Blatul: Separam albusurile de galbenusuri si le batem suma are intr-un vas adanc,apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem in continuare pana se face bezeaua tare.Adaugam galbenusurile,uleiul,praful de copt si batem bine,apoi lg cu lg adaugam faina si cacaoa,amestecand de jos in sus...
Se pune uleiul la incins intr-o tigaie adanca,apoi adaugam carnea de porc taiata cubulete si cartofii taiati cuburi,fasii,neuniform cat mai gros,dafinul,piperul si delikatul,acoperim si lasam la foc mic sa se rumeneasca usor pe o parte ,apoi pe cealalta parte si scurgem surplusul de ulei(trebuie...
Se bat albusurile spuma tare, apoi adaugam zaharul tos si batem bine pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile, esenta, praful de copt si zaharul vanilat si amestecam bine de jos in sus. Punem branza data pe razatoarea mica si smantana si amestecam bine, apoi adaugam pe rand lg cu lg...
Cartofii,morcovii si 2 oua se pun la fiert.Inrt-un alt vas se fierbe 10-15 min mazarea.Cartofii si morcovii fierti se curata de coaja si se toaca cat mai marunt posibil.Se toaca si castravetii si gogosarii ff marunt si se pun intr-o strecuratoare la scurs.Cand toate sunt gata le punem intr-un vas...
Se spala bine carnea,iar daca mielul a fost mai mare se tine 10 min in otete,apoi se spala bine.Se pune la fiert si dupa ce a dat in clocot se arunca apa se spala carnea bine si se pune la fiert.Daca mai face spuma se ia apoi adaugam legumele tiaiate marunt.Dupa 40-50 min se inceraca carnea si...
Am tinut peste noapte carnea la bait;o ceasca vin alb,tot atata apa,1 lgt boia dulce,piper,sare dupa gust,3-4 catei usturoi,1legatura usturoi verde,cateva fire patrunjel verde.Toate se pun in blender si se obtine o pasta usor omogena cu care se unge bine carnea de miel.Se pune intr-un vas...
Se curata cartofii si se taie cubulete mici (1cm) si se prajesc precum cartofii pai. Cand sunt gata se scot intr-un castron inalt tapetat cu prosoape de hartie.
Intr-o craticioara se caleste ceapa si ardeiul taiate fin impreuna cu carnea tocata. Se rumenesc bine si se scurge surplusul de ulei...
Se fierbe mazarea 10 minute si se scurge de apa. Intr-un vas punem la prajit kaizerul tocat fasii subtiri si puiul taiat cubulete impreuna cu ceapa, morcovul tocate marunt (si ardeiul gras cine nu foloseste zarzavat), acoperim si lasam sa se caleasca toate bine, amestecand din cand in cand sa nu...
Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare, aprox o cana mere rase. Intr-un vas adaugam merele rase si toate celelalte ingradiente, mai putin faina si nuca, amestecam bine apoi punem si faina si bucatele de miez de nuca rupte cu mana. Rezulta un aluat usor vscos pe care il turnam...
Intr-un vas se pune miezul de nuca, zaharul,apa si amestecam,adaugam praful de copt,esenta si uleiul(margarina topita)si amestecam,apoi faina amestecam bine sa nu ramana cocoloase si la final gemul si cacaoa si turnam compozitia inr-o tava unsa si tapetata ,o dam la cuptorul incalzit...
Blatul
Facem un pandispan,astfel - batem spuma albusurile cu zaharul,apoi adaugam galbenusurile,esenta de vanilie si praful de copt,apoi lg cu lg faina.Intr-o tava unsa si tapetata turnam compozitia si dam pt 25-30 min la cuptorul incalzit prealabil(180°C).
Crema
In vasul de...
Spalam si curatam cartofii,ii taiem feliute nu prea subtiri si punem la prajit in uleiul incins si presaram o lingurita delicat.
Spalam si dezosam pulpele de pui si incercam sa le facem sa arate ca niste filete si le ungem cu putin piper,delicat si cimbru si intr-o tigaie frigem filetele fara...
