Ina

6

Bucataras
Chef

Fetesti

Bucataras din 09.04.2010

RETETE577
PRIETENI347
Retete / Mancaruri cu carne

Fudulii de tauras - II ( prajite in sos de vin )

In Mancaruri cu carne la 29 Mai 2011

  Dupa ce am indepartat cu grija pielea din jurul fuduliilor, am taiat rondele , pe care le-am lasat in apa cu otet cca 20-30 minute. Am scos rondelele din otet, le-am scurs si le-am condimentat, apoi le-am pus la prajit in putin ulei + 50 ml vin alb, pana au devenit rumene si frumoase...

Fudulii de tauras - I ( la gratar )

In Mancaruri cu carne la 29 Mai 2011

  Fuduliile se cresteaza pe o parte si curata bine de pielea invelitoare . Sectionam pe lung si lasam jumatatile in apa rece cu otet, cca 30 minute, apoi le mai spalam in 2-3 ape si le scurgem bine.  Condimentam  cu sare, piper, cimbru si/sau condimente de la kotanyi -...

Pulpe de pasare, la cuptorul cu halogen- Reteta numarul 200!

In Mancaruri cu carne la 22 Mai 2011

 Pulpele se spala , apoi se detaseaza  ciocanelul  de restul  pulpei.  Stropim cu sos de soia, condimentam cu putina boia dulce, ghimbir si piper.  Pentru aroma deosebita, presaram si verdeturi italiene de la Kotanyi.  Cele 4 bucati de carne le-am pus la fript...

Tocana de cartofi cu carnati

In Mancaruri cu carne la 8 Mai 2011

Prajim carnatii  pe jumatate, eliminand astfel si grasimea in exces. Tocam marunt ceapa si morcovul, apoi le calim in doua  linguri de ulei cu putina apa. La nevoie, mai adaugam apa si lasam sa fiarba. Adaugam cartofii taiati bucati marisoare si acoperim cu apa. Condimentam cu sare...

Pateu de ficat

In Ficat la 8 Mai 2011

Dupa ce oparim putin ficatul,  il prajim in putin cu unt cu aproximativ 150 ml apa. Avem grija sa intoarcem ficatul, pentru a se patrunde pe toate partile. Adaugam vinul, usturoiul intreg si ceapa taiata in 4. Fierbem cca 15 minute, avand grija sa nu se lipeasca. Se opreste focul si se...

Mancare de ardei copt cu aripioare

In Mancaruri cu carne la 8 Mai 2011

Aripile de pui se oparesc in apa clocotita, apoi se pun la calit in putin ulei cu apa. Se adauga ceapa si morcovul taiate rondele fine, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba. Adaugam  foile de dafin, sare si piper. Rosiile in bulion se toaca marunt si se pun in mancarica, lasand sa mai...

Pulpe de pui cu sos de ceapa

In Mancaruri cu carne la 7 Mai 2011

 Pulpele de pui se spala si se oparesc, sa se scurga bine sangele. Ceapa, morcovul si pastarnacul le-am maruntit bine la robot ( daca zarzavatul e tocat mai mare, mi-l lasa Costel pe marginea farfuriei , precum copii mici =)))  ) . Calim totul in putin ulei, apoi adaugam pulpele...

Chili con carne

In Mancaruri cu carne la 29 Mar 2011

Spalam lintea in doua-trei ape. Taiem rosiile marunt, iar ceapa, usturoiul   si ardeiul gras le taiem cubulete. Se incing doua linguri de ulei si calim carnea tocata , pe care o condimentam cu sare si piper. Se scoate carnea din tigaie, apoi incingem o lingura de ulei si calim ceapa,...

Linte cu kaizer afumat

In Mancaruri cu carne la 26 Mar 2011

   Lintea se lasa la inmuiat cateva minute intr-un vas cu apa calduta, apoi se scurge apa si se repeta  procedeul de cateva ori.  Apa va iesi destul de murdara, de fiecare data :D     Curatam legumele, le spalam si  le taiem rondele fine. ( eu le-am...

