publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Sos de gutui
Gutuile se spala bine, se taie felii, se scoate miezul lemnos si se taie cubulete. Se pune la fiert cu o lingura de ulei 20-25 minute. Se pune zaharul si sare dupa gust. Se adauga smantana si faina dizolvata in putina apa si se mai fierbe 5 minute amestecand continuu. Se mai gusta de...
Pulpa de porc la cuptor - 300 !
Bucata de pulpa se curata de grasime si pielite, se presara cu sare, piper si boia si se lasa in frigider o ora. Se scoate din frigider si se prajeste in ulei pe toate partile 3-4 minute pana prinde crusta. Se pune intr-o tava cu uleiul in care s-a prajit si se pun si morcovii curatati si...
Prajitura din cozonac
Cozonacul se rupe bucati si se pune intr-un castron. Se toarna cafeaua si se amesteca sa se absoarba bine. Intr-o tava se pune cazonacul inmuiat si se niveleaza. Budinca se prepara conform indicatiilor de pe plic. Se toarna budinca calda peste cozonac si se niveleaza. Se lasa la...
Aperitiv rulada de carne
Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine. Cartofii se curata si se rad, se spala in apa rece si se storc. Ceapa, ardeii si mararul se curata si se toaca marunt. Cascavalul se rade. Se amesteca toate ingredientele cu carnea tocata, se adauga ouale batute si cascavalul. Se potriveste de sare...
Saleuri
Aluatul se lasa la dezghetat. Cand este dezghetat se intinde pe masa infainata si se netezeste cu sucitorul. Se unge cu ou batut. Se presara cu sare grunjoasa, cascaval ras si seminte de mac. Se taie fasii si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul...
Cozonac cu rahat si stafide
Drojdia se pune la dospit cu 100ml lapte caldut, o lingurita zahar si o lingura de faina 10-15 minute. Intr-un castron mare se amesteca faina cu sarea si coaja rasa de la lamaie si portocala! Se toarna drojdia dospita in castron si se amesteca cu mana. Se adauga ouale batute si se...
Pui Shanghai
Pieptul dezosat si fara pielita se taie fasii si se condimenteaza cu sare si piper. Se bat bine ouale intr-un castron si se amesteca cu sosul de soia, mustarul, sare, piper si zeama de lamaie. Se pune si faina treptat si se amesteca pana capata consistenta unei smantani groase. Se pun...
Sunca fiarta din piept de porc
Pieptul de porc se taie bucati potrivite si se fasoneaza. Intr-o oala se pun bucatile de piept de porc, foile de dafin, piperul boabe, sarea si zeama de varza cat sa depaseasca cu trei degete carnea. Se pune la fiert la foc incet o ora si jumatate. Se stinge focul si se lasa la racit...
Placinta impletita cu carne
Aluatul se lasa la dezghetat. Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in ulei 3-4 minute. Se adauga carnea tocata si se amesteca sa nu se prinda pana lasa zeama. Se pune sare, piper si mararul tocat si se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea este facuta. Se lasa la racit...
Gulas de porc
Carnea pentru gulas se taie cuburi si se prajeste in uleiul incins pana isi schimba culoarea. Se adauga ceapa si ardeiul taiate marunt si se mai caleste cateva minute. Se pune boiaua, chimenul, vegeta, piper si putina apa si se fierbe 20 minute. Se adauga cartofii curatati si taiati mai...
Ciorba de legume cu afumatura
Eu am fiert coastele afumate separat o ora, dupa care am scos carnea, am aruncat oasele si am folosit apa in caare au fiert la ciorba. Ceapa si ceapa verde, morcovii si albitura se curata, se toaca si se caleste 3-4 minute in 3 linguri de ulei, intr-o oala. Se pune zeama de la afumatura si...
Tochitura moldoveneasca
Carnea se taie cubulete si se pune la prajit in ulei. Cand isi schimba culoarea se adauga si carnatii si costita taiata. Se presara sare, piper si cimbru. Se pune putina apa si se lasa la fiert sub capac 15-20 minute. Se da capacul la o parte si se prajeste in continuare pana dispare...
Salata cu miez de lapte
Se curata si se toaca toate ingredientele. Se pun toate intr-un castron si se amesteca. Se amesteca branza ceva fin cu smantana, se pune in castron si se amesteca. Se pune 1 lingura otet si ulei de masline, sare si piper si se amesteca bine. La final am pus miezul de lapte si am...
Salata de fasole rosie si porumb, reteta de post
Fasolea se fierbe in oala sub presiune o ora cu sare, piper boabe si foi de dafin. Se lasa la scurs si racit. Porumbul (congelat) se fierbe 30 minute si se pune la scurs si racit. Caand sunt racite se amesteca cu ceapa si rosiile taiate. Se pune ulei de masline, otet, sare si piper...
