Fasole scazuta, cu ciolan afumat

de Ina in Mancaruri cu carne, 25 Sep 2010 | 84379 vizualizari

 

S-a mancat toata la o masa, atat a fost de buna ;) :D

 

INGREDIENTE

  • un ciolan afumat

Pentru fiert:

  • 500 g fasole uscata
  • un morcov mare
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • sare
  • o foaie de dafin

Separat:

  • 3 cepe
  • un morcov mare
  • 2-3 linguri cu bulion
  • putin cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare/ delikat
  • piper
  • marar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta, cu ciolan afumat:

      Fasolea o spalam bine si o lasam in apa rece o ora, sa se umfle. Daca n u avem timp, o fierbem direct si aruncam apa de doua ori, pentru inlaturarea toxinelor.

      In oala sub presiune punem la fiert, 40 minute, fasolea alaturi de un morcov ras, o ceapa tocata, sare / delikat si o foaie de dafin. 

      Cand oprim focul asteptam sa scada presiunea in vas, deschidem capacul si luam cu o spumiera  cea mai mare parte din boabele de fasole fiarta, pe care le vom folosi la mancarica noastra.  Din restul de boabe si zeama putem face o supa de fasole ( mai ales daca mai fierbem in supa si cateva bucatele de ciolan afumat. 

      Separat, punem intr-o oala putin ulei, in care calim 3 cepe si-un morcov, tocate  sau date pe razatoare. Cand ceapa devine aurie adaugam bucati de ciolan afumat, pe care le rumenim putin, mestecand din cand in cand. Adaugam 3-4 polonice de supa in care a fiert fasolea, 2-3 linguri cu bulion, apoi boabele scurse, foi de dafin, piper, putin cimbru, sare/ delikat  si lasam sa mai fiarba pana scade zeama. Aceasta operatiune o putem executa in cuptor.  Oprim focul si presaram marar tocat marunt.

     Servim calda, cu ceva acru.

     Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta, cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu carnati