dupa dorinta.
Intr-o oala, se pune uleiul, legumele, ardeiul si se calesc 3-4 minute. Se adauga apa si se fierb 10 minute.
Se adauga oasele si se mai fierbe 20 de...
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Morcovii se curata si se taie rondele.
Albitura se curata si se taie cuburi.
Ardeiul se curata si se taie patratele.
Rosiile se spala si se toaca cubulete.
Fasolea rosie se scurge din conserva si se trece pe sub un jet de apa rece.
Fasolea...
Capetele de peste se curata de branhii si se spala bine.
Legumele se curata, se spala si se taie rondele sau patratele.
Intr-o oala se pune uleiul si se caleste ceapa, ardeii si legumele 2-3 minute.
Se adauga apa si se lasa sa fiarba 15 minute.
Se adauga vegeta si piper.
Se adauga...
Zarzavatul se curata si se toaca dupa preferinta.
Intr-o oala punem uleiul si calim ceapa, morcovii si albitura 4-5 minute.
Se pune apa si se fierbe 15 minute.
Se pune piper si sare.
Se adauga cartofii si porumbul scurs si se mai fierbe15 minute.
Se adauga rosiile si se mai fierbe...
Morcovii si albitura se curata si se taie rondele.
Ceapa si prazul se curata si se taie rondele.
Ardeii se curata si se taie cubulete.
Loboda si leurda se curata, se spala si se taie fasii.
Rosiile se taie cubulete.
Intr-o oala mai mare se incinge uleiul si se calesc ceapa, prazul,...
Fasolea se alege si se pune la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata.
Scaricica se taie fasii.
In oala sub presiune se pune la fiert fasolea cu afumatura si un praf de sare pentru 1 ora.
Legumele se curata, se spala si se taie rondele sau se toaca marunt.
Intr-o oala mai mare se...
Bucatile de spate se curata si se pun la fiert in apa.
Dupa 2-3 clocote, cand se face spuma, se arunca apa, se clatesc bucatile de spate de spuma si se pun deoparte.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Zarzavatul se curata si se taie rondele.
Ardeii se curata si se taie patratele....
Se curata carnea de pui, se spala si se pune la fiert in apa cu sare, foile de dafin si piperul boabe.
Se ia spuma formata sa ramana lichidul curat.
Cand carnea este aproape facuta se pun in oala si legumele curatate, spalate si lasate intregi (mai putin 1 morcov).
Cand sunt fierte...
Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nerviri si se cresteaza cu cutitul in cruce la fund (pentru a iesi aerul la fiert).
Orezul se spala si se lasa in apa rece.
Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in ulei intr-o tigaie.
Cand devine sticloasa se...
Se curata toate legumele, se spala si se toaca marunt. Radacinoasele se pot da pe razatoare, dar mie nu-mi plac asa.
Se pune intr-o oala uleiul si se calesc in el ceapa, morcovii, pastarnacul, patrunjelul si telina la foc foarte mic 10 minute.
Se adauga ardeiul, fasolea verde si galbena,...
Carnea de miel se spala bine si se da un clocot in apa rece cu sare.
Se scoate, se clateste si se pune deoparte.
Zarzavaturile se curata si se toaca.
Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si zarzavatul si se caleste 3-4 minute.
Se pune vegeta, piper si carnea, se pune si apa si se lasa sa...
Se curata legumele si se taie marunt.
Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, morcovul, patrunjelul si telina si se calesc 3-4 minute.
Se presara vegeta, piper, se adauga apa si se fierbe 15-20 minute pana se fierb legumele.
Se adauga ardeii curatati si taiati patratele.
Se adauga cartofii...
Coastele se spala.
Ceapa se curata si se toaca.
Zarzavatul se curata si se toaca.
Ardeii se se curata si se taie patratele.
Cartofii se cutata si se taie cuburi.
Rosiile se spala si se taie cuburi marunte.
Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si coastele si se calesc 3-4 minute....
Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei.
Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, o lingurita de vageta si se fierbe 15-20 minute.
Se adauga apoi fasolea verde, mazarea si cartofii si se mai fierbe 15-20 minute....
Fasolea se alege si se pune in apa rece 3-4 ore.
Soriciul (al meu provenind de la costita afumata si avand si oasele costitei) se pune la fiert in apa rece si se lasa pana este fiert. (eu am scos si oasele)
Fasolea se pune la fiert in oala minune pentru 40 minute. Este prima oara cand...
Ciorba de cartofi si mazare
Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul, sare, piper si se fierbe 15-20 minute. Se adauga apoi mazarea si cartofii curatati si taiati cuburi si se mai fierbe 15-20 minute. Cand sunt fierte toate legumele se adauga...
