Tort de vanilie

de Isabel in Torturi, 12 Noi 2013 | 4347 vizualizari

 

Cum nu aveam prea multe prin bucatarie si pofta de dulce isi spunea cuvantul am incropit repede acest tort care a iesit chiar foarte bun...

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 oua
  • 4 lg zhar
  • 4 lg faina
  • esenta vanilie(o fiola)
  • 1plic praf de copt
  • Sirop
  • 300ml apa
  • 2 lg zahar
  • o esenta vanilie
  • Crema
  • 1 plic crema de vanilie pt prajituri D'otker
  • 250 ml lapte
  • 2-3 lg zahar vanilat
  • Decor
  • 100g margarina pt copt
  • o cescuta lapte(5 lg)
  • 30 g cacao
  • 3 lg zahar tos
  • esenta rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vanilie:

Blatul

Facem un pandispan,astfel - batem spuma albusurile cu zaharul,apoi adaugam galbenusurile,esenta de vanilie si praful de copt,apoi lg cu lg faina.Intr-o tava unsa si tapetata turnam compozitia si dam pt 25-30 min  la cuptorul incalzit prealabil(180°C).

Crema

In vasul de la mixer punem laptele,zaharul vanilat si continutul plicului si mixam pana ce crema s-a ingrosat bine si dam la rece.

Sirop

Intr-un vas punem la foc sa fiarba apa,zaharul si esenta de vanilie si dupa ce a fiert lasam sa se raceasca.

Topping

Punem intr-un vas la topit margarina,apoi adaugam zaharul si dupa ce s-a topit adaugam laptele si esenta de rom si cand a inceput sa clocoteasca adaugam cacaoa,amestecam bine oprim focul si lasam sa se raceasca.

Dupa ce blatul s-a copt il portionam in doua foi egale.Asezam pe platou prima foaie,insiropam si punem o parte crema de vanilie,apoi cealalta foaie insiropam si ornam cu restul de crema de vanilie.In golurile ramase punem cu o lingurita topingul de ciocolata.Dam la rece pt 3-4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de vanilie cu cirese