Ciorba de legume a la grec

de MotanLaOale in Ciorbe, 21 Oct 2014 | 37991 vizualizari

 

Prima oara am facut si a fost foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1/2 ardei verde
  • 1 ardei capia
  • 100g pastai verzi
  • 100g pastai galbene
  • 100g mazare
  • 3 cartofi
  • 5 rosii
  • 50ml ulei
  • 1 legatura marar
  • 1 ou
  • 3-4 linguri smantana
  • vegeta
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume a la grec:

Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei.

 Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, o lingurita de vageta si se fierbe 15-20 minute.

 Se adauga apoi fasolea verde, mazarea si cartofii si se mai fierbe 15-20 minute.

 Cand sunt fierte toate legumele se adauga rosiile si se mai fierbe 10 minute.

 Se potriveste de gust cu sare si piper,  se adauga mararul si tarhonul si se mai da un clocot.

Se opreste focul si se lasa la racit 10 minute.

Se amesteca oul cu smantana intr-un castron mai mare.

Se ia din ciorba cate un polonic si se pune in castron si amestecam.

Cand se amesteca 3-4 polonice se toarna castronul in ciorba si se amesteca.

Se serveste cu ardei inte daca va place.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi