fff buna,imi place mai mult ca cea de vinete,e mai acrisoara
Se coc ardei si se lasa putin la aburit cu un prosop(capac),apoi se curata de coaja si seminte.
Gogonelele se dau prin masina de tocat si se pun intr-o sita cu gaurele foarte mici la scurs,se dau si ardeii copti prin masina si se pun separat intr-un alt vas.
Se curata si se toaca fin ceapa si se pune la calit in 4-5 lg de ulei.Cand s-a calit suficient(sa aiba o culoare aurie),se adauga gogonele scurse de zeama dar nu toata(daca s-a scurs toata mai adaugati in oala o cana de zeama),si se lasa sa fiarba bine cam o ora amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.
Apoi adaugam ardeiul si lasam si pe acesta 15 min,apoi adaugam zarzavatul, sucul si bulionul si lasam sa fiarba pana scade toata zeama(aprox. o ora),punem piperul,zaharul si sarea,mai fiebem 5 min si punem la borcane,se sigileaza si se fierb 15-20 min la bain-marine.
1
Ceapa nu se caleste prea mult sa nu se arda,astfel gustul zacustii va fi diferit si nu tocmai placut.Se recomanda se se amestece continuu cand zeama a scazut considerabil avand tendinta sa se lipeasca.