Blatul: se bat albusurile spuma tare,apoi adaugam zharul vanilat si zaharul tos amestecand bine astfel ca spuma sa ramana tare,apoi punem galbenusurile,praful de copt,coaja rasa de lamaie,laptele si uleiul si amestecam bine si punem si nuca macinata amestecand continu.
Apoi adaugam treptat...
Se topeste margarina pe foc mic si se da la racit. Intr-un vas se freaca energic galbenusurile cu zaharul pana devin o crema vascoasa, apoi adaugam margarina topita si racita, laptele si esenta de vanilie amestecam bine apoi treptat faina si praful de copt pana ce compozitia devine vascoasa, nu...
Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare, se adauga zaharul asfel incat spuma sa ramana tare batand energic, apoi adaugam galbenusurile, praful de copt, coaja de lamaie rasa si batem din nou, apoi lingura cu lingura adaugam faina. Intr-o tava unsa in prealabil turnam...
Se coc ardei si se lasa putin la aburit cu un prosop(capac),apoi se curata de coaja si seminte.
Gogonelele se dau prin masina de tocat si se pun intr-o sita cu gaurele foarte mici la scurs,se dau si ardeii copti prin masina si se pun separat intr-un alt vas.
Se curata si se toaca fin ceapa...
Se fierb cartofii in coaja, nu prea mult sa nu se crape, se incearca cu o scobitoare. Se curata de coaja si se taie rondele.
Intre timp se curata ceapa si se toaca fin si se caleste impreuna cu carne tocata pana ce se rumeneste usor, apoi adaugam zarzavatul si bulionul, amestecam si apoi...
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare, apoi adaugam 5 lg zahar si o lg de zahar pudra vanilat si batem din nou bine. Apoi adaugam 2 galbenusuri, praful de copt, jumatate din coaja rasa de lamaie si jumatate de esenta de rom, amestecam si adaugam uleiul si laptele, amestecam si...
Se spala carnea si se pune la prajit in uleiul fierbinte si se lasa pana se rumeneste pe o parte. O sa se lase multa apa din el si grasime daca e gras si abia dupa ce va scadea apa se va rumeni. Cand s-a facut pe o parte se intoarce pe cealalta parte si atunci se adauga ceapa si ardeiul tocate...
Aluatul: Facem intai maiaua, adica intr-un bol mare (de 3l) punem drojdia sfaramata cu 50 ml apa si 3 linguri faina, amestecam bine si lasam sa isi dubleze volumul. Apoi adaugam restul de apa si 2 linguri de ulei si faina amestecand pana devine un aluat elastic nu foarte tare. Ungem cu cealalta...
Se curata gutuile de coaja si se taie cubulete inlaturand cotorul. intr-o oala facem siropul. se pune zaharul si apa la fiert lasand sa clocoteasca 10 minute apoi adaugam gutuile.Se fierb pana se inmoaie bucatele de gutui si devine compozitia aurie(aprox 30 min)si adaugam zeama de la lamaie si...
Aluatul:
Se separa galbenusul de albus. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si se bat usor sa nu se lase spuma, apoi adaugam galbenusurile si batem usor. Punem in continuare nucile macinate, uleiul, laptele, amestecand dupa fiecare bine, apoi esenta si praful de copt si...
Se spala pulpele se taie fiecare pulpa pe jumate si se prajesc bine pe ambele parti. Se scot din ulei si in acelasi ulei punem la calit ceapa tocata marunt. Cand e pe jumatate facuta se adauga morcovul tocat cat mai marunt si ardeiul si se continua calirea pana ce ceapa s-a rumanit bine. Apoi...
Nucile se curata de coaja verde pana la partea alba si se pun intr-un vas cu apa rece si se lasa in apa pana a doua zi schimband de cateva ori apa.
Se pune pe foc intr-o oala apa cu zaharul la fiert pana se leaga siropul putin apoi se adauga nucile scurse bine si se fierb cca o ora apoi...
