publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Penne cu branza si smantana
Pastele se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei dupa indicatiile de pe ambalaj. Branza se rade sau se sfarama. Cand sunt fierte pastele se strecoara, se trec sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Se incing cele 2 linguri de ulei intr-o cratita, se rastoarna pastele si se amesteca...
Salata bulgareasca
Ouale se fierb si se lasa la racit dupa care se curata si se toaca marunt. Salata se spala,se usuca cu prosopul si se taie fasii subtiri. Ceapa, castravetii, ardeii, ridichiile, rosiile se curata, se spala, se usuca si se taie marunt. Branza se taie cubulete. Se amesteca toate...
Pastrav prajit
Pastravul se curata de solzi si intestine, se taie capetele si se spala foarte bine. Se presara cu sare si piper si se lasa la rece 30 de minute. Se scot din frigider si se dau prin faina pe toate partile. Se incinge uleiul in tigaie si se pun pastravii la prajit. Se prajesc pe ambele...
Supa de mazare si gulie
Zarzavatul se curata si se toaca. Se pune la calit 2 minute in ulei dupa care se pune apa si se lasa la fiert. Guliile se curata, se toaca patratele si se pun in oala la fiert. Mazarea se curata si se pune la fiert in oala. Se pune putina sare. Dupa 20-30 minutese pun in oala si...
Rulouri cu branza si marar
Foile de placinta se lasa la dezghetat. Branza telemea se rade si se amesteca cu branza de vaci. Se adauga mararul tocat marunt si ouale si se omogenizeaza. Se intinde o foaie pe masa si se unge cu ulei cu pensula. Se pun 3 linguri de branza cu marar si se ruleaza intorcand marginile...
Rulouri cu carne
Foile se lasa la dezghetat. Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in doua linguri de ulei. Se adauga si carnea si cand se albeste se pune apa si se fierbe pana se face carnea si scade toata zeama. Se potriveste de sare si piper si se lasa la racit. Se amesteca ouale in...
Nescafe frappe
Se pune in blender crema de nes cu laptele si se mixeaza bine. Se adauga si parfeul si se mixeaza bine. Se toarna in pahar si se orneaza cu frisca si un praf de nes. En nu am avut frisca dar a fost bun si asa. Pofta Buna!
Rulouri cu branza sarata
File de placinta se lasa la dezghetat. Branza telemea se rade si se amesteca cu branza de vaci. Se adauga ouale si se amesteca bine. Se intinde o foaie de placinta si se unge cu pensula cu ulei. Se pune intr-o margine 3 linguri de compozitie. Se indoaie foaia peste compozitie, se...
Pilaf cu carnati
Se curata ceapa si ceapa verde, se toaca marunt si se pune la calit in ulei 2 minute. Se adauga morcovul taiat rondele si ardeiul taiat marunt. Se adauga apa si se lasa la fiert 10-15 minute. Se taie slaninuta marunt si se rumeneste intr-o tigaie. Se scot fara grasime si se adauga in...
Ciocolata de nescafe (la pahar !!!)
Nucile se pun la prajit intr-o tigaie pana se rumenesc putin si se la sa la racit. Stafidele le-am pus la imuiat in alcool cu aroma de portacale 20 minute dupa care le-am scos la zvantat. Zaharul cu apa se fierb 5 minute pana se topeste zaharul. Se adauga zaharul vanilat, nesul si untul...
Salata de cruditati
Se curata verdeata, se spala bine, se toaca si se pune intr-un castron. Se potriveste de sare si piper. Se pune ulei dupa preferinta. Se face un dresing di otet, apa si zahar(indulcitor) si se toarna peste salata. Se amesteca si este gata. Se serveste langa fripturi sau mancaruri...
Ficat de porc la gratar
Ficatul se spala si se portioneaza felii potrivite. Un pic mai groase ca sa ramana suculente. Gratarul se incinge si se unge cu ulei. Se pune ficatul pe gratar si se intoarce de cateva ori pana este facut. Se scoate de pe gratar se presara cu sare si piper si se serveste fierbinte. Eu...
Icre de fasole boabe
Fasolea se pune la inmuiat de cu seara. Se pune la fiert in apa cu vegeta. Cand este fiarta se strecoara si se lasa la racit. Se pune in robot si se muxeaza adaugand ulei pana rezulta o pasta cremoasa. Se potriveste de sare. Eu am impartit in doua castroane. Intr-un castron am...
Salata de fasole boabe
Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte. Se pune la fiert in apa cu sare, dafin, piper si carnea afumata. Cand este fiarta se scurge si se lasa la racit. Carnea se taie cuburi. Se toaca toate ingredientele si se amesteca intr-un castron. Se pune sare, piper, ulei si otet, se...
Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat
Fasolea se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa.ceapa verde, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Ciolanul se spala. Eu am pus la fiert fasolea cu ciolanul si putina sare in oala sub presiune.cam o ora. Intre timp am pus la calit zarzavatul in ulei cateva minute, am...
