Tort de ciocolata si vanilie

de Isabel in Torturi, 30 Oct 2013 | 4705 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 5 lg faina
  • 5 lg zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 pachet praf de copt
  • margarina sau unt pt un tava
  • Crema:
  • 100 ml frisca(smantana pt frisca)
  • 500 ml lapte
  • 1 plic de crema pt prajituri D'otker de ciocolata
  • 1 plic de crema pt prajituri D'otker de vanilie
  • 100 g zahar vanilat D'otker
  • Sirop:
  • 2 cani apa
  • zeama de la o lamaie
  • 4 lg zahar
  • Topping de ciocolata:
  • 50 g cacao(3-4lg)
  • o ceasca lapte
  • 100 g margarina pt copt sau unt
  • 4 lg zahar
  • 3-4 picaturi zeama de lamaie
  • o tableta de ciocolata cu nuca de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si vanilie:

Blatul:se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare, se adauga zaharul asfel incat spuma sa ramana tare batand energic, apoi adaugam galbenusurile, praful de copt, coaja de lamaie rasa si batem din nou, apoi lingura cu lingura adaugam faina. Intr-o tava unsa in prealabil turnam compozitia si o dam pt 30-40 minute la cuptorul incins inainte (180C).

CREMA:Preparam crema de ciocolata cum scrie pe plic (250g lapte,50 g zahar vanilat D'otker,si continutul plicului) batem cu mixerul pana se intareste compozitia, adaugand 50 g frisca astfel incat sa nu se taie si procedam la fel si cu crema de vanilie (250 ml lapte ,50 gr zahar vanilat D'otker, continutul plicului) si batem cu mixerul pana se intareste compozitia si usor incorporam si 50 g frisca astfel incat sa nu se taie. Se dau la rece pana le folosim.

Preparam si toppingul,intr-un vas punem margarina sau untul sa se topeasca la foc mic, apoi adaugam zaharul, zeama de lamaie, laptele si cacaoa si lasam sa fiarba circa 5 min pana se ingroasa putin. Intr-un alt vas facem siropul adaugand apa, zaharul, zeama de lamaie si lasam sa fiarba 5-10 min.

Cand blatul e gata, testul cu scobitoarea il impartim in 3 parti egale insiropand fiecare parte bine. Pe prima foaie punem o parte crema de ciocolata pe cea de a doua foaie o parte crema de vanilie astfel incat pe cea de deasupra sa repartizam uniform restul de crema vanilie, respectiv ciocolata cu un posh, pe margini, iar in centru punem topingul de ciocolata si apoi radem cicolata cu nuca de cocos

TIPS-URI

1

Blatul se lasa putin la racorit inainte de a fi taiat

2

Siropul si toppingul sa fie reci atunci cand le adaugam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cupola cu crema de vanilie