Couscous cu legume si copanele

de Ina in Mancaruri cu carne, 11 Dec 2010 | 8361 vizualizari

 

O mancarica delicioasa , inspirata din retetele Mihăi

 

INGREDIENTE

  • 10 copanele de la aripioare
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras rosu 
  • 1 morcov de gradina ( daca e de cumparat, folosesti doar jumatate, ca-s mai mari )
  • 200 ml suc de rosii 
  • 3 - 4 catei usturoi
  • busuioc
  • sare 
  • piper
  • 250 g cus cus
  • 4-5 linguri ulei de palmier
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Couscous cu legume si copanele:

 

      Tocam legumele si le calim in putin ulei de palmier. Adaugam  copanelele si sucul de rosii, apoi potrivim de sare si piper. Spre final punem si usturoiul feliat. 

      Separat,  prajim  cuscus-ul  in ulei de palmier  pana devine putin auriu. Eu am avut un cuscus foarte fin, cu bobul mic dar foarte gustos. Adaugam 500 ml apa fierbinte si  lasam sa fiarba la foc mic, pana se umfla. Daca este nevoie, mai adaugam apa fierbinte. Condimentam cu busuioc  maruntit. 

      Cand cuscus-ul e fiert il adaugam peste carnea cu legume, lasand sa mai dea 2-3 clocote. 

      Este excelent cald, dar si rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Couscous cu legume si copanele" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu legume si sos de usturoi