Parfe de nescafe
Ciocolata se topeste impreuna cu 30ml de frisca lichida in cuptorul cu microunde si se lasa la racit. Se bate frisca bine. Se adauga nesul, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom si ciocolata racita si se omogenizeaza bine. Se pune intr-o caserola si se introduce in congelator pentru...
Stufat cu carne de vitel
Pieptul de vitel se taie in bucati potrivite si se spala. Ceapa veche se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pun 3-4 linguri ulei cu ceapa tocata si carnea si se lasa 2-3 minute pana se albeste carnea. Se adauga apa si un pic de sare si se lasa la fiert 30-40 minute. Intre...
Scrumbie de Dunare pe gratar
Scrumbiile se curata si se spala bine. Se presara fiecere bucata cu sare si piper. In burta se pune un fir de rozmarin si o felie de lamaie taiata in jumatate. Se pune pe gratarul special pentru peste la gratar si se aseaza pe un pat de cetina si se acopera cu 2-3 crengi de cetina. Se...
Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta Se pune la fiert apa si zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga untul, ciocolata si nesul si se amesteca pana se topesc. Se iau de pe foc se adauga zaharul vanilat si romul si se lasa la racit. Biscuitii se maruntesc, se pun intr-un castron si se...
Parfe cu dulceata de capsuni
Am topit ciocolata cu putina frisca lichida in cuptorul cu microunde si am lasat-o la racit. Am batut frisca tare cu zaharul vanilat, am pus ciocolata racita si am amestecat bine. Am pus dulceata si lamaia stoarsa si am amestecat tot. Am pus-o intr-o caserola si am introdus-o in...
Paine neagra cu cartofi
Cartofii se fierb in coaje cu putina sare circa 30 minute. Se curata fierbinti si se mixeaza pana devin o pasta. Se mixeaza fierbinti ca sa nu devina cleiosi. Intr-un castron mai mare se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga 100ml apa, cartofii si 100g faina. Se...
Salata de primavara
Verdeata se curata, se spala foarte bine si se toaca intr-un castron. Branza se taie cuburi si se adauga in castron. Se potriveste de sare si piper. Se face un dresing din smantana, ulei de masline si otet si se toarna peste salata. Se amesteca si se pune in frigider pentru 20-30...
Mini pizza rulata
Aluatul se lasa la dezghetat. Se intinde foaia, se netezeste cu sucitorul, se intinde pasta de tomate, se presara oregano si piper. Se pun feliile de bacon, ardeiul curatat si taiat fasii lungi si maslinele taiate felii. Se rade cascavalul deasupra. Se ruleaza cat mai strans se poate....
Salata cu leurda
Verdeata se curata, se spala, se toaca si se amesteca intr-un castron. Se taie cuburi branza si mezelurile si se amesteca si ele. Se toarna uleiul de masline se pune sare (daca este cazul) si piper, se amesteca si este gata. Eu a trebuit sa fac salata intai fara leurda, sa pun...
Pilaf sarbesc
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei cateva minute. Orezul se spala si se lasa in apa rece. Cand ceapa s-a calit se pun 4 pahare de apa, vegeta, piper si se lasa sa fiarba. Se adauga orezul scurs in apa clocotita si se fierbe 10 minute, amestecand sa nu se prinda....
Pui la rotisor
Puiul se curata bine de tuleie, se parleste la flacara, se spala si se usuca. Condimentele se amesteca cu uleiul. Intr-un castron se unge puiul bine cu amestecul de condimente pe toate partile si in interior, se acopera cu folie si se pune in frigider pentru cateva ore. Se pune pe...
Trigoane cu branza sarata
Foile de placinta se lasa la dezghetat. Branza de vaci se pune in tifon la scurs. Branza telemea se rade. Se amesteca branza de vaci cu telemeaua si cu ouale batute pana la omogenizare. Se intinde o foaie de placinta, se unge cu ulei cu pensula iar deasupra se pune a doua foaie care...
Trigoane cu carne
Foile de placinta se lasa la dezghetat. Carnea se caleste in 2 linguri ulei cu ceapa taiata marunt, sare si piper. Cand a scazut zeama si carnea este facuta se lasa la racit. Dupa racire se amesteca bine cu ouale. Se intinde o foaie de placinta, se unge cu ulei cu pensula iar...
Musaca de varza acra (Varza a la Cluj)
Varza se pune la desarat de seara pana dimineata. Se curata de cotoare, se taie fideluta si se pune la calit cu 3 linguri de ulei si o ceapa tocata morunt pentru 1ora-1 1/2ora. Sepoate pune si la cuptor. Carnea tocata se pune la calit in 2 linguri de ulei cu 2 cepe taiate marunt pana scade...
Franzela cu costita, cascaval si masline
Se unge o tava de chec cu unt din abundenta. Se taie franzela felii dar nu pana jos si se aseaza in tava. Costita si cascavalul se taie felii subtiri si se introduc intre feliile de franzela. Maslinele se taie marunt si se amesteca bine cu smantana, busuiocul si ouale. Se potriveste...