Ciorba de cartofi cu carnati si zeama de varza
Legumele se curata si se taie rondele. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata si se taie cuburi. Carnatii se taie rondele si se prajesc pe ambele parti 5 minute. Intr-o oala, se pune uleiul, legumele si ceapa taiata si se calesc 3-4 minute. Se...
Ciorba acra de iarna
Legumele se curata si se taie marunt dupa dorinta. Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se pun intr-o oala cu uleiul si se calesc 4-5 minute. Se pune apa si se fierbe 25-30 minute. Se pune piper. Se adauga mazarea, fasolea si cartofii taiati cuburi. Se fierb 15-20 minute si se adauga...
Supa crema de legume
Zarzavaturile se curata, se spala si se taie bucati potrivite. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, morcovii, pastarnacul, patrunjelul, telina, se caleste 2-3 minute, se pune putina apa si se fierbe 15 minute. Se adauga ardeii, fasolea, mazarea, sare si piper si se mai fierbe 15 minute. Se...
Ciorba de fasole uscata cu afumatura
Fasolea uscata se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Afumatura a fost soriciul de la costita si slanina afumata adunat in congelator in timp. Eu am pus la fiert fasolea cu afumatura si putina sare in oala sub presiune, cam o ora....
Ciorba de cartofi cu leurda
Legumele se curata si se toaca marunt. Zarzavatul si ceapa se caleste 3-4 minute in ulei, intr-o oala. Se pune boia, piper si sare. Se adauga apa si se fierbe 10 minute. Se adauga ardeiul tocat si jumatate din legatura de leurda spalata si tocata. Se pun si cartofii curatati si...
Ciorba de fasole boabe cu scarita afumata
Fasolea se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Scarita afumata se taie fasii. Eu am pus la fiert fasolea cu scarita afumata si putina sare in oala sub presiune, cam o ora. Intre timp am pus la calit zarzavatul in ulei cateva...
Bors de vara
Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura. Se pun intr-o oala si se calesc 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, sare, piper si se fierbe 15-20 minute. Dovlecelul si cartofii se cutata si se taie cuburi. Se adauga fasolea verde, mazarea,...
Ciorba de gulie si cartofi
Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul, sare, piper si se fierbe 10 minute. Se curata guliile, se taie patrate, se adauga in ciorba si se fierbe 15-20 minute. Se adauga apoi mazarea si cartofii si se mai...
Ciorba de ciolan cu zeama de varza
Ciolanul se taie bucati. Ceapa se curata si se toaca. Zarzavatul se curata si se toaca. Ardeiul se se curata si se taie patratele. Cartofii se curata si se taie cuburi. Rosiile se spala si se taie cuburi marunte. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si ciolanul si se calesc 3-4...
Reteta romaneasca traditionala de ciorba de legume cu zeama de varza
Preparare Reteta romaneasca traditionala de ciorba de legume cu zeama de varza Legumele se curata si se taie marunt dupa dorinta. Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se pun intr-o oala cu uleiul si se calesc 4-5 minute. Se pune apa si se fierbe 25-30 minute. Se pune sare si piper....
Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita
Mod de preparare Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita Carnea se taie in cuburi potrivite si se pune la fiert in apa rece pentru 10 minute, sa faca spuma aceea rosie neestetica. Dupa 10 minute, se spala carnea si se pune la scurs. Legumele se curata si se taie...
Ciorba de cartofi cu scarita afumata
Legumele se curata si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata si se taie cuburi. Scarita se taie bucati. Intr-o oala, se pune uleiul, legumele si ceapa taiata si se calesc 3-4 minute. Se adauga scarita, se pune apa si se fierbe 15 minute....
Ciorba de primavara
Morcovii si albitura se curata si se taie rondele. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeii se curata si se taie cubulete. Loboda, stevia si leurda se curata, se spala si se taie fasii. Rosiile se taie cubulete. Intr-o oala mai mare, se incinge uleiul si se calesc ceapa,...
Supa de mazare verde
Ceapa se curata si se toaca la robot, foarte fin. Legumele se curata si se toaca la robot cat mai fin. Se pune uleiul intr-o oala si se calesc ceapa si legumele 5 minute. Se pune apa si se fierbe 15-20 minute. Se pune mazarea si vegeta si se mai fierbe 15-20 minute. Se pune pulpa...
Ciorba de oase cu zeama de varza
Oasele cu carne (oase de la cotlete) si cele afumate de la scarita se spala. Legumele se curata, se spala si se taie dupa dorinta. Intr-o oala, se pune uleiul, legumele, ardeiul si se calesc 3-4 minute. Se adauga apa si se fierb 10 minute. Se adauga oasele si se mai fierbe 20 de...
Ciorba de fasole verde si fasole boabe
Ceapa se curata si se toaca marunt. Morcovii se curata si se taie rondele. Albitura se curata si se taie cuburi. Ardeiul se curata si se taie patratele. Rosiile se spala si se toaca cubulete. Fasolea rosie se scurge din conserva si se trece pe sub un jet de apa rece. Fasolea...
Ciorba de peste
Capetele de peste se curata de branhii si se spala bine. Legumele se curata, se spala si se taie rondele sau patratele. Intr-o oala se pune uleiul si se caleste ceapa, ardeii si legumele 2-3 minute. Se adauga apa si se lasa sa fiarba 15 minute. Se adauga vegeta si piper. Se adauga...
Supa de porumb
Zarzavatul se curata si se toaca dupa preferinta. Intr-o oala punem uleiul si calim ceapa, morcovii si albitura 4-5 minute. Se pune apa si se fierbe 15 minute. Se pune piper si sare. Se adauga cartofii si porumbul scurs si se mai fierbe15 minute. Se adauga rosiile si se mai fierbe...
Ciorba de loboda
Morcovii si albitura se curata si se taie rondele. Ceapa si prazul se curata si se taie rondele. Ardeii se curata si se taie cubulete. Loboda si leurda se curata, se spala si se taie fasii. Rosiile se taie cubulete. Intr-o oala mai mare se incinge uleiul si se calesc ceapa, prazul,...
Ciorba ardeleneasca de fasole boabe
Fasolea se alege si se pune la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata. Scaricica se taie fasii. In oala sub presiune se pune la fiert fasolea cu afumatura si un praf de sare pentru 1 ora. Legumele se curata, se spala si se taie rondele sau se toaca marunt. Intr-o oala mai mare se...
Ciorba de pui cu zeama de varza
Bucatile de spate se curata si se pun la fiert in apa. Dupa 2-3 clocote, cand se face spuma, se arunca apa, se clatesc bucatile de spate de spuma si se pun deoparte. Ceapa se curata si se toaca marunt. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Ardeii se curata si se taie patratele....
Ciorba radauteana a la Motan
Se curata carnea de pui, se spala si se pune la fiert in apa cu sare, foile de dafin si piperul boabe. Se ia spuma formata sa ramana lichidul curat. Cand carnea este aproape facuta se pun in oala si legumele curatate, spalate si lasate intregi (mai putin 1 morcov). Cand sunt fierte...
Ciorba de ardei umpluti
Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nerviri si se cresteaza cu cutitul in cruce la fund (pentru a iesi aerul la fiert). Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in ulei intr-o tigaie. Cand devine sticloasa se...
Ciorba manastireasca de legume
Se curata toate legumele, se spala si se toaca marunt. Radacinoasele se pot da pe razatoare, dar mie nu-mi plac asa. Se pune intr-o oala uleiul si se calesc in el ceapa, morcovii, pastarnacul, patrunjelul si telina la foc foarte mic 10 minute. Se adauga ardeiul, fasolea verde si galbena,...
Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman
Carnea de miel se spala bine si se da un clocot in apa rece cu sare. Se scoate, se clateste si se pune deoparte. Zarzavaturile se curata si se toaca. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si zarzavatul si se caleste 3-4 minute. Se pune vegeta, piper si carnea, se pune si apa si se lasa sa...
Ciorba de cartofi cu tarhon
Se curata legumele si se taie marunt. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, morcovul, patrunjelul si telina si se calesc 3-4 minute. Se presara vegeta, piper, se adauga apa si se fierbe 15-20 minute pana se fierb legumele. Se adauga ardeii curatati si taiati patratele. Se adauga cartofii...
Ciorba de coaste de porc
Coastele se spala. Ceapa se curata si se toaca. Zarzavatul se curata si se toaca. Ardeii se se curata si se taie patratele. Cartofii se cutata si se taie cuburi. Rosiile se spala si se taie cuburi marunte. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si coastele si se calesc 3-4 minute....
Ciorba de legume a la grec
Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, o lingurita de vageta si se fierbe 15-20 minute. Se adauga apoi fasolea verde, mazarea si cartofii si se mai fierbe 15-20 minute....
Ciorba de fasole boabe cu sorici
Fasolea se alege si se pune in apa rece 3-4 ore. Soriciul (al meu provenind de la costita afumata si avand si oasele costitei) se pune la fiert in apa rece si se lasa pana este fiert. (eu am scos si oasele) Fasolea se pune la fiert in oala minune pentru 40 minute. Este prima oara cand...