Friptura de miel la tava(la cuptor)

de Isabel in Mancaruri cu carne, 23 Apr 2014 | 2943 vizualizari

 

De mult nu mai facusem miel si findca am avut am facut de toata bors,drop,friptura...au iesit ne,aipomenit de bune...

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de miel(eu am folosit pulpele din spate)
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 cana cu vin alb,1 cana apa(cana de 200ml)
  • 1 legatura usturoi verde
  • condimente(dafin,piper,sare,boia dulce)
  • cateva fire patrunjel verde
  • 2 lg bulion
  • 1 lg ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la tava(la cuptor):

Am tinut peste noapte carnea la bait;o ceasca vin alb,tot atata apa,1 lgt boia dulce,piper,sare dupa gust,3-4 catei usturoi,1legatura usturoi verde,cateva fire patrunjel verde.Toate se pun in blender si se obtine o pasta usor omogena cu care se unge bine carnea de miel.Se pune intr-un vas acoperit si se da rece pana a doua zi.

Se scoate carnea de miel din bait si se pune int-un vas de lut sau rezistent la cuptor.Din restul ingredientelor se obtine din nou o pasta omogena cu ajutorul blenderului si se toarna peste carne.Se acopera cu folie si se da pt 45 min la cuptor,sescoate si se intoarce carnea pe partea cealalta se incearca carnea si daca e aproape gata se mai tine 15 min la cuptor si gata.Se acompaniaza cu cartofi natur sau cartofi la cuptor.

 

TIPS-URI

1

Cui nu ii place vinul in friptura se poate face si fara.Eu am facut si asa si iese foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la tava(la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la tava