Dupa ce am indepartat cu grija pielea din jurul fuduliilor, am taiat rondele , pe care le-am lasat in apa cu otet cca 20-30 minute.
Am scos rondelele din otet, le-am scurs si le-am condimentat, apoi le-am pus la prajit in putin ulei + 50 ml vin alb, pana au devenit rumene si frumoase...
Fuduliile se cresteaza pe o parte si curata bine de pielea invelitoare . Sectionam pe lung si lasam jumatatile in apa rece cu otet, cca 30 minute, apoi le mai spalam in 2-3 ape si le scurgem bine.
Condimentam cu sare, piper, cimbru si/sau condimente de la kotanyi -...
Pulpele se spala , apoi se detaseaza ciocanelul de restul pulpei. Stropim cu sos de soia, condimentam cu putina boia dulce, ghimbir si piper. Pentru aroma deosebita, presaram si verdeturi italiene de la Kotanyi. Cele 4 bucati de carne le-am pus la fript...
Prajim carnatii pe jumatate, eliminand astfel si grasimea in exces.
Tocam marunt ceapa si morcovul, apoi le calim in doua linguri de ulei cu putina apa. La nevoie, mai adaugam apa si lasam sa fiarba. Adaugam cartofii taiati bucati marisoare si acoperim cu apa. Condimentam cu sare...
Dupa ce oparim putin ficatul, il prajim in putin cu unt cu aproximativ 150 ml apa. Avem grija sa intoarcem ficatul, pentru a se patrunde pe toate partile. Adaugam vinul, usturoiul intreg si ceapa taiata in 4. Fierbem cca 15 minute, avand grija sa nu se lipeasca. Se opreste focul si se...
Aripile de pui se oparesc in apa clocotita, apoi se pun la calit in putin ulei cu apa. Se adauga ceapa si morcovul taiate rondele fine, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba. Adaugam foile de dafin, sare si piper. Rosiile in bulion se toaca marunt si se pun in mancarica, lasand sa mai...
Pulpele de pui se spala si se oparesc, sa se scurga bine sangele.
Ceapa, morcovul si pastarnacul le-am maruntit bine la robot ( daca zarzavatul e tocat mai mare, mi-l lasa Costel pe marginea farfuriei , precum copii mici =))) ) .
Calim totul in putin ulei, apoi adaugam pulpele...
Spalam lintea in doua-trei ape. Taiem rosiile marunt, iar ceapa, usturoiul si ardeiul gras le taiem cubulete. Se incing doua linguri de ulei si calim carnea tocata , pe care o condimentam cu sare si piper.
Se scoate carnea din tigaie, apoi incingem o lingura de ulei si calim ceapa,...
Lintea se lasa la inmuiat cateva minute intr-un vas cu apa calduta, apoi se scurge apa si se repeta procedeul de cateva ori. Apa va iesi destul de murdara, de fiecare data :D
Curatam legumele, le spalam si le taiem rondele fine. ( eu le-am...
Cartofii se curata, se dau pe razatoarea mica si se scurg bine in pumni.
Ceapa se taie foarte fin, iar usturoiul de piseaza.
Am amestecat carnea tocata cu celelalte ingredient, pana am obtinut o pasta omogena din...
Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o cescuta cu apa , 3-4 linguri cu pasta de tomate si amestecam totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote si oprim focul.
Intr-un vas...
Spalam organele de ied in apa rece, apoi le punem la fiert in apa cu sare, impreuna cu matele de ied ( spalate in prealabil in mai multe ape cu sare si bicarbonat ). Se spumuieste de cateva ori, apoi se scot si se lasa la racit. Cand sunt suficient de reci ca sa nu...
Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o ceasca cu apa , 3-4 linguri cu pasta de tomate si amestecam totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote si oprim focul.
Intr-un vas mai mare punem carnea, adaugam o parte din...
Cartofii i-am curatat, spalat si taiat in bucati marisoare. Am presarat sare, delikat si rozmarin, apoi am azvarlit peste ei bucatile de cotlet condimentate, la randul lor, cu delikat, cimbru, rozmarin, piper. Am turnat deasupra un paharel de ulei, apoi am imprastiat si cateva...
Incinzi tigaia 2-3 minute , cu capacul pus.
Carnea de porc am condimentat-o in prealabil cu sare, piper, cimbru. Am uns-o apoi cu putin ulei, pentru fragezime si am asezat-o in tigaia in care am pus o lingurita de ulei. A fost primul...
Am incins tigaia 3 minute, cu capacul pus.
Asezam bucatile de pastrama afumata in tigaie, dupa ce le-am stropit cu vin rosu,apoi acoperim tigaia si lasam sa se patrunda bine pastrama. Intoarcem pastrama si pe cealalta parte si lasam pana se rumeneste.
