Chiftelute in crusta de cartofi

de Merisor in Mancaruri cu carne, 28 Feb 2013 | 4602 vizualizari

 

Imi place ca putem combina cartofii in foarte multe moduri, asa ca am ales de data asta sa-i combin cu chiftelute.
Bun rezultat a iesit si multumita a fost familia! :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • 600 gr carne tocata amestec vita + porc
  • 2 cepe 2 morcovi
  • 5-6 graunti de usturoi
  • 150 gr cascaval Delaco afumat
  • 2 oua
  • condimente: cimbru, busuioc, rozmarin, boia de ardei iute, piper
  • 30 ml ulei
  • marar
  • sare
  • apa pentru fiert cartofii
  • 10 gr pesmet
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in crusta de cartofi:

Mai intai punem cartofii la fiert in coaja, cu apa cat sa-i acopere.

Tocam legumele si le punem la inabusit in ulei si putina apa, iar cand sunt patrunse adaugam carnea tocata, asezonam cu praf de cimbru, busuioc, sare, piper si lasam pe foc mestecand continuu pana cand este si carnea gata, apoi adaugam pustin suc de rosii, mai lasam cateva minute si ridicam de pe foc.

Rasturnam intr-o sita pentru a se scurge tot lichidul si dam la rece

Cartofii fierti si raciti ii curatam si-i punem intr-un bol unde ii strivim cu furculita.

Radem cascavalul, il amestecam cu cartofii, adaugam si un ou, sare si rozmarin si omogenizam.

Cand ce raceste compozitia de carne adaugam un ou, marar tocat marunt si amestecam.

Punem pe un platou pesmet  si incepem sa formam bulgari de cartofi pe care ii aplatizam, punem la mijloc cate o chifteluta si strangem marginile trecand mainile prin pesmet deoarece e cam lipicioasa compozitia de cartofi.

Le dam forma care ne convine, rotunda sau ovala, trecem prin pesmet pe toate partile presaram boia de ardei deasupra si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem pentru 30 de minute la 180 de grade.

Noi am servit cu ketchup si gogosari.

TIPS-URI

1

Se pot servi fie ca aperitiv fie alaturi de un sos.

2

Se pot trece inainte de a le baga la cuptor prin apa fiarta ca la gomboti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in crusta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Cris2711 1

28.02.2013, 18:52

Offff ,tot la ore tarzii

adry88 1

28.02.2013, 19:41

place

ANNA_46 1

01.03.2013, 01:08

Super idee , gustoase bombite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din carne de porc