Cartofi taranesti cu ou

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 14 Noi 2012 | 21503 vizualizari

 

Am facut din nou reteta Elei dar imbunatatita pentru gustul nostru! Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 150g costita afumata
  • 150g branza de burduf
  • 200g branza telemea
  • 150g cascaval Delaco ras
  • 3 oua crude
  • 4 oua fierte
  • 150g smantana
  • 1 legatura patrunjel
  • unt pentru uns tava
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti cu ou:

Cartofii se curata, se taie in bucati potrivite si se fierb in apa cu sare 15 minute de cand incepe sa fiarba.

Se scurg si se lasa intr-o sita.

Se fierb 4 oua 10 minute, se curata si se taie marunt.

Costita se taie in felii subtiri.

Branza si cascavalul se rade.

Se unge o tava cu unt, se pun cartofii scursi si se presara sare si piper.

Se pune branza de burduf pe toata suprafata.

Se pun feliile de costita si se presara branza telemea.

Se pun ouale fierte pe toata suprafata.

Ouale se bat cu smantana, sare, piper si se toarna in tava peste branza si ou.

Se presara patrunjel tocat si cascaval pe toata suprafata tavii.

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 45-50 minute, pana prinde crusta si se rumeneste frumos.

Se taie portii generoase si se mananca cu pofta!

Sunt buni si reci.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti cu ou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crochete de pui si cartofi cu cascaval