Se curata ardeii,se taie ceapa marunt,se taie cerculete din rosii pt capacele.
Se caleste ceapa,apoi se adauga carnea si cand a mai scazut zeama lasata de carne se pune cartoful ras si scurs de zeama,si ce a ramas de la rosii se rade peste si se caleste pana mai scade din zeama.
Se opreste...
Blatul; Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare,adaugam pe rand lg cu lg zaharul,batem in continuare pana ce spuma e lucioasa,apoi adaugam galbenusurile,esenta,laptele,uleiul si praful de copt si batem bine,apoi pe rand lg cu lg faina batand bine dupa fiecare in acelasi...
Blat: se separa galbenusul de albus si se bate albusul spuma tare, apoi se adauga zaharul, se bate in continuare bine, apoi adaugam galbenusurile, esenta, coaja rasa de lamaie si cateva picaturi de zeama de lamaie si praful de copt. Batem bine, apoi punem uleiul si laptele si batem din nou...
Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare. Se adauga zaharul si se bat din nou bine apoi se adauga galbenusurile si se bate bine, apoi zaharul vanilat, praful de copt si lg de ulei. Se bate iar si apoi se adauga faina cate o lg pe rand batand bine dupa fiecare lg si la...
Blatul (coca): se face maiaua intr-un bol, se amesteca drojdia faramitata, sarea, jumatate de apa si 3 lg faina si se lasa pana isi dubleaza volumul. Apoi se adauga restul de apa, 3 lg ulei si faina cate putin, pana se face un aluat elastic. Se unge coca formata cu cealalta lg de ulei si se lasa...
Tort de ciocolata cu visine
Blatul: Separam albusurile de galbenusuri si le batem suma are intr-un vas adanc,apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem in continuare pana se face bezeaua tare.Adaugam galbenusurile,uleiul,praful de copt si batem bine,apoi lg cu lg adaugam faina si cacaoa,amestecand de jos in sus...
Tocanita de porc cu cartofi la tigaie
Se pune uleiul la incins intr-o tigaie adanca,apoi adaugam carnea de porc taiata cubulete si cartofii taiati cuburi,fasii,neuniform cat mai gros,dafinul,piperul si delikatul,acoperim si lasam la foc mic sa se rumeneasca usor pe o parte ,apoi pe cealalta parte si scurgem surplusul de ulei(trebuie...
Prajitura cu branza
Se bat albusurile spuma tare, apoi adaugam zaharul tos si batem bine pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile, esenta, praful de copt si zaharul vanilat si amestecam bine de jos in sus. Punem branza data pe razatoarea mica si smantana si amestecam bine, apoi adaugam pe rand lg cu lg...
Salata beuf
Cartofii,morcovii si 2 oua se pun la fiert.Inrt-un alt vas se fierbe 10-15 min mazarea.Cartofii si morcovii fierti se curata de coaja si se toaca cat mai marunt posibil.Se toaca si castravetii si gogosarii ff marunt si se pun intr-o strecuratoare la scurs.Cand toate sunt gata le punem intr-un vas...
Bors de miel
Se spala bine carnea,iar daca mielul a fost mai mare se tine 10 min in otete,apoi se spala bine.Se pune la fiert si dupa ce a dat in clocot se arunca apa se spala carnea bine si se pune la fiert.Daca mai face spuma se ia apoi adaugam legumele tiaiate marunt.Dupa 40-50 min se inceraca carnea si...
Friptura de miel la tava(la cuptor)
Am tinut peste noapte carnea la bait;o ceasca vin alb,tot atata apa,1 lgt boia dulce,piper,sare dupa gust,3-4 catei usturoi,1legatura usturoi verde,cateva fire patrunjel verde.Toate se pun in blender si se obtine o pasta usor omogena cu care se unge bine carnea de miel.Se pune intr-un vas...
Tortilla de cartofi cu carne tocata
Se curata cartofii si se taie cubulete mici (1cm) si se prajesc precum cartofii pai. Cand sunt gata se scot intr-un castron inalt tapetat cu prosoape de hartie. Intr-o craticioara se caleste ceapa si ardeiul taiate fin impreuna cu carnea tocata. Se rumenesc bine si se scurge surplusul de ulei...
