Prajitura cu mere si glazura de cacao

de Isabel in Prajituri, 9 Dec 2013 | 10478 vizualizari

 

Este buna de facut pt zilele cand tinem post,ff usor de facut

 

INGREDIENTE

  • 3 mere cretesti
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana de margarina topita
  • 1 plic praf de copt
  • 5-6 nuci
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Glazura:
  • 6 lg apa
  • 6 lg zahar
  • 3 lg cu varf cacao
  • 100 gr margarina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si glazura de cacao:

Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare, aprox o cana mere rase. Intr-un vas adaugam merele rase si toate celelalte ingradiente, mai putin faina si nuca, amestecam bine apoi punem si faina si bucatele de miez de nuca rupte cu mana. Rezulta un aluat usor vscos pe care il turnam intr-o tava unsa si dam pt 25 min la cuptor.

Cand e gata o scoatem si o lasam la racorit. Cat timp se racoreste facem glazura.

Intr-un ibric, craticioara mai mica adaugam apa, zaharul si cacaoa si cand icepe sa fiarba adaugam si margarina. Amestecam sa se dizolve bine si o turnam asa fierbinte peste compozitie.

Pofta buna

TIPS-URI

1

Eu nu am avut margarina pt copt ci din aceea la cutie si nu s-a prea topit bine,dar nu a afectat deloc, ba chiar a iesit pufoasa prajitura.

2

Inainte de a turna glazura am portionat-o ca sa intre bine peste tot glazura

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si glazura de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Picatura de roua