Placinta turnata cu branza

de Isabel in Prajituri, 13 Oct 2013 | 6459 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 10 lg zahar
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • 7 lg faina
  • coaja rasa de la olamaie
  • esenta de rom(o sticluta)
  • 1 pachet de praf de copt
  • o ceasca ulei
  • o ceasca lapte
  • 400g branza de vaci
  • 2lg zahar pudra vanilat pt pudrat
  • margarina pt uns tava
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta turnata cu branza:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare, apoi adaugam 5 lg zahar si o lg de zahar pudra vanilat si batem din nou bine. Apoi adaugam 2 galbenusuri, praful de copt, jumatate din coaja rasa de lamaie si jumatate de esenta de rom, amestecam si adaugam uleiul si laptele, amestecam si adaugam treptat faina.

Intr-o tava unsa se toarna jumatate din compozitie si se baga 10 minute la cuptorul incins in prealabil la 180 grade.

Intre timp radem branza pe razatoarea fina si amestecam cu cealalta jumatate de coaja rasa de lamaie si rom, 3 galbenusuri si 5 lg de zahar. Scoatem tava si adaugam compozitia de branza,intindem bine apoi peste turnam restul aluatului si dam din nou la cuptor pt 25-30 minute in functie de cuptor pana se aureste putin deasupra. Scoatem, pudram si acoperim tava cu un prosop o jumatate de ora apoi o portiomam si asezam pe un platou.

Pofta buna

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice tip de branza,fie proaspata,de oaie,de vaca

2

Eu am folosit o tava de 40/25

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta turnata cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura nemteasca cu coacaze rosii