Frunzele de vita-de-vie le conservi pentru iarna dupa metoda: http://www.bucataras.ro/retete/7709/vita-de-vie-pregatita-pentru-iarna.html
Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o ceasca cu apa , 3-4 linguri cu bulion si ...
Dupa ce am fiert pulpele in supa, le-am scos si le-am dat prin sos de soia, le-am pudrat cu piper si rumenit in tava cu gril.
Saramura am facut-o punand ingredientele cu o cana de apa, 5 minute la microunde ( ca sa reduc din timp :-P )
Cand saramura a fost gata, am pus...
Cartofii ii cureti si-i tai felii, apoi ii fierbi in apa cu putina sare, pana pot fi pasati, ca la piure.
Intr-un vas potrivit pui la calit ceapa tocata fideluta si morcovul, apoi adaugi o ceasca de apa, bulionul , sare , piper , cimbru si mai lasi sa fiarba 2-3...
Din 6-8 aripioare, o ceapa, un morcov, un ardei, sare si cca 2 litri de apa se face o supa .
Intr-o cratita punem untul sa se topeasca, cand s-a topit adaugam faina si amestecam 1 minut, se adauga supa de pasare...
Umplem chiuveta cu apa calda si cufundam vasul de lut, plin la randul lui cu apa, pentru cca 30-40 minute, cat timp pregatim ingredientele pentru mancare.
Kaizerul il taiem felii si-l rumenim 2 minute in tigaie de teflon, fara ulei....
Muschiuletul se taie cubulete si se lasa sa dea 2-3 clocote in apa cu sare. Se scoate si se scurge de apa.
Intr-o oala potrivita punem ceapa si morcovul tocate marunt la calit, in 4-5 linguri cu ulei si o ceasca de apa. Cand devin aurii adaugam o cana cu...
Pulpele se spala, se detaseaza ciocanelul de restul pulpei si se aseaza toate intr-o tava. Se stropesc bine cu sos de soia si se presara cu condiment pentru carne de pui. Fara a mai pune si ulei, se dau la cuptor pentru cca 50-60 minute, pana se rumenesc bine pe ambele parti,...
Feliile de muschi se bat cu ciocanul de snitele si se presara cu sare si piper. Pe jumatate din felie se aseaza cascaval feliat si kaizer sau orice alt mezel afumat, degresat. Se ruleaza si se prind capatele cu scobitori.
Rulourile...
Dupa ce impartim mielul in 4 , scotand pulpele cu tot cu coaste, facem cu cutitul buzunarase in carne si intre coste, pe care le umplem cu multe felii de usturoi. Ungem carnea cu ulei, o presaram cu sare, piper si mult cimbru, apoi o asezam in tava....
Se fierbe carnea in apa cu putina sare, avand grija sa adunam spuma formata la fierbere.
Intr-o cratita se caleste ceapa tocata fideluta, in 3-4 linguri ulei de masline si o ceasca de apa.
Se adauga supa ramasa de la fierberea carnii, cartofii taiati felii...
Pipotele si inimile se curata de sange si pielite , apoi se fierb in apa cu sare. Cand sunt fierte se scot, se stropesc cu sos de soia ( 50 ml. ) se adauga usturoi feliat , apoi se rumenesc pe gril de Teflon ( fara ulei). Cand sunt rumenite inimile, se...
Cepa si usturoiul taiate fasii fine se calesc in 3-4 linguri de ulei si putina apa . Cand devin aurii, se adauga rosiile tocate marunt , delikatul sau sarea, foile de dafin si piperul si o cana cu apa fierbinte. Se lasa sa dea cateva clocote si se adauga chiftelele preparate ca...
Ceapa se taie foarte fin, iar usturoiul de piseaza. Cartofii se curata, se dau pe razatoarea mica si se scug bine de zeama care se lasa din ei.
Carnea tocata se amesteca cu celelalte ingrediente pana devine o pasta omogena. Se iau cu mana cantitati egale...
Carnea de miel se spala in apa rece.
Punem intr-o cratita putin ulei se adauga ceapa uscata tocata marunt, apoi carnea si condimentele lasand la inabusit. Se adauga apa cat sa se acopere carnea si se lasa la fiert pana se desprinde usor carnea de pe os.
Cand carnea este fiarta se...
Ceapa cu morcovul si ardeiul se calesc in putin ulei cu apa si sare. Se adauga rosiile in bulion, tocate, ciupercile, foile de dafin si piperul boabe.
