prajitura cu visine si glazura(sirop)de ciocolata
Ingrediente Blat
Glazura
Blatul;Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare,adaugam pe rand lg cu lg zaharul,batem in continuare pana ce spuma e lucioasa,apoi adaugam galbenusurile,esenta,laptele,uleiul si praful de copt si batem bine,apoi pe rand lg cu lg faina batand bine dupa fiecare in acelasi sens.Ungem o tava cu putin ulei sau margarina si tapetam cu faina sau hartie de copt,si turnam compozitia si punem si visinele fara samburi si scurse de zeama,apoi dam la cuptorul incins in prealabil(180-200) pt 25-30 min.
Glazura;In timp ce se coace blatul topim intr-o cartita margarina apoi adaugam zaharul,dupa ce s-a topit si acesta adaugam laptele si esenta dam cateva clocote si punem si cacaoa si fiebem aprox. 5 min si o dam la rece.
Cand blatul s-a copt,il scoatem afara si il porionam cu grija direct in tava in care s-a copt si punem glazura racita peste blat si dam la rece 2-3 ore.Inainte de a scoate din tava din tava radem ciocolata apoi o putem aseza pe platou.
Pofta buna!