Foile de placinta se lasa la dezghetat.
Carnea se caleste in 2 linguri ulei cu ceapa taiata marunt, sare si piper. Cand a scazut zeama si carnea este facuta se lasa la racit.
Dupa racire se amesteca bine cu ouale.
Se intinde o foaie de placinta, se unge cu ulei cu pensula iar deasupra se pune a doua foaie care se unge si ea cu ulei.
Se taie foile suprapuse in 3 fasii pe lungime (8-10cm/35-40cm).
In coltul unei fasii se pune o lingura de carne si se indoaie fasia pe diagonala si in continuare se indoaie pe conturul triunghiului format pana se termina fasia (vezi foto).
Se preseaza cu mana pentru repartizarea uniforma a compozitiei si se pune in tava tapetata cu harti si unsa cu ulei.
Cand sunt gata toate se ung cu galbenus de ou diluat cu putin lapte si se introduc in cuptorul preancalzit 30-40 minute pana se rumenesc frumos.
Se servesc calde cu un pahar de vin bun.
Pofta Buna!