Muschiuletii se taie bucati mici , se oparesc in 2 ape ca sa se scurga sangele, apoi se adauga peste...
Carnea de pui se spala si se fierbe in apa cu putina sare, aruncandu-se prima apa, dupa 2-3 clocote )
Cand e fiarta o scoatem deoparte, o condimentam si o rumenim intr-o tava tip gril, fara grasime.
Supa obtinuta o masuram, lasand...
Se spala bine aripioarele, se taie varfurile, iar copanelul se detaseaza de restul aripioarei. Se lasa sa se scurga bine apa. Bucatile de aripioare se cufunda in sos de soia ( 10 - 15 secunde ), apoi se tavalesc prin pesmet amestecat cu jumatate de lingurita...
Printre retetele de Pasti pe care le prepar se numara si aceasta reteta de drob de miel ...
Se spala bine organele in apa rece.
Organele de miel se taie pe lung, se spala in mai multe ape cu sare, apoi in apa in care punem putin otet si bicarbonat, frecandu-le pana se albesc.
Se pun la...
Se spala puiul bine , se unge cu ulei in interior si exterior, apoi se pudreaza cu delikat, piper, boia dulce.
Se ia o sticla de 0,5 litri ( de bere, cu gatul scurt, ca sa intre in cuptor) si se baga in fundul puiului, scotandu-se pe la gat. Sticla se umple cu apa. Se aseaza puiul in picioare...
Varza se toaca marunt.
Se taie ceapa si se caleste.
Se adauga varza si se caleste impreuna cu ceapa, pana se inmoaie putin.
Condimentam cu sare si piper, foi de dafin si marar... tocate marunt.
Ciolanul se taie felii subtiri. Se aseaza in oala un strat de varza, unul de felii de...
Sarmale in foi de vita-de-vie
Frunzele de vita-de-vie le conservi pentru iarna dupa metoda: http://www.bucataras.ro/retete/7709/vita-de-vie-pregatita-pentru-iarna.html Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o ceasca cu apa , 3-4 linguri cu bulion si ...
Saramura de pui cu ciuperci si mamaliguta
Dupa ce am fiert pulpele in supa, le-am scos si le-am dat prin sos de soia, le-am pudrat cu piper si rumenit in tava cu gril. Saramura am facut-o punand ingredientele cu o cana de apa, 5 minute la microunde ( ca sa reduc din timp :-P ) Cand saramura a fost gata, am pus...
Musaca de cartofi cu carne si ciuperci
Cartofii ii cureti si-i tai felii, apoi ii fierbi in apa cu putina sare, pana pot fi pasati, ca la piure. Intr-un vas potrivit pui la calit ceapa tocata fideluta si morcovul, apoi adaugi o ceasca de apa, bulionul , sare , piper , cimbru si mai lasi sa fiarba 2-3...
Ciulama cu aripioare
Din 6-8 aripioare, o ceapa, un morcov, un ardei, sare si cca 2 litri de apa se face o supa . Intr-o cratita punem untul sa se topeasca, cand s-a topit adaugam faina si amestecam 1 minut, se adauga supa de pasare...
Varza a' la Cluj - in vas de lut
Umplem chiuveta cu apa calda si cufundam vasul de lut, plin la randul lui cu apa, pentru cca 30-40 minute, cat timp pregatim ingredientele pentru mancare. Kaizerul il taiem felii si-l rumenim 2 minute in tigaie de teflon, fara ulei....
Mazare cu muschiulet de porc
Muschiuletul se taie cubulete si se lasa sa dea 2-3 clocote in apa cu sare. Se scoate si se scurge de apa. Intr-o oala potrivita punem ceapa si morcovul tocate marunt la calit, in 4-5 linguri cu ulei si o ceasca de apa. Cand devin aurii adaugam o cana cu...
Pulpe de pui cu legume asortate
Pulpele se spala, se detaseaza ciocanelul de restul pulpei si se aseaza toate intr-o tava. Se stropesc bine cu sos de soia si se presara cu condiment pentru carne de pui. Fara a mai pune si ulei, se dau la cuptor pentru cca 50-60 minute, pana se rumenesc bine pe ambele parti,...
Cordon Bleu
Feliile de muschi se bat cu ciocanul de snitele si se presara cu sare si piper. Pe jumatate din felie se aseaza cascaval feliat si kaizer sau orice alt mezel afumat, degresat. Se ruleaza si se prind capatele cu scobitori. Rulourile...
Miel impanat
Dupa ce impartim mielul in 4 , scotand pulpele cu tot cu coaste, facem cu cutitul buzunarase in carne si intre coste, pe care le umplem cu multe felii de usturoi. Ungem carnea cu ulei, o presaram cu sare, piper si mult cimbru, apoi o asezam in tava....
Mancarica cu carne de pasare si cartofi
Se fierbe carnea in apa cu putina sare, avand grija sa adunam spuma formata la fierbere. Intr-o cratita se caleste ceapa tocata fideluta, in 3-4 linguri ulei de masline si o ceasca de apa. Se adauga supa ramasa de la fierberea carnii, cartofii taiati felii...
Inimioare si pipotele cu cartofi natur si salata de vara
Pipotele si inimile se curata de sange si pielite , apoi se fierb in apa cu sare. Cand sunt fierte se scot, se stropesc cu sos de soia ( 50 ml. ) se adauga usturoi feliat , apoi se rumenesc pe gril de Teflon ( fara ulei). Cand sunt rumenite inimile, se...
Chiftelute cu sos
Cepa si usturoiul taiate fasii fine se calesc in 3-4 linguri de ulei si putina apa . Cand devin aurii, se adauga rosiile tocate marunt , delikatul sau sarea, foile de dafin si piperul si o cana cu apa fierbinte. Se lasa sa dea cateva clocote si se adauga chiftelele preparate ca...
Chiftelute cu carne si cartofi
Ceapa se taie foarte fin, iar usturoiul de piseaza. Cartofii se curata, se dau pe razatoarea mica si se scug bine de zeama care se lasa din ei. Carnea tocata se amesteca cu celelalte ingrediente pana devine o pasta omogena. Se iau cu mana cantitati egale...
Stufat de miel
Carnea de miel se spala in apa rece. Punem intr-o cratita putin ulei se adauga ceapa uscata tocata marunt, apoi carnea si condimentele lasand la inabusit. Se adauga apa cat sa se acopere carnea si se lasa la fiert pana se desprinde usor carnea de pe os. Cand carnea este fiarta se...
Muschiulet de porc cu ciuperci si sos de vin
Ceapa cu morcovul si ardeiul se calesc in putin ulei cu apa si sare. Se adauga rosiile in bulion, tocate, ciupercile, foile de dafin si piperul boabe. Muschiuletii se taie bucati mici , se oparesc in 2 ape ca sa se scurga sangele, apoi se adauga peste...
Pilaf cu legume si carne de pasare
Carnea de pui se spala si se fierbe in apa cu putina sare, aruncandu-se prima apa, dupa 2-3 clocote ) Cand e fiarta o scoatem deoparte, o condimentam si o rumenim intr-o tava tip gril, fara grasime. Supa obtinuta o masuram, lasand...
Aripioare in sos de soia
Se spala bine aripioarele, se taie varfurile, iar copanelul se detaseaza de restul aripioarei. Se lasa sa se scurga bine apa. Bucatile de aripioare se cufunda in sos de soia ( 10 - 15 secunde ), apoi se tavalesc prin pesmet amestecat cu jumatate de lingurita...
Drob de miel
Printre retetele de Pasti pe care le prepar se numara si aceasta reteta de drob de miel ... Se spala bine organele in apa rece. Organele de miel se taie pe lung, se spala in mai multe ape cu sare, apoi in apa in care punem putin otet si bicarbonat, frecandu-le pana se albesc. Se pun la...
Pui pe sticla cu mujdei de usturoi
Se spala puiul bine , se unge cu ulei in interior si exterior, apoi se pudreaza cu delikat, piper, boia dulce. Se ia o sticla de 0,5 litri ( de bere, cu gatul scurt, ca sa intre in cuptor) si se baga in fundul puiului, scotandu-se pe la gat. Sticla se umple cu apa. Se aseaza puiul in picioare...
Varza cu ciolan afumat
Varza se toaca marunt. Se taie ceapa si se caleste. Se adauga varza si se caleste impreuna cu ceapa, pana se inmoaie putin. Condimentam cu sare si piper, foi de dafin si marar... tocate marunt. Ciolanul se taie felii subtiri. Se aseaza in oala un strat de varza, unul de felii de...