Se scoate cotorul ardeilor cu grija, apoi spalam bine ardeii si in interior, sa nu ramana seminte.
Ceapa si morcovul se toaca marunt, se calesc putin, se adauga o ceasca cu apa, bulionul, sare, piper si se mai lasa 2-3 minute sa fiarba. Spalam orezul si-l adaugam in carnea tocata, apoi punem carnea peste ceapa calita si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care oprim focul.
Luam din compozitia de carne cu o lingura si umplem pe rand ardeii, pe care ii asezam in picioare in vasul in care-I fierbem. Pentru a nu da carnea pe afara la fiert, punem capac ardeilor din felii de rosii sau cartof. Cum eu n-am avut la indemana rosii dar nu am vrut sa folosesc nici cartofi, am presarat pesmet , rezultatul fiind unul favorabil : s-a format o crusta care a impiedicat varsarea compozitiei la fiert.
Adaugam apa cam ¾ din inaltimea ardeilor si punem la fiert la foc mic. Putem adauga si suc de rosii.
Se servesc calzi, cu smantana si patrunjel verde tocat.