Se poate folosi si carne tocata de vita sau amestec vita cu porc,sau pui sau curcan.
Se fierb cartofii in coaja, nu prea mult sa nu se crape, se incearca cu o scobitoare. Se curata de coaja si se taie rondele.
Intre timp se curata ceapa si se toaca fin si se caleste impreuna cu carne tocata pana ce se rumeneste usor, apoi adaugam zarzavatul si bulionul, amestecam si apoi adaugam condimentele (sare, piper, cimbru, zahar) si verdeata tocata marunt.
Se unge o tava cu putin ulei sau margarina (unt) pt copt si se aseaza un rand de cartofi (rondele), un strat de carne, altul de cartofi si tot asa pana terminati compozitia, ultimul fiind de cartofi si dam la cuptorul incins prealabil (200 C) pt 45 minute. Scoatem si turnam un ou batut deasupra care se va intari imediat si radem branza. Dam pt inca 15-20 minute la cuptor, pana se rumeneste frumos.
Se serveste fierbinte cu castraveti, gogosari, conopida la otet.
Pofta buna...
1
Eu am folosit doua vase unul cu branza altul fara branza,cu un strat de cartofi altul carne si iar cartofi.