publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Mancare de pui cu oua
Pulpele si pieptul se curata si se spala bine. Intr-o tava punem uleiul, pieptul taiat in petru si pulpele. Se presara cu vegeta, boia si piper. Se pun cateii de usturoi si foile de dafin. Se toarna bulionul si se completeaza cu apa daca este nevoie. Se introduce in cuptorul...
Budinca dulce de spaghete
Spaghetele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj. Se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Branza telemea se radesi se amesteca cu branza dulce. Se adauga zaharul, zaharul vanilat, smantana, ouale, stafidele si se omogenizeaza bine. Intr-un vas se pun spaghetele si...
Ciocanele de pui cu sos de leurda
Ciocanelele se curata, se spala bine, se usuca si se presara cu vegeta, boia si piper. Ceapa si leurda se curata, se spala si se toaca. Intr-un vas termorezistent (sau tava) se pune uleiul si ceapa si se presara cu vegeta, boia si piper. Se pun si ciocanelele in vas si se toarna o...
Omleta cu leurda
Ouale se bat cu laptele, sare, piper si se amesteca cu cascavalul ras. Ceapa si leurda se curata, spala si se toaca. Baconul se taie felii subtiri si potrivite. Intr-o tigaie se pune uleiul si se prajeste baconul 4-5 minute pe ambele parti. Se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute....
Pulpe de pui cu sos de ceapa
Pulpele de pui se curata si se spala bine. Ceapa se cutata si se toaca marunt. Morcovul se curata si se taie rondele. Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste 2-3 minute. Se presara vegeta, piper si boia dupa gust. Se adauga si morcovul, putina apa si se fierbe 5 minute....
Cartofi taranesti a la Gaby
Se incinge uleiul intr-o cratita (sau tigaie) si se pun la prajit cartofii curatati si taiati cuburi mai mari. Se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte. Cand sunt putin rumeniti se adauga o ceasca de apa, se pune capac si se lasa la fiert 20-25 minute. Se amesteca din cand in cand si se...
Salata de vinete cu ardei copt
Vinetele si ardeii se coc, se curata de coaja si se lasa la scurs. Eu le-am scos din congeletor si le-am lasat la dezghetat si scurs. Se face maioneza dintr-un galbenus si ulei. Eu o fac cu mixerul. Vinetele le-am maruntit cu mixerul. (nu imi plac semintele). Ardeii se taie marunt....
Eclere
Intr-o craticioara se pune la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot se traga deoparte si se pune faina toata o data si se amesteca bine pana la omogenizare. Se pune pe foc mic si se amesteca inca de cateva ori pana se desprinde de pe fundul cratitei. Se lasa la racit....
Cartofi unguresti
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se lasa sa se raceasca, se curata si de taie cuburi. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa, se presara sare, piper si boia si se caleste 3-4 minute. Se adauga si cartofii fierti si taiati si...
Ciocanele de pui cu ciuperci si porumb murat
Ciocanelele se curata bine , se spala, si se usuca de apa. Se presara cu vegeta, piper, boia pe toate partile. Intr-o tava se pun 3 linguri de ulei. Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune in tava. Ciupercile se scurg bine si se pun peste ceapa. Porumbul murat se scurge si se...
Mancare de mazare cu ciocanele
Ciocanelele se curata, se spala, se sterg de apa si se presara cu sare, piper si boia. Ciocanelele se pun la prajit intr-o cratita in ulei 3-4 minute pana isi schimba culoarea. Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in cratita peste pulpe. Se caleste 2-3 minute dupa care se...
Musaca de cartofi
Cartofii se fierb cu coaja in apa cu sare 20 din momentul in care da apa in clocot. Se scurg de apa, se trec pe sub apa rece si se lasa sa se racoreasca,se curata, dupa care se taie in rondele mai groase (5-8 mm). Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se caleste ceapa 3-4...
Pizza cu salam
Foitajul pentru blat se lasa la dezghetat 30-40 minute. Se unge o tava cu putin ulei si se intinde blatul in ea si se aranjeaza pe margini. Din bulion, pasta de tomate si o lingura de sos iutel se face un sos cu care se unge tot blatul din tava. Se presara oregano si...
Spaghete Bolognese
Se curata ceapa si se toaca marunt. Intr-o cratita se caleste ceapa in ulei 2-3 minute. Se adauga carnea si se caleste pana se albeste. Se adauga sare, piper,boia si se mai caleste putin. Se adauga rosiile maruntite, pasta de tomate, cimbru, busuioc, 7-8 cuisoare. Se fierbe 10-15...
Ciorba de fasole boabe cu tarhon
Fasolea se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa.ceapa verde, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Coastele se spala. Eu am pus la fiert fasolea cu coastele si putina sare in oala sub presiune, cam o ora. Intre timp am pus la calit zarzavatul in ulei cateva minute, am...