Chiftele fara ulei

In Mancaruri cu carne la 20 Mar 2011

   Cartofii se curata, se dau pe razatoarea mica si se scurg bine in pumni.   Ceapa se taie foarte fin, iar usturoiul de piseaza.       Am amestecat  carnea tocata cu celelalte ingredient,  pana am obtinut  o pasta omogena  din...

Sarmale in frunze de vita-de-vie (2)

In Mancaruri cu carne la 11 Ian 2011

       Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o cescuta cu apa ,  3-4 linguri cu  pasta de tomate  si  amestecam  totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote si oprim focul.      Intr-un vas...

Drob din carne de ied

In Mancaruri cu carne la 11 Ian 2011

Spalam organele de ied in apa rece, apoi le punem la fiert in apa cu sare, impreuna cu matele de ied ( spalate in prealabil in mai multe ape cu sare si bicarbonat  ). Se spumuieste de cateva ori, apoi se scot si se lasa la racit.      Cand sunt suficient de reci ca sa nu...

Sarmale in foi de varza

In Mancaruri cu carne la 11 Ian 2011

Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o ceasca cu apa , 3-4 linguri cu  pasta de tomate  si  amestecam  totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote si oprim focul. Intr-un vas  mai mare punem carnea, adaugam  o parte din...

Cotlete de porc, pe pat de cartofi

In Mancaruri cu carne la 8 Ian 2011

   Cartofii i-am curatat, spalat si taiat in bucati marisoare. Am presarat sare, delikat si rozmarin, apoi am azvarlit peste ei bucatile de cotlet condimentate, la randul lor, cu delikat, cimbru, rozmarin, piper. Am turnat deasupra un paharel de ulei, apoi am imprastiat si cateva...

Bunatati la Dry Cooker

In Mancaruri cu carne la 8 Ian 2011

    Incinzi tigaia 2-3 minute , cu capacul pus.      Carnea de porc am condimentat-o in prealabil cu sare, piper, cimbru. Am uns-o apoi cu putin ulei, pentru fragezime  si  am asezat-o in tigaia in care am pus o lingurita de ulei. A fost primul...

Pastrama afumata, preparata in Dry Cooker

In Oaie la 7 Ian 2011

Am incins tigaia 3 minute, cu capacul pus. Asezam bucatile de pastrama afumata in tigaie, dupa ce le-am stropit cu vin rosu,apoi  acoperim tigaia si lasam sa se patrunda bine pastrama. Intoarcem pastrama si pe cealalta parte si lasam pana se rumeneste. Pastrama facut astfel iese...

Ficăţei în sos de roşii, cu mămăliguţă

In Ficat la 12 Dec 2010

      Ficatul se spala bine in apa rece, apoi se opareste pentru a se indeparta mai usor  surplusul de  sange .        In tigaia incinsa asezam bucatile de ficat, pe care le stropim cu putin ulei de masline. Acoperim cu un prosop de hartie...

Ostropel din piept de pui

In Mancaruri cu carne la 11 Dec 2010

       Ceapa, morcovul si ardeiul gras se toaca marunt si se calesc in putin ulei  ( eu le-am taiat la robotelul meu drag :D )      Oparim pieptul de pui  si-l taiem bucati mici.      Cand legumele devin aurii se adauga in oala...

Couscous cu legume si copanele

In Mancaruri cu carne la 11 Dec 2010

        Tocam legumele si le calim in putin ulei de palmier. Adaugam  copanelele si sucul de rosii, apoi potrivim de sare si piper. Spre final punem si usturoiul feliat.        Separat,  prajim  cuscus-ul  in ulei de...

Tochitura cu carne de ied cu ciuperci

In Mancaruri cu carne la 30 Noi 2010

Carnea de ied se taie bucatele mici, care se prajesc in ulei, intr-i cratita cu bordura mai inalta. Din cand in cand adaugam cate o cescuta cu apa si lasam sa scada apa pentru ca bucatile de carne sa se patrunda bine.  Carnatul si kaizerul le taiem felii pe care le adaugam in cratita cu...

