Desert Baked Alaska

de Geanina87 in Torturi, 29 Mai 2013 | 79855 vizualizari

 

Azi implinesc 3 ani de la casatorie si cum se putea altfel sa sarbatoresc fara un tort mai "special"? Am ales Baked Alaska, pentru ca era pe lista de asteptare si pentru ca e ceva diferit de pana acum. Multumesc, Gaby, pentru reteta si pentru gustul minunat pe care il are acest tort perfect in zilele calduroase!

 

INGREDIENTE

Inghetata:

  • 6 galbenusuri
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 lingura de unt
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • esenta de vanlie
  • 400 ml frisca lichida
  • 150 g zahar

Caramel:

  • 5 linguri zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingura unt

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt

Bezea:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • plus 2 linguri coniac
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Baked Alaska:

Incepem cu inghetata: Galbenusurile si zaharul le punem pe foc mic, amestecand continuu, pana se topeