Tort de ciocolata

de Isabel in Torturi, 15 Iun 2013 | 3319 vizualizari

 

Tort de ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 6 lg zahar,
  • 6 lg faina,
  • zahar vanilat (10gr),
  • 1 lg ulei,
  • un pliculet praf de copt,
  • o lg cu varf de cacao.
  • Crema:
  • 250 ml lapte,
  • 3-4 lg zahar vanilat,
  • un plic crema pt prajituri de ciocolata Dr Oetker
  • Glazura:
  • un pachet margarina pt gatit Delma,
  • 5-6 g de zahar,
  • o esenta de rom,
  • o cescuta de lapte,
  • 3-4 lg cacao
  • Decor:
  • ciocolata alba si neagra rasa 
  • Sirop:
  • 500 ml apa,
  • o lamaie,
  • 5-6 lg zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare. Se adauga zaharul si se bat din nou bine apoi se adauga galbenusurile si se bate bine, apoi zaharul vanilat, praful de copt si lg de ulei. Se bate iar si apoi se adauga faina cate o lg pe rand batand bine dupa fiecare lg si la urma se adauga cacoa. Intr-o tava unsa in prealabil se pune hirtie de copt, se toarna compozitia si se introduce la cuptorul incalzit in prealabil la 180-200 grade, pt. 25-30 minute, in functie de cuptor. Se face testul cu scobitoarea.

Se pregateste crema cum scrie pe plic (eu pun zahar vanilat si se poate pune si putina esenta ) si se tine la rece pana o folosim.

Glazura: se topeste intr-un vas margarina, se adauga zaharul ,se amesteca bine, apoi laptele se da cateva clocote si se adauga cacaoa, amestecand continu sa nu se lipeasca pana scade putin (10 min) si se lasa la racit.

Siropul: se pune intr-un vas apa sa fiarba, se adauga zaharul si coaja de lamaie rasa si putina zeama, se da cateva clocote si se lasa la racit.

Se scoate blatul, se taie in trei foi, se lasa sa se racoreasca putin, se insiropeaza fiecare foaie si se pune pe prima foaie o parte din glazura, se adauga cea de a doua foaie cu o parte din crema, apoi cea de-a treia foaie.

Se orneaza dupa placere cu crema si glazura, apoi ciocolata rasa. Se da la frigider cel putin 4-5 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]