Pastrama facut astfel iese...
Ficatul se spala bine in apa rece, apoi se opareste pentru a se indeparta mai usor surplusul de sange .
In tigaia incinsa asezam bucatile de ficat, pe care le stropim cu putin ulei de masline. Acoperim cu un prosop de hartie...
Ceapa, morcovul si ardeiul gras se toaca marunt si se calesc in putin ulei ( eu le-am taiat la robotelul meu drag :D )
Oparim pieptul de pui si-l taiem bucati mici.
Cand legumele devin aurii se adauga in oala...
Tocam legumele si le calim in putin ulei de palmier. Adaugam copanelele si sucul de rosii, apoi potrivim de sare si piper. Spre final punem si usturoiul feliat.
Separat, prajim cuscus-ul in ulei de...
Carnea de ied se taie bucatele mici, care se prajesc in ulei, intr-i cratita cu bordura mai inalta. Din cand in cand adaugam cate o cescuta cu apa si lasam sa scada apa pentru ca bucatile de carne sa se patrunda bine.
Carnatul si kaizerul le taiem felii pe care le adaugam in cratita cu...
Bucatile de coasta de miel se spala bine in apa rece.
Varza se taie fideluta si se framanta in maini cu sare , precum aluatul.
Ceapa se taie marunt, se pune la calit in putin ulei,...
Fasolea o spalam bine si o lasam in apa rece o ora, sa se umfle. Daca n u avem timp, o fierbem direct si aruncam apa de doua ori, pentru inlaturarea toxinelor.
In oala sub presiune punem la fiert, 40 minute, fasolea alaturi de un morcov ras,...
Muschiuletii se taie bucatele care se oparesc in apa fiarta.
Castravetii ii scurgem de zeama si-i tinem in apa fiarta pana ii adaugam in mancare. ( daca sunt prea acri sau prea sarati, ii puteti fierbe 2-3 minute si aruncati apa )
...
Oparim putin bucatile de cap de piept , apoi le condimentam cu piper, delikat si le rumenim bine in tigaia cu gril, bine incinsa ( fara ulei) . Cand se rumenesc, se scot intr-un vas si pe toarna saramura peste bucatile de carne.
Saramura : Ingredientele tocate fin se pun la fiert cu o...
Pulpa de miel se spala, se dezoseaza, iar carnea se taie bucati mici. Ardeiul si usturoiul se taie felii. Incalzim uleiul de masline si punem feliile de usturoi pe care le calim pana devin aurii....
Inimile si rinichii se curata bine de pielite si se taie bucati mici. Rinichii se lasa 10-15 minute in apa cu otet, pentru a disparea mirosul specific. Se mai dau intr-o apa calduta, apoi se pun la fiert, alaturi de bucatile de inimi, in cratita cu apa si sare. Cand apa scade,...
Cartofii se curata si se taie bucati mai mari si-i asezam intr-o tava termorezistenta.
Amestecam mustarul cu ulei, sare, piper, usturoi feliat marunt si cimbru, obtinand un sos, care se toarna peste cartofi . Putem adauga pe marginea vasului o ceasca cu apa....
Limbile se tin in apa rece inainte de a se incepe prepararea, apoi punem la fiert in apa fierbinte cu sare.
Cand s-au fiert se inlatura pielita, si se curata apoi cu virful unui cutit, incepind din virful limbii. Se taie fasii mici si se pun din nou la...
Pipotele si inimile se curata bine, se spala si se dau doua clocote, aruncandu-se apoi apa.
Legumele se calesc in doua linguri cu ulei de masline, apoi adaugam 4 cani de apa, sare si piper. Cand fierbe apa adaugam pipotele si inimile si lasam sa fiarba 15 minute.
Orezul spalat il turnam in...
Se scoate cotorul ardeilor cu grija, apoi spalam bine ardeii si in interior, sa nu ramana seminte.
Ceapa si morcovul se toaca marunt, se calesc putin, se adauga o ceasca cu apa, bulionul, sare, piper si se mai lasa 2-3 minute sa fiarba. Spalam orezul si-l adaugam...
Fudulii de tauras - II ( prajite in sos de vin )
Dupa ce am indepartat cu grija pielea din jurul fuduliilor, am taiat rondele , pe care le-am lasat in apa cu otet cca 20-30 minute. Am scos rondelele din otet, le-am scurs si le-am condimentat, apoi le-am pus la prajit in putin ulei + 50 ml vin alb, pana au devenit rumene si frumoase...
Fudulii de tauras - I ( la gratar )
Fuduliile se cresteaza pe o parte si curata bine de pielea invelitoare . Sectionam pe lung si lasam jumatatile in apa rece cu otet, cca 30 minute, apoi le mai spalam in 2-3 ape si le scurgem bine. Condimentam cu sare, piper, cimbru si/sau condimente de la kotanyi -...
