Mancarica de castraveti acri

de Ina in Mancaruri cu carne, 24 Sep 2010 | 10105 vizualizari

 

O mancare pe care o facea des soacra-mea, dar acum o fac si eu, la insistentele lui Costel :D

 

INGREDIENTE

  • 1-2 muschiuleti de porc  ( in functie de cat sunt de mari )
  • 3-4 linguri cu ulei 
  • 4-5 cepe
  • un borcan castraveti in otet
  • 3-4 linguri cu bulion
  • o lingura cu faina
  • cimbru
  • marar
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de castraveti acri:

     Muschiuletii se taie bucatele care se oparesc in apa fiarta.

     Castravetii ii scurgem de zeama si-i tinem in apa fiarta pana ii adaugam in mancare. ( daca sunt prea acri sau prea sarati, ii puteti fierbe 2-3 minute si aruncati apa )

     Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Punem intr-o oala 3-4 linguri cu ulei ( eu pun de masline ) , il incingem si calim  ceapa pana devine aurie. Adaugam bucatile de carne, le rumenim putin apoi turnam si putina apa  si lasam sa mai fiarba. Adaugam bulionul, foile de dafin, cimbru, sare dupa gust, piper si mestecam.    Faina o desfacem intr-o ceasca cu apa si o  punem in oala strecurata  si mestecam continuu, sa nu faca cocoloase. Castravetii scursi de apa ii punem in oala si mai lasam ca mancarea sa fiarba 5 minute, dupa care putem opri focul si adauga marar verde.

     Este o mancarica foarte gustoasa si racoritoare. Se poate servi atat calda, cat si rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de castraveti acri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in sos de mustar si castraveti