Varza cu miel, in vas de lut ( sau Mielul lui Becali =)) )

In Mancaruri cu carne la 21 Noi 2010

       Bucatile de coasta de miel se spala bine in apa rece.     Varza se taie fideluta   si se framanta   in maini   cu sare , precum aluatul.     Ceapa se taie marunt, se pune la calit in putin ulei,...

Fasole scazuta, cu ciolan afumat

In Mancaruri cu carne la 25 Sep 2010

      Fasolea o spalam bine si o lasam in apa rece o ora, sa se umfle. Daca n u avem timp, o fierbem direct si aruncam apa de doua ori, pentru inlaturarea toxinelor.       In oala sub presiune punem la fiert, 40 minute, fasolea alaturi de un morcov ras,...

Mancarica de castraveti acri

In Mancaruri cu carne la 24 Sep 2010

     Muschiuletii se taie bucatele care se oparesc in apa fiarta.      Castravetii ii scurgem de zeama si-i tinem in apa fiarta pana ii adaugam in mancare. ( daca sunt prea acri sau prea sarati, ii puteti fierbe 2-3 minute si aruncati apa )     ...

Saramura din cap de piept

In Mancaruri cu carne la 12 Sep 2010

Oparim putin bucatile de cap de piept , apoi le condimentam cu piper, delikat si le rumenim bine in tigaia cu gril, bine  incinsa ( fara ulei) . Cand se rumenesc, se scot intr-un vas si pe toarna saramura peste bucatile de carne. Saramura : Ingredientele tocate fin se pun la fiert cu o...

Tochitura de miel, cu mamaliguta

In Mancaruri cu carne la 12 Sep 2010

              Pulpa de miel se spala, se dezoseaza, iar carnea se taie bucati mici. Ardeiul   si usturoiul se taie   felii.   Incalzim uleiul de masline   si punem feliile de usturoi   pe care le calim pana devin aurii....

Inimi si rinichi de porc, in sos de rosii si usturoi

In Mancaruri cu carne la 27 Aug 2010

    Inimile si rinichii se curata bine de pielite si se taie bucati mici. Rinichii se lasa 10-15 minute in apa cu otet, pentru a disparea mirosul specific. Se mai dau intr-o apa calduta, apoi se pun la fiert, alaturi de bucatile de inimi, in cratita cu apa si sare. Cand apa scade,...

Cotlete de porc cu cartofi glazurati in sos de mustar

In Mancaruri cu carne la 4 Aug 2010

 Cartofii se curata si se taie bucati mai mari si-i asezam intr-o tava termorezistenta. Amestecam  mustarul cu  ulei, sare, piper, usturoi feliat marunt  si cimbru, obtinand  un sos, care se toarna peste cartofi .  Putem adauga pe marginea vasului o ceasca cu apa....

Limba cu masline

In Mancaruri cu carne la 30 Iul 2010

 Limbile se tin in apa rece  inainte de a se incepe prepararea, apoi  punem la fiert in apa fierbinte cu sare. Cand s-au fiert  se inlatura pielita,  si se curata apoi cu virful unui cutit, incepind din virful limbii.  Se taie fasii mici si se pun  din nou la...

Orez cu inimi si pipotele

In Pui la 16 Iul 2010

Pipotele si inimile se curata bine, se spala si se dau doua clocote, aruncandu-se apoi apa. Legumele se calesc in doua linguri cu ulei de masline, apoi adaugam 4 cani de apa, sare si piper. Cand fierbe apa adaugam pipotele si inimile si lasam sa fiarba 15 minute. Orezul spalat il turnam in...

Ardei umplut

In Mancaruri cu carne la 2 Iul 2010

Se scoate cotorul ardeilor cu grija, apoi spalam bine ardeii si in interior, sa nu ramana seminte. Ceapa si morcovul se toaca marunt, se calesc putin, se adauga o ceasca cu apa,  bulionul,  sare, piper  si se mai lasa  2-3 minute sa fiarba.  Spalam orezul si-l adaugam...

Afisate 61 - 90 din 110 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2020

Desert nuci umplute

publicat la 13.12.2020

Piept de pui cu legume la wok

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Astăzi atragi toate privirile. Efectul este sporit, poate, și de faptul că te-ai încălțat cu câte un pantof din două perechi diferite.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]