Minciunele (Uscatale)
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se pune faina pana devine un aluat nelipicios. Se framanta pe masa indoindu-l mereu sub podul palmei de la margine spre mijloc, sa incorporeze cat mai mult aer. Cand este gata (are basicute daca este taiat) si strange ca o bila si se pune...
Tarta cu urda si branza de burduf
Se amesteca branza de burduf cu urda bine bine. Se adauga smantana, ouale si mararul tocat marunt si se amesteca bine. Se unge o forma cu ulei si se tapeteaza cu gris. Se toarna compozitia in forma si se presara susan deasupra. Se introduce in cuptorul preancalzit pentru o ora pana se...
Cannelloni cu branza
Branza se amesteca cu toate ingredientele sa devina o pasta. Nu este nevoie de sare. Cu un pos sau o punga cu coltul taiat se umplu tuburile cu pasta de branza. Pentru sosul bechamel se topeste untul intr-o cratita, se pune faina amestecand continuu apoi laptele amestecand in continuare...
Briose din albusuri
Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste. Se adauga untul topit si racit si aromele si se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor cu o spatula. Se pune hartie speciala in formele...
Cannelloni cu carne
Intr-o cratita calim ceapa tocata marunt cateva minute. Se adauga carnea tocata si se caleste pana isi schimba culoarea. Se pune vinul si se fierbe 10 minute. Se presara vegeta, piper si oregano. Se adauga rosiile in bulion si lingura de pasta de tomate si se mai fierbe 15-20 minute....
Reteta usoara,ieftina si delicioasa de budinca de gris
Cum se prepara Reteta usoara,ieftina si delicioasa de budinca de gris Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot se adauga grisul in ploaie amestecand cu telul si se fierbe pana se ingroase. Se lasa sa se racoreasca si se adauga galbenusul si albusul batut spuma cu zaharul...
Vargabeles (Budinca cu paste, branza si stafide)
Galbenusurile se amesteca cu zaharul bine, bine. Se adauga smantana, branza, coaja rasa de lamaie, stafidele si se amesteca bine. Se incorporeaza si albusurile batute tare cu o spatula usor de sus in jos. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, se trec pe sub apa...
Cartofi aromati la cuptor
Cartofii se curata si se fierb intregu in apa cu sare 20 minute dapa care se scurg bine. Intr-o tava se pune putin ulei si se pun cartifii si se tavalesc sa se unga pe toate partile cu ulei. Se presara cu vegeta, piper si rosmarin pe toate partile. Se introduce in cuptor pentru 30-40...
Gogosari in sos
Gogosarii se spala, se curata de seminte si nervuri si se taie fasii de 1 cm. Toate ingredientele, fara gogosari, se pun intr-o oala si se fierb pana se topeste zaharul si da in clocot. Se pun si gogosarii, se pune capac si se lasa la foc mic 20-25 minute, amestecand de cateva ori. Se ia...
Varza murata pentru iarna
Varza se alege la marimea potrivita butoiului, sa fie tare, cu foi multe netede si sa aiba cotoare subtiri. In butoiul meu incap 4 randuri a cate 4 verze daca sunt alese bine. Se spala merele, gutuile, stiuletele de porumb, mararul, cimbrul si se curata hreanul si se taie in bucati potrivite....
Cartofi taranesti cu ou
Cartofii se curata, se taie in bucati potrivite si se fierb in apa cu sare 15 minute de cand incepe sa fiarba. Se scurg si se lasa intr-o sita. Se fierb 4 oua 10 minute, se curata si se taie marunt. Costita se taie in felii subtiri. Branza si cascavalul se rade. Se unge o tava cu...
Ghiveci calugaresc
Carnea se spala si se taie bucati potrivite. Legumele se spala, se curata si se taie in bucati. Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste cateva minute carnea si ceapa. Se adauga morcovii si albitura si putina apa si se lasa la fiert 10 minute.(Este preventiv pentru cazul cand...
Tort de cacao si vanilie
Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare. Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in...
Sandvis cu cascaval Delaco si ananas
Painea toast se prajeste si se unge cu unt. Se pun pe fiecare felie cate doua felii de caccaval. Se pun rondelele de ananas si se presara nucsoara. Se da la cuptor cateva minute pana se topeste cascavalul. Se servaste cald. Este foarte bun! Pofta Buna!
Sandvis cu cascaval Delaco, bacon si ou
Feliile de paine se prajesc. Baconul se prajeste fara ulei si se scoate pe hartie absorbanta. oul se prajeste ochi. Pe feliile de paine se pun feliile de cascaval. Pe una se pun feliile de bacon si se suprapun. Se da la cuptor la gril cateva minute pana se topeste cascavalul. Se...
Sandvis cu cascaval Delaco si ceapa
Painea se prajeste. Ceapa se curata se taie rotocoale si se caleste 2-3 minute in foarte putin ulei. Cascavalul afumat se rade. Pa feliile de paine se pune ceapa calita si se sareaza. Se presara cascavalul afumat. Se da la cuptor pe gril cateva minute pana se topeste...