Mazare cu kaizer afumat si pui
Se fierbe mazarea 10 minute si se scurge de apa. Intr-un vas punem la prajit kaizerul tocat fasii subtiri si puiul taiat cubulete impreuna cu ceapa, morcovul tocate marunt (si ardeiul gras cine nu foloseste zarzavat), acoperim si lasam sa se caleasca toate bine, amestecand din cand in cand sa nu...
Prajitura cu mere si glazura de cacao
Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare, aprox o cana mere rase. Intr-un vas adaugam merele rase si toate celelalte ingradiente, mai putin faina si nuca, amestecam bine apoi punem si faina si bucatele de miez de nuca rupte cu mana. Rezulta un aluat usor vscos pe care il turnam...
Negresa de post glazurata
Intr-un vas se pune miezul de nuca, zaharul,apa si amestecam,adaugam praful de copt,esenta si uleiul(margarina topita)si amestecam,apoi faina amestecam bine sa nu ramana cocoloase si la final gemul si cacaoa si turnam compozitia inr-o tava unsa si tapetata ,o dam la cuptorul incalzit...
Tort de vanilie
Blatul Facem un pandispan,astfel - batem spuma albusurile cu zaharul,apoi adaugam galbenusurile,esenta de vanilie si praful de copt,apoi lg cu lg faina.Intr-o tava unsa si tapetata turnam compozitia si dam pt 25-30 min la cuptorul incalzit prealabil(180°C). Crema In vasul de...
Shaorma de pui la farfurie
Spalam si curatam cartofii,ii taiem feliute nu prea subtiri si punem la prajit in uleiul incins si presaram o lingurita delicat. Spalam si dezosam pulpele de pui si incercam sa le facem sa arate ca niste filete si le ungem cu putin piper,delicat si cimbru si intr-o tigaie frigem filetele fara...
Tort cu etaj cu nuca si ciocolata
Blatul: se bat albusurile spuma tare,apoi adaugam zharul vanilat si zaharul tos amestecand bine astfel ca spuma sa ramana tare,apoi punem galbenusurile,praful de copt,coaja rasa de lamaie,laptele si uleiul si amestecam bine si punem si nuca macinata amestecand continu. Apoi adaugam treptat...
Briose cu ciocolata
Se topeste margarina pe foc mic si se da la racit. Intr-un vas se freaca energic galbenusurile cu zaharul pana devin o crema vascoasa, apoi adaugam margarina topita si racita, laptele si esenta de vanilie amestecam bine apoi treptat faina si praful de copt pana ce compozitia devine vascoasa, nu...
Tort de ciocolata si vanilie
Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare, se adauga zaharul asfel incat spuma sa ramana tare batand energic, apoi adaugam galbenusurile, praful de copt, coaja de lamaie rasa si batem din nou, apoi lingura cu lingura adaugam faina. Intr-o tava unsa in prealabil turnam...
Zacusca de gogonele
Se coc ardei si se lasa putin la aburit cu un prosop(capac),apoi se curata de coaja si seminte. Gogonelele se dau prin masina de tocat si se pun intr-o sita cu gaurele foarte mici la scurs,se dau si ardeii copti prin masina si se pun separat intr-un alt vas. Se curata si se toaca fin ceapa...
Musaca de cartofi cu carne tocata
Se fierb cartofii in coaja, nu prea mult sa nu se crape, se incearca cu o scobitoare. Se curata de coaja si se taie rondele. Intre timp se curata ceapa si se toaca fin si se caleste impreuna cu carne tocata pana ce se rumeneste usor, apoi adaugam zarzavatul si bulionul, amestecam si apoi...
Placinta turnata cu branza
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare, apoi adaugam 5 lg zahar si o lg de zahar pudra vanilat si batem din nou bine. Apoi adaugam 2 galbenusuri, praful de copt, jumatate din coaja rasa de lamaie si jumatate de esenta de rom, amestecam si adaugam uleiul si laptele, amestecam si...