Pulpe de pasare, la cuptorul cu halogen- Reteta numarul 200!
Pulpele se spala , apoi se detaseaza ciocanelul de restul pulpei. Stropim cu sos de soia, condimentam cu putina boia dulce, ghimbir si piper. Pentru aroma deosebita, presaram si verdeturi italiene de la Kotanyi. Cele 4 bucati de carne le-am pus la fript...
Tocana de cartofi cu carnati
Prajim carnatii pe jumatate, eliminand astfel si grasimea in exces. Tocam marunt ceapa si morcovul, apoi le calim in doua linguri de ulei cu putina apa. La nevoie, mai adaugam apa si lasam sa fiarba. Adaugam cartofii taiati bucati marisoare si acoperim cu apa. Condimentam cu sare...
Pateu de ficat
Dupa ce oparim putin ficatul, il prajim in putin cu unt cu aproximativ 150 ml apa. Avem grija sa intoarcem ficatul, pentru a se patrunde pe toate partile. Adaugam vinul, usturoiul intreg si ceapa taiata in 4. Fierbem cca 15 minute, avand grija sa nu se lipeasca. Se opreste focul si se...
Mancare de ardei copt cu aripioare
Aripile de pui se oparesc in apa clocotita, apoi se pun la calit in putin ulei cu apa. Se adauga ceapa si morcovul taiate rondele fine, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba. Adaugam foile de dafin, sare si piper. Rosiile in bulion se toaca marunt si se pun in mancarica, lasand sa mai...
Pulpe de pui cu sos de ceapa
Pulpele de pui se spala si se oparesc, sa se scurga bine sangele. Ceapa, morcovul si pastarnacul le-am maruntit bine la robot ( daca zarzavatul e tocat mai mare, mi-l lasa Costel pe marginea farfuriei , precum copii mici =))) ) . Calim totul in putin ulei, apoi adaugam pulpele...
Chili con carne
Spalam lintea in doua-trei ape. Taiem rosiile marunt, iar ceapa, usturoiul si ardeiul gras le taiem cubulete. Se incing doua linguri de ulei si calim carnea tocata , pe care o condimentam cu sare si piper. Se scoate carnea din tigaie, apoi incingem o lingura de ulei si calim ceapa,...
Linte cu kaizer afumat
Lintea se lasa la inmuiat cateva minute intr-un vas cu apa calduta, apoi se scurge apa si se repeta procedeul de cateva ori. Apa va iesi destul de murdara, de fiecare data :D Curatam legumele, le spalam si le taiem rondele fine. ( eu le-am...
Chiftele fara ulei
Cartofii se curata, se dau pe razatoarea mica si se scurg bine in pumni. Ceapa se taie foarte fin, iar usturoiul de piseaza. Am amestecat carnea tocata cu celelalte ingredient, pana am obtinut o pasta omogena din...
Sarmale in frunze de vita-de-vie (2)
Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o cescuta cu apa , 3-4 linguri cu pasta de tomate si amestecam totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote si oprim focul. Intr-un vas...
Drob din carne de ied
Spalam organele de ied in apa rece, apoi le punem la fiert in apa cu sare, impreuna cu matele de ied ( spalate in prealabil in mai multe ape cu sare si bicarbonat ). Se spumuieste de cateva ori, apoi se scot si se lasa la racit. Cand sunt suficient de reci ca sa nu...
Sarmale in foi de varza
Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o ceasca cu apa , 3-4 linguri cu pasta de tomate si amestecam totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote si oprim focul. Intr-un vas mai mare punem carnea, adaugam o parte din...
Cotlete de porc, pe pat de cartofi
Cartofii i-am curatat, spalat si taiat in bucati marisoare. Am presarat sare, delikat si rozmarin, apoi am azvarlit peste ei bucatile de cotlet condimentate, la randul lor, cu delikat, cimbru, rozmarin, piper. Am turnat deasupra un paharel de ulei, apoi am imprastiat si cateva...
Bunatati la Dry Cooker
Incinzi tigaia 2-3 minute , cu capacul pus. Carnea de porc am condimentat-o in prealabil cu sare, piper, cimbru. Am uns-o apoi cu putin ulei, pentru fragezime si am asezat-o in tigaia in care am pus o lingurita de ulei. A fost primul...
Pastrama afumata, preparata in Dry Cooker
Am incins tigaia 3 minute, cu capacul pus. Asezam bucatile de pastrama afumata in tigaie, dupa ce le-am stropit cu vin rosu,apoi acoperim tigaia si lasam sa se patrunda bine pastrama. Intoarcem pastrama si pe cealalta parte si lasam pana se rumeneste. Pastrama facut astfel iese...
