publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Mancare de vinete cu pui
Pulpele se curata, se spala bine si se usuca. Se pun la prajit in ulei cateva minute pana isi schimba culoare si se scot pe o farfurie. In uleiul ramas se caleste ceapa tocata, morcovul rondele si ardeiul tocat cateva minute. Se adauga putina apa, cimbrul, piper, vegeta, foile de dafin...
Cataif cu frisca
Se unge o tava cu unt din abundenta. Se intinde fideaua intr-un strat mai gros ca sa formeze o foaie. (prima greseala a mea ca l-am pus cam subtire) Se pune tava in cuptorul preancalzit pentru 10 minute, pana se rumeneste putin fideaua. Intre timp facem un sirop din 250 ml apa, 200g...
Portofele cu sunca si cascaval
Aluatul se lasa la dezghetat. Se intinde pe masa si se taie in patrate sau dreptunghiuri, cum doriti. Suca se taie patratele si cascavalul se rade. Pe fiecare jumatate de patrat se pune sunca si cascaval. Se ung marginile patratelor cu ou. Se petrece jumatatea goala a patratelor...
Trandafiri cu sunca
Aluatul se lasa la dezghetat. Se intinde pe blat si se taie fasii de 4-5 centimetri. Se ung fasiile cu ou batut. Se pun feliile de sunca taiate in jumatate si se ruleaza. Se pun in picioare intr-o tava tapetata cu hartie de copt' Se ung cu ou si se presara cascaval deasupra. Se...
Salata de legume
Zarzavatul se curata se firebe, se scoate si se lasa la racit. Cand sunt reci se taie rondele si bucati mai mari si se pun intr-un castron. Ceapa se curata, se spala, se toaca si se pune peste legume. Se pune sare, piper, ulei de masline si smantana. Se amesteca si este gata. Pofta...
Oua rosii
Ouale se curata de scrisul de pe ele cu otet. Se spala si se degreseaza. Se pun la fiert intr-o cratita cu apa rece si o lingurita de sare sa nu sa sparga. Cand incep sa fiarba le-am tinut 90 secunde si le-am scos din apa. Am avut doua feluri de vopsea normala si sidefata. Ouale se...
Malai dulce
Se amesteca malaiul, grisul, faina si praful de copt intr-un vas. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul, iaurtul si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca bine pana se topeste zaharul apoi se adauga amestecul praf si se amesteca bine pana se inglobeaza in amestecul...
Macrou in crusta de malai
pestele se curata, se taie capul si se spala bine. Se portioneaza si se presara cu sare. Se lasa la scurs 15-20 minute. Se tavalesc bucatile prin malai bine bine si se prajesc in ulei incins. Se intoarce pe toate partile pana este facut si rumenit frumos. Se serveste cu lamaie sau...
Pilaf cu pui
Puiul se curata, se spala, se portioneaza si se prajeste in ulei pe toate partile si se scoate pe hartie absorbanta. Eu avand sechele de mic copil impotriva oaselor de pui din mancare am facut altfel. Am fiert bucatile de pui in apa cu sare pana s-a desprins de pe oase. Am scos carnea de...
Supa de pui
Puiul se curata, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert in apa rece cu 1/2 lingurita sare 30 de minute si se ia spuma formata. Se curata zarzavatul, se spala si se pune la fiert cu puiul dupa cele 30 de minute. Se fierbe supa de pui la foc minim, fara sa clocoteasca pentru ca sa...
Mancare de cartofi la cuptor
Se curata cartofii si se taie cuburi. Se curata ceapa, ardeiul, rosiile si se toaca marunt. Intr-un vas termorezistent, sau cratita, se pune uleiul, un strat de cartofi, unstrat de ceapa,ardei, rosii si se pune vegeta si piper. Se pune iar un strat de cartofi, un strat de legume pana se...
Prajitura cu portocale - 200
Portocalele se curata si se taie felii. Se pun la foc intr-o cratita cu 300g zahar, zeama de lamaie si coaja rasa dela lamaie si se fierbe circa o ora pana scade bine. Intr-un castron se mixeaza ouale intregi cu zaharul, se adauga laptele, esentele,untul topit si faina amestecata cu praful...
Prajitura cu mere si gris
Merele se curata de coaje si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca bine cu scortisoara si esenta de rom si se imparte in doua. Se amesteca grisul, faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si se imparte in doua. Margarina (la temperatura camerei) se imparte in trei si se taie...
Fusilli cu bilute de carne tocata
Din ingrediente, fara paste, rosii si arome seface o pasta ca de parjoale si se tine la frigider cel putin o ora. Se fac bilute mici cu mana uda si se pun intr-o tava unsa cu ulei. Se introduc in cuptor pana sunt gata si se rumenesc. Separat se face sosul din rosiile maruntite cu...
Pudra de portocale
Portocalele se spala bine cu apa calda si se sterg. Se curata coaja subtire fara partea alba cu cutitul de curatat legume. Se intind foile intr-o tava pe hartie si se lasa la uscat cateva zile. Cand sunt uscate bine si devin casante se rasnesc pana devin o pudra fina. Eu am trecut-o...