Salata de varza murata cu ceapa
Varza murata se toaca fideluta. Ceapa se taie marunt. Se pun intr-un castron si se presara piper, boia si ulei dupa gust. Se amesteca si este gata. Se serveste presarata cu boia de ardei iute. Pofta Buna!
Ceafa de porc la cuptor cu bacon
Ceapa se curata si se taie rondele. Baconul se taie felii subtiri. Ceafa se taie felii mai groase dar nepatruns, deci nu pana jos. Se unge cu ulei un vas termorezistent si se pune bucata de ceafa feliata. Intre feliile de ceafa se pun felii de ceapa si de bacon. Se condimenteaza cu...
Taitei cu varza
Varza se lasa la desarat de seara pana dimineata. Se taie fideluta si se stoarce. Ceapa se toaca si se caleste in ulei cateva minute. Se pune boia si piper. Se pune varza si putina apa si se fierbe 20-30 minute. Se baga la cuptor pentru 30-40 minute pana isi pierde toata apa....
Compot de gutui
Gutuile se spala bine si se taie cuburi, fara partea tare de la samburi. Se pun la fiert in 2,5-3 litri apa. Dupa 20 minute se pune si zaharul si se mai fierbe 10-15 minute. Se poate adauga sau scadea cantitatea de zahar dupa preferinta. Se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat....
Varza calita cu sorici
Varza se pune in apa rece de cu seara. Ca sa nu ma pacalesc, soriciul meu fiind tare, l-am pus la fiert in apa cu doua foi dafin cam 1 ora. Varza se taie fideluta si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa la calit 1-2 minute. Se...
Aripi de pui pane
Aripile se curata si se taie varfurile. Se pun la fiert in apa cu sare 20 minute. Se scot si se lasa la scurs si racit. Din faina si oua se face un amestec care se subtiaza cu lapte pana ajunge ca o smantana groasa. Se adauga vegeta, sare si piper si se amesteca bine. Aripile...
Rulada din albusuri cu crema de vanilie
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Faina se amesteca cu grisul si se amesteca in albusuri usor. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (24/30 cm) Se introduce in cuptorul preancalzit...
Cotlet de porc marinat cu mustar si ciuperci
Se prepara marinada si se pune bucata de cotlet in ea, se unge pe toate partile si se lasa la frigider 24 de ore, intorcandu-se din cand in cand in marinada. Se scoate bucata de cotlet, se unge bine cu mustar pe toate partile si se pune intr-un vas termorezistent. Se toarna si marinada, se...
Gutuie coapta
Gutuia se taie in jumatate si se inlatura partea tare cu samburi si codita. In locul format se pune zahar brun si se presara scortisoara. Se pune in cuptor pentru 35-40 minute pana se inmoaie. Este buna calda sau rece. Se poate servi cu frisca, dulceata.... Eu am mancat-o asa fara...
Mere coapte
Merele se spala si se scobesc cu un cutit subtire de cotor. In locul cotorului se pun cateva bucati de samburi de nuca, scortisoara si zahar brun. Se dau la cuptor pentru 25-30 minute. Se scot din cuptor cand se inmoaie. (eu le-am tinut mai mult si s-au decojit) Cand se scot din...
Salata de varza murata
Varza murata se scoate din butoi si se spala in doua ape reci si se stoarce. Se toaca fideluta si se pune intr-un castron. Se presara piper si se toarna ulei dupa gust. Se amesteca si este gata. Pofta Buna!
Pulpe de pui in stil toscan
Se curata ceapa si ardeiul, se toaca si se pun intr-o tava in 3 linguri de ulei de masline. Se face un amestec din ulei de masline, busuioc, boia, piper, sare, curry, se ung bine pulpele cu el si se pun intava peste ceapa si ardei. Se pune putina apa si se introduce in cuptor pentru 25-30...
Spirala cu urda si stafide
Foile de placinta se lasa la dezghetat. Urda se amesteca cu smantana, zaharul, 3 plicuri zahar vanilat, 3 oua si stafidele si se lasa sa se topeasca zaharul si sa se hidrateze stafidele. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt. Se intinde o foaie de placinta, se unge cu ulei...
Piept de porc la cuptor
Pieptul de porc se taie felii de 1-1,5 centimetri. Ceapa se curata si se taie felii groase. Intr-un bol se amesteca uleiul de masline cu toate ingredientele. Fiecere felie de piept se unge bine cu amestecul aromat pe ambele parti. Se pun la rand intr-o tava unsa cu ulei si...
Salata de fasole boabe cu ton
Se curata ceapa si se taie julien. Se strecoara tonul de zeama. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele. Se presara sare si piper. Se pune o lingura de otet si ulei de masline dupa gust. Se amesteca bine si este gata. Pofta Buna!