Ficăţei în sos de roşii, cu mămăliguţă
Ficatul se spala bine in apa rece, apoi se opareste pentru a se indeparta mai usor surplusul de sange . In tigaia incinsa asezam bucatile de ficat, pe care le stropim cu putin ulei de masline. Acoperim cu un prosop de hartie...
Ostropel din piept de pui
Ceapa, morcovul si ardeiul gras se toaca marunt si se calesc in putin ulei ( eu le-am taiat la robotelul meu drag :D ) Oparim pieptul de pui si-l taiem bucati mici. Cand legumele devin aurii se adauga in oala...
Couscous cu legume si copanele
Tocam legumele si le calim in putin ulei de palmier. Adaugam copanelele si sucul de rosii, apoi potrivim de sare si piper. Spre final punem si usturoiul feliat. Separat, prajim cuscus-ul in ulei de...
Tochitura cu carne de ied cu ciuperci
Carnea de ied se taie bucatele mici, care se prajesc in ulei, intr-i cratita cu bordura mai inalta. Din cand in cand adaugam cate o cescuta cu apa si lasam sa scada apa pentru ca bucatile de carne sa se patrunda bine. Carnatul si kaizerul le taiem felii pe care le adaugam in cratita cu...
Varza cu miel, in vas de lut ( sau Mielul lui Becali =)) )
Bucatile de coasta de miel se spala bine in apa rece. Varza se taie fideluta si se framanta in maini cu sare , precum aluatul. Ceapa se taie marunt, se pune la calit in putin ulei,...
Fasole scazuta, cu ciolan afumat
Fasolea o spalam bine si o lasam in apa rece o ora, sa se umfle. Daca n u avem timp, o fierbem direct si aruncam apa de doua ori, pentru inlaturarea toxinelor. In oala sub presiune punem la fiert, 40 minute, fasolea alaturi de un morcov ras,...
Mancarica de castraveti acri
Muschiuletii se taie bucatele care se oparesc in apa fiarta. Castravetii ii scurgem de zeama si-i tinem in apa fiarta pana ii adaugam in mancare. ( daca sunt prea acri sau prea sarati, ii puteti fierbe 2-3 minute si aruncati apa ) ...
Saramura din cap de piept
Oparim putin bucatile de cap de piept , apoi le condimentam cu piper, delikat si le rumenim bine in tigaia cu gril, bine incinsa ( fara ulei) . Cand se rumenesc, se scot intr-un vas si pe toarna saramura peste bucatile de carne. Saramura : Ingredientele tocate fin se pun la fiert cu o...
Tochitura de miel, cu mamaliguta
Pulpa de miel se spala, se dezoseaza, iar carnea se taie bucati mici. Ardeiul si usturoiul se taie felii. Incalzim uleiul de masline si punem feliile de usturoi pe care le calim pana devin aurii....
Inimi si rinichi de porc, in sos de rosii si usturoi
Inimile si rinichii se curata bine de pielite si se taie bucati mici. Rinichii se lasa 10-15 minute in apa cu otet, pentru a disparea mirosul specific. Se mai dau intr-o apa calduta, apoi se pun la fiert, alaturi de bucatile de inimi, in cratita cu apa si sare. Cand apa scade,...
Cotlete de porc cu cartofi glazurati in sos de mustar
Cartofii se curata si se taie bucati mai mari si-i asezam intr-o tava termorezistenta. Amestecam mustarul cu ulei, sare, piper, usturoi feliat marunt si cimbru, obtinand un sos, care se toarna peste cartofi . Putem adauga pe marginea vasului o ceasca cu apa....
Limba cu masline
Limbile se tin in apa rece inainte de a se incepe prepararea, apoi punem la fiert in apa fierbinte cu sare. Cand s-au fiert se inlatura pielita, si se curata apoi cu virful unui cutit, incepind din virful limbii. Se taie fasii mici si se pun din nou la...
Orez cu inimi si pipotele
Pipotele si inimile se curata bine, se spala si se dau doua clocote, aruncandu-se apoi apa. Legumele se calesc in doua linguri cu ulei de masline, apoi adaugam 4 cani de apa, sare si piper. Cand fierbe apa adaugam pipotele si inimile si lasam sa fiarba 15 minute. Orezul spalat il turnam in...
Ardei umplut
Se scoate cotorul ardeilor cu grija, apoi spalam bine ardeii si in interior, sa nu ramana seminte. Ceapa si morcovul se toaca marunt, se calesc putin, se adauga o ceasca cu apa, bulionul, sare, piper si se mai lasa 2-3 minute sa fiarba. Spalam orezul si-l adaugam...