De aceasta reteta delicioasa este responsabila sor'mea Gaby :-*
Dupa ce oparim putin ficatul, il prajim in putin cu unt cu aproximativ 150 ml apa. Avem grija sa intoarcem ficatul, pentru a se patrunde pe toate partile. Adaugam vinul, usturoiul intreg si ceapa taiata in 4. Fierbem cca 15 minute, avand grija sa nu se lipeasca. Se opreste focul si se adauga rozmarinul, busuiocul, boia de ardei ,200 gr unt si smantana. Se pune totul in blnder si se paseaza.
Pentru ca eu nu am avut amidon, am fiert cartofii, i-am pasat bine si i-am adaugat peste compozitia de pateu. Am pus iar la foc si am fiert pana s-a ingrosat, apoi am lasat pateul sa se raceasca.
Restul de unt l-am mixat spuma si l-am adaugat in pateul racit. Daca e nevoie, se mai adauga sare si piper.
Servim dupa alte 2-3 ore de pastrat la frigider. Eu nu am avut rabdare :D ( de aceea pare pateul moale in poza, dar daca aveti rabdare se intareste, va asigur =)) )E gustos si cald dar si rece, cand pateul capata o consistenta tare.