Salata de ton cu porumb
Porumbul dulce se pune la fiert si cand este fiert se scurge si se lasa la racit. Porumbul murat (am postat reteta) se scurge de otet. Gogosarul se toaca marunt. Este pus pentru culoare. Ceapa se curata se taie rondele si se pune intr-un castron. Se adauga cele doua feluri de porumb,...
Salam de biscuiti reteta cu gutuie
Salam de biscuiti reteta Gutuile se spala, se curata si se taie cuburi. Se pun intr-o oala cu apa cat sa le acopere si se lasa la fiert. Cand sunt fierte se adauga zaharul si scortisoara si se mai lasa la fiert pina se ingroase zeama. Se pun stafidele si nucile se mai lasa un clocot...
Parjoale moldovenesti
Se pune painea la imuiat in apa dupa care se curata de coaja si se stoarce bine. Se curata cartofii si usturoiul, se taie bucati si se pune in robot impreuna cu mararul spalat si se mixeaza. Se adauga painea stoarsa, carnea, vegeta si piper si se mixeaza pana se amesteca. Se scoate...
Salata cu orez, mazare, porumb si ton
Orezul, mazarea si porumbul se pun la fiert si cand sunt fierte se scurg si se lasa la racit. Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-un castron se pun ceapa, porumbul, mazarea, orezul si cele doua cutii de ton cu ulei cu tot. Se pune sare, piper, otet si ulei de masline daca mai este...
Orez cu lapte
Laptele se pune la fiert cu un praf de sare. Orezul se spala bine si se scurge. Cand laptele fierbe se pune zaharul, orezul si se fierbe 10-15 minute amestecand usor pana se umfla orezul si scade laptele. Se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat si se pune in castroane. Se consuma cu...
Varza acra cu cartofi si carnati
Varza se desareaza de seara pana dimineata in apa rece. Se toaca fideluta si se stoaece bine. Ceapa se curata si se toaca marunt. Cartofii se curata si se taie cubulete. Morcovul se curata si se taie rondele. Ardeiul se curata si se toaca marunt. Carnatii se taie rondele. Se...
Mucenici muntenesti
Se pune apa la fiert cu 1/2 lingurita sare. Cand fierbe apa se pun mucenicii si se fierb 10-15 minute. Se adauga zaharul (dupa gust), zaharul vanilat si coaja de lamaie si se mai fierbe 10-15 minute. Se amesteca 1 lingura de faina cu apa si se toarna in pala pritr-o sita sa nu cada...
Placinta cu branza
Branza se sfarama se maesteca cu zaharul, zaharul vanilat, 4 oua, smantana si stafidele si se omogenizeaza. Ungem o tava cu ulei si punem 5 foi de placinta pe rand unse fiecare cu ulei. Se aranjeaza in asa fel incat sa fie si pe marginile tavii. Se pune branza in tava si se niveleaza....
Varza acra cu orez si carnati
Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. Se taie fideluta si se stoarce bine. Orezul se spala bine si se lasa in apa rece. Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei intr-o cratita. Se pune piper, boia, se adauga varza si se caleste 5-10 minute...
Branza de vaci de casa
Am pus la fiert 1 litru de lapte si cand a inceput sa se branzeasca (era caldut), am oprit focul si am turnat si celalalt litru in cratita si am amestecat. Am lasat la cald 24 de ore. Cand s-a intarit si s-a separat zerul (poate dura mai mult de 24 ore in functie de caldura) l-am pus la...
Prajitura cu crema de branza si mandarine
BLAT Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt. Se mixeaza albusurile cu zaharul si zaharul vanilat bine bine. Se adauga galbenusurile, uleiul si coaja de portocala si se omogenizeaza. Se adauga si amestecul de faina si se amesteca usor de sus injos ci o lingura pana la...
Desert prajitura cu iaurt
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si iaurtul pana la topirea zaharului apoi se adauga treptat uleiul amestecand continuu. Se adauga si coaja rasa de lamaie. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga...
Pulpe de pui cu ceapa si rosii
Pulpele se curata, se spala si se lasa la scurs. Se pune uleiul intr-o cratita sau vas termoizolant, se pun pulpele si se tavalesc bine prin ulei. Se presara pe pulpe vegeta, piper, boia, cimbru si 2 foi de dafin. Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt si se adauga peste pulpe....
Cartofi acordeon - garnitura
Cartofii (mai lunguieti) se curata, se spala, se usuca si se taie felii subtiri dar nu pana jos ca sa poata sa fie rasfirat ca un evantai. Se pun intre feliile de cartofi felii de ciuperci si felii de ardei. Se unge un vas termorezistent cu unt si se pun cartofii in el. Se presara cu...
Prajitura din albusuri cu nuca reteta simpla si gustoasa de Angel's cake
Cum se prepara Prajitura din albusuri cu nuca reteta simpla si gustoasa de Angel's cake Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate pana se topeste zaharul. Se toarna uleiul si se incorporeaza. Se incorporeaza si faina amestecata cu...