Negresa de post glazurata

de Isabel in Prajituri, 9 Dec 2013 | 6449 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de nuci macinate
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 cana apa
  • 2 cani faina
  • 1/2 cana ulei sau margarina topita
  • 30 g cacao
  • esenta dupa preferinta,eu am pus rom
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 borcan (300 g) gem de orice fel, eu am pus de prune
  • Glazura
  • 4 lg zahar
  • 4 lg apa
  • 2 lg cacao
  • 1 esenta rom
  • nuca macinata
  • zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post glazurata:

Intr-un vas se pune miezul de nuca, zaharul,apa si amestecam,adaugam praful de copt,esenta si uleiul(margarina topita)si amestecam,apoi faina amestecam bine sa nu ramana cocoloase si la final gemul si cacaoa si turnam compozitia inr-o tava unsa si tapetata ,o dam la cuptorul incalzit prealabil(180 C),pt.30 min.

Glazura;Inr-o craticioara punem zaharul si il topim la foc mic,pana se caramelizeaza usor,stingem cu apa,adaugam esenta si cacaoa si amestecam pana se omogenizeaza,daca e prea groasa se mai pune putina apa sau o lg de margarina,eu nu am pus.

Verificam cu o scobitoare negresa si daca nu se mai lipeste nimic de ea,o scoatem si o lasam 5 min sa se racoreasca si o portionam in tava apoi turnam glazura peste tot,adaugam si nuca macinata si pudram cu zahar vanilat.O acoperim cu un prosop pt 30 min apoi o scoatem pe o farfurie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post glazurata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post