Tarta cu crema si amaretti

de Geanina87 in Dulciuri, 13 Apr 2013 | 4798 vizualizari

 

Sursa e un site italian Chechef.it . Mie mi-a iesit o tarta destul de mare si mi-a mai ramas aluat,asa ca am facut una mai mica umpluta cu crema si mere.

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 400 g faina
  • 3 oua
  • 150 g unt topit
  • 150 g zahar
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 8 g praf de copt

Umplutura:

  • 200 g amaretti (pricomigdale)
  • 1 pahar de lapte
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema si amaretti:

Intr-un bol mai mare framantam un aluat cu toate ingredientele de mai sus,apoi il punem in folie de plastic si il dam la rece pentru o jumatate de ora.Dupa ce sta la rece,scoatem aluatul si intindem o foaie pe care o punem in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Asezam amaretti(pricomigdalele) inauntru si turnam peste ele crema pe care am facut-o mixand 3 oua cu zaharul,laptele si esenta.

Dam la cuptor la 170° pentru 50 minute.Se taie dupa ce se raceste complet.

TIPS-URI

1

Tarta se poate umple si cu gem (fara crema).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema si amaretti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si bezea