Pateuri cu bacon si branza de burduf

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 20 Sep 2016 | 6174 vizualizari

 

"Ziua in care imi rasfat nevasta"
Cu reteta asta am rasfatat multe, multe neveste la Paltinis. :))))

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete aluat foitaj 420g (LIDL)
  • 200g branza de vaca
  • 500g branza de burduf
  • 4 galbenusuri
  • 200g bacon feliat
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • seminte de susan
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu bacon si branza de burduf:

Aluatul este proaspat deci se lucreaza imediat.

Branza de burduf si de vaci se marunteste si se amesteca cu 4 galbenusuri.

Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul.

Se taie in 16 bucati.

Pe fiecare bucata se pune la centru cate o jumatate de felie de bacon.

Se pune o lingurita cu varf de amestec de branza pe fiecare bucata.

Se unge pe margini cu galbenus de ou, se pliaza parte pe parte si se preseaza marginile cu o furculita.

Se face cate o taietura oblica pe fiecare pernuta si se pun intr-o tava tapeta cu hartie de copt.

Se ung cu galbenus de ou si se presara cu susan.

La fel se face si cu foaia a doua de aluat.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.

Cand sunt rumenite frumos sunt gata.

Se lasa la racit.

Sunt bune si calde.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi si alta branza care va este pe plac.

2

Se poate face cantitatea jumatate sa iasa mai putine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu bacon si branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cosulete de branza