Ciorba de legume a la grec

de MotanLaOale in Ciorbe, 21 Oct 2014 | 36740 vizualizari

 

Prima oara am facut si a fost foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1/2 ardei verde
  • 1 ardei capia
  • 100g pastai verzi
  • 100g pastai galbene
  • 100g mazare
  • 3 cartofi
  • 5 rosii
  • 50ml ulei
  • 1 legatura marar
  • 1 ou
  • 3-4 linguri smantana
  • vegeta
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume a la grec:

Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei.

 Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, o lingurita de vageta si se fierbe 15-20 minute.

 Se adauga apoi fasolea verde, mazarea si cartofii si se mai fierbe 15-20 minute.

 Cand sunt fierte toate legumele se adauga rosiile si se mai fierbe 10 minute.

 Se potriveste de gust cu sare si piper,  se adauga mararul si tarhonul si se mai da un clocot.

Se opreste focul si se lasa la racit 10 minute.

Se amesteca oul cu smantana intr-un castron mai mare.

Se ia din ciorba cate un polonic si se pune in castron si amestecam.

Cand se amesteca 3-4 polonice se toarna castronul in ciorba si se amesteca.

Se serveste cu ardei inte daca va place.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de porc