Tocanita de pui si maruntaie de pui
Se spala carnea si se pune la prajit in uleiul fierbinte si se lasa pana se rumeneste pe o parte. O sa se lase multa apa din el si grasime daca e gras si abia dupa ce va scadea apa se va rumeni. Cand s-a facut pe o parte se intoarce pe cealalta parte si atunci se adauga ceapa si ardeiul tocate...
Pizza
Aluatul: Facem intai maiaua, adica intr-un bol mare (de 3l) punem drojdia sfaramata cu 50 ml apa si 3 linguri faina, amestecam bine si lasam sa isi dubleze volumul. Apoi adaugam restul de apa si 2 linguri de ulei si faina amestecand pana devine un aluat elastic nu foarte tare. Ungem cu cealalta...
Dulceata de gutui
Se curata gutuile de coaja si se taie cubulete inlaturand cotorul. intr-o oala facem siropul. se pune zaharul si apa la fiert lasand sa clocoteasca 10 minute apoi adaugam gutuile.Se fierb pana se inmoaie bucatele de gutui si devine compozitia aurie(aprox 30 min)si adaugam zeama de la lamaie si...
Negresa glazurata
Aluatul: Se separa galbenusul de albus. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si se bat usor sa nu se lase spuma, apoi adaugam galbenusurile si batem usor. Punem in continuare nucile macinate, uleiul, laptele, amestecand dupa fiecare bine, apoi esenta si praful de copt si...
Tocanita de ceapa cu pui
Se spala pulpele se taie fiecare pulpa pe jumate si se prajesc bine pe ambele parti. Se scot din ulei si in acelasi ulei punem la calit ceapa tocata marunt. Cand e pe jumatate facuta se adauga morcovul tocat cat mai marunt si ardeiul si se continua calirea pana ce ceapa s-a rumanit bine. Apoi...
Dulceata de nuci verzi
Nucile se curata de coaja verde pana la partea alba si se pun intr-un vas cu apa rece si se lasa in apa pana a doua zi schimband de cateva ori apa. Se pune pe foc intr-o oala apa cu zaharul la fiert pana se leaga siropul putin apoi se adauga nucile scurse bine si se fierb cca o ora apoi...
Ardei umpluti
Se curata ardeii,se taie ceapa marunt,se taie cerculete din rosii pt capacele. Se caleste ceapa,apoi se adauga carnea si cand a mai scazut zeama lasata de carne se pune cartoful ras si scurs de zeama,si ce a ramas de la rosii se rade peste si se caleste pana mai scade din zeama. Se opreste...
Prajitura cu visine si glazura de ciocolata
Blatul; Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare,adaugam pe rand lg cu lg zaharul,batem in continuare pana ce spuma e lucioasa,apoi adaugam galbenusurile,esenta,laptele,uleiul si praful de copt si batem bine,apoi pe rand lg cu lg faina batand bine dupa fiecare in acelasi...
Prajitura cu visine din visinata
Blat: se separa galbenusul de albus si se bate albusul spuma tare, apoi se adauga zaharul, se bate in continuare bine, apoi adaugam galbenusurile, esenta, coaja rasa de lamaie si cateva picaturi de zeama de lamaie si praful de copt. Batem bine, apoi punem uleiul si laptele si batem din nou...
Tort de ciocolata
Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare. Se adauga zaharul si se bat din nou bine apoi se adauga galbenusurile si se bate bine, apoi zaharul vanilat, praful de copt si lg de ulei. Se bate iar si apoi se adauga faina cate o lg pe rand batand bine dupa fiecare lg si la...
Pizza cu de toate
Blatul (coca): se face maiaua intr-un bol, se amesteca drojdia faramitata, sarea, jumatate de apa si 3 lg faina si se lasa pana isi dubleaza volumul. Apoi se adauga restul de apa, 3 lg ulei si faina cate putin, pana se face un aluat elastic. Se unge coca formata cu cealalta lg de ulei si se lasa...