Geanina87

1

Bucataras
incepator

Iasi

Bucataras din 11.11.2011

RETETE140
PRIETENI321
Retete

Prajitura "Fanta"

In Prajituri la 6 Feb 2014

Blat : Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, peste care se adauga treptat uleiul, apoi se incorporeaza cu albusurile. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se adauga putin cate putin in compozitie...

Paleuri cu ciocolata

In Dulciuri la 22 Ian 2014

Se mixeaza untul moale cu zaharul pudra,apoi se adauga ouale,coaja rasa de lamaie,esenta si faina putin cate putin.Mixam in continuare pana va iesi o compozitie spumoasa. Cu ajutorul unui sac-a-poch sau a unei seringi de ornat (se poate si cu o punga taiata intr-un colt) spritam cate putin din...

Gogosi rapide fara framantare

In Dulciuri la 21 Ian 2014

Se bat ouale cu telul,apoi se adauga zaharul,zaharul vanilat,esenta si iaurtul.Batem in continuare tot cu telul pana se dizolva zaharul. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga putin cate putin in compozitie.Atentie la cocoloase!(folositi telul). Aluatul trebuie sa fie mult mai gros ca...

Piersici umplute

In Prajituri la 18 Ian 2014

Se mixeaza untura cu zaharul.Incorporam si ouale, unul cate unul,adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,coaja de portocala si esenta.Amestecam bine cu mainile si incepem sa punem faina putin cate putin pana cand rezulta un aluat nelipicios.Se formeaza bilute si se asaza frumos intr-o tava...

Triple Chocolate Cheescake

In Torturi la 1 Ian 2014

Caramel : Intr-o cratita cu fund dublu punem zaharul si apa si lasam la foc mediu sa se caramelizeze, amestecand cu o lingura din lemn.Cand incepe sa fiarba nu mai amestecam si dam focul mai mare.Cand isi schimba culoarea (auriu), luam de pe foc,adaugam smantana amestecand rapid si untul (la...

Desert prajitura Regala

In Prajituri la 1 Ian 2014

Albusurile le batem spuma, adaugam treptat zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi punem faina, bicarbonatul stins si amestecam cu o lingura incet, de jos in sus.Incorporam cu grija si nuca, dupa care tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni mici (in jumatate decat cea de la aragaz) si...

Desert prajitura Snickers

In Prajituri la 25 Dec 2013

Blat : Mixam albusurile spuma, adaugand treptat zaharul, pana cand iese o spuma tare si lucioasa. Separat se amesteca faina cu nuca si praful de copt pe care le incorporam cu grija in albusuri.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 180° pentru...

Cozonac cu nuca si rahat

In Dulciuri la 24 Dec 2013

Cernem faina intr-un lighean mai mare de doua ori, pentru a iesi cozonacul mai pufos. Laptele cu zaharul si vanilia se pun pe foc pana se dizolva complet zaharul.     Pregatim maiaua: intr-un bol se zdrobeste drojdia cu furculita, se adauga putina faina si 2-3 linguri din laptele...

Negresa de post

In Prajituri la 30 Noi 2013

Intr-un vas mai mare amestecam faina, zaharul, praful de copt si cacaoa, iar peste, punem apa, uleiul si esenta de rom. Amestecam cu un tel,astfel incat sa nu se formeze cocoloase, dupa care adaugam nuca. Amestecam bine si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul...

Turta dulce umpluta

In Prajituri la 24 Oct 2013

Intr-un vas se caramelizeaza 2 linguri de zahar, dupa care se toarna cu grija, apa clocotita.Se lasa sa fiarba pana se topeste caramelul, apoi se adauga restul de zahar amestecat cu scortisoara si cuisoarele.Cand se dizolva tot zaharul,se ia de pe foc si se adauga 140 g faina amestecandu-se rapid...

Rulada cu crema de cafea

In Dulciuri la 22 Sep 2013

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile si un praf de sare le batem spuma, iar galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare, apoi le incorporam in albusuri. Faina se amesteca cu cacaoa si se adauga in ploaie peste compozitie, amestecand cu o lingura de jos in sus....

Briose din albusuri cu nuca de cocos

In Prajituri la 20 Sep 2013

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul pana devine o spuma lucioasa. Mixam in continuare adaugand pe rand uleiul,zaharul vanilat si esenta de vanilie. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si, putin cate putin, o incorporam in compozitia de albusuri...

Ravioli cu spanac si Ceva Fin de la Delaco

In Paste la 31 Aug 2013

Pregatim aluatul amestecand foarte bine ingredientele. Intindem o foaie cat putem noi de subtire cu sucitorul. Cu ajutorul unui capac mare din plastic am decupat cercuri in care am pus cate putina umplutura. Pentru umplutura se fierbe spanacul in apa cu sare si se amesteca toate ingredientele....

Tort Barbie

In Torturi la 27 Aug 2013

Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul, apoi le-am incorporat cu albusurile spuma. Faina am amestecat-o cu praful de copt si cacaoa si am adaugat-o in ploaie, putin cate putin, peste compozitia de...

Budinca de dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 23 Iul 2013

Am taiat rondele dovleceii si am presarat peste ei sare si piper,apoi i-am adaugat intr-un vas in care am batut 2 oua. Am uns cu unt o tava micuta (mai mica decat cea de la aragaz) si am asezat un strat de dovlecei. Deasupra am pus branza,peste care au urmat rosiile taiate cubulete si ultimul...

"Poale-n brau"

In Dulciuri la 20 Iul 2013

Aluat : Intr-un bol micut punem drojdia,pe care o dizolvam in 2 linguri de lapte caldut,adaugam apoi 1 lingura de zahar si 2 linguri de faina. Amestecam bine( trebuie sa iasa ca o smantana groasa) si lasam la loc cald 15 minute. Cernem faina si facem o gaura in mijloc in care punem maiaua...

Ciocolata Bounty de casa

In Dulciuri la 5 Iul 2013

Intr-un vas se amesteca laptele condensat,nuca de cocos, laptele praf, zaharul si untul. Cu ajutorul mainilor dam forma batoanelor, mai mari sau mai mici,dupa preferinta.Le punem intr-un vas in congelator pentru 30 minute. Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu smantana,apa si...

Salata de telina cu pui

In Salate la 4 Iul 2013

Telina se curata si se pune intr-un vas cu apa si putina zeama de lamaie.Ceapa se toaca marunt. Carnea se taie cubulete. Se prepara 3 linguri de maioneza dintr-un galbenus crud,unul fiert,1 lingura mustar,putina zeama de lamaie, sare si ulei. Telina se da pe razatoarea mare si se amesteca cu...

Pancakes cu dulceata de nuci verzi

In Dulciuri la 2 Iul 2013

Intr-un vas amestecam faina, praful de copt, bicarbonatul si praful de sare. In alt vas amestecam bine ouale, laptele batut, esenta si untul, dupa care le incorporam in amestecul de faina.Omogenizam cu ajutorul unui tel. Incingem o tigaie antiaderenta, punem putin ulei(cat sa se unga) apoi...

Prajitura "Albinita"

In Prajituri la 30 Iun 2013

FOI: Intr-o cratita punem pe foc mic mierea, zaharul si margarina si lasam atat cat sa se topeasca zaharul. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racorit, dupa care se adauga putin cate putin din faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Adaugam si oul cu cele 2 linguri de lapte si framantam un...

Tort "Kodrit Kadir"

In Torturi la 26 Iun 2013

Blat : Amestecam cu un tel oul, zaharul, laptele, uleiul si esenta de rom, peste care adaugam faina amestecata cu cacaoa,praful de copt si ness-ul. Omogenizam bine totul si lasam deoparte. Crema de zahar ars:  Mixam zaharul( si zaharul vanilat) cu ouale, peste care adaugam laptele si...

Biscuiti cu aroma de cafea

In Dulciuri la 15 Iun 2013

Incepem prin a mixa untul moale cu zaharul pana devine ca o crema. Dizolvam ness-ul in cele 4 lingurite de cafea si adaugam peste unt. Incorporam bine, dupa care punem faina si framantam un aluat nelipicios. Il infasuram in folie alimentara si il dam la frigider pentru cel putin 2 ore, apoi facem...

Chec pufos si "marmorat"

In Dulciuri la 8 Iun 2013

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile si praful de sare se mixeaza spuma ,apoi se adauga zaharul amestecat cu zaharul vanilat,putin cate putin mixand in continuare pana cand compozitia devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se freaca cu  uleiul(ca la maioneza) ,apoi se incorporeaza...

Quiche cu zucchini

In Aperitive / Garnituri la 1 Iun 2013

Aluat: Se amesteca ingredientele de mai sus si se framanta un aluat nelipicios pe care il dam la frigider pentru 1 ora, dupa care intindem o foaie si o asezam frumos intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina. Dam la cuptorul preincalzit (150°) pentru cateva minute, apoi...

Desert Baked Alaska

In Torturi la 29 Mai 2013

Incepem cu inghetata : Galbenusurile si zaharul le punem pe foc mic, amestecand continuu, pana se topeste zaharul.Ciocolata o taiem bucatele si impreuna cu untul o topim pe baie de aburi. Cand se racesc galbenusurile si ciocolata, le amestecam cu frisca batuta tare si esenta de vanilie. Tapetam...

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 22 Mai 2013

Reteta de preparare a papanasilor Amestecam branza cu ouale, zaharul, esenta, zaharul vanilat si bicarbonatul, apoi adaugam faina, putin cate putin, pana cand rezulta un aluat nelipicios. Il lasam 15 minute "la odihnit" dupa care formam bile pe care le turtim si le gaurim, astfel...

Prajitura Alba ca zapada

In Prajituri la 2 Mai 2013

Din ingredientele pentru foi framantam un aluat pe care il infasuram in folie si il dam la rece pentru cel putin o ora, dupa care il impartim in 4. Intindem 4 foi pe care le coacem pe dosul tavii unse cu unt si tapetate cu faina la 180° pana cand se rumeneste putin pe margine.Se ard foarte...

Briose fara oua

In Prajituri la 20 Apr 2013

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, amidonul,zaharul,cacaoa,praful de copt si bicarbonatul peste care adaugam laptele si uleiul. Omogenizam bine cu telul sau mixerul si turnam compozitia in formele pentru briose unse cu unt sau ulei si tapetate cu faina. In mijlocul fiecarei briose...

Tort spirala cu crema de fructe de padure

In Torturi la 17 Apr 2013

Pentru crema : Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece pentru 10 minute, apoi se storc bine si se dizolva in laptele cald.Frisca se bate cu zaharul,apoi se amesteca cu mascarpone,laptele in care s-a dizolvat gelatina,iaurtul si fructele de padure. Sirop : Se pun apa si zaharul la...

Tarta cu crema si amaretti

In Dulciuri la 13 Apr 2013

Intr-un bol mai mare framantam un aluat cu toate ingredientele de mai sus,apoi il punem in folie de plastic si il dam la rece pentru o jumatate de ora.Dupa ce sta la rece,scoatem aluatul si intindem o foaie pe care o punem in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Asezam amaretti(pricomigdalele)...

Afisate 61 - 90 din 140 retete    

Postari recente

publicat la 29.04.2020

Turte ca la mama

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Fii optimistă. Dacă viaţa îţi oferă lămâi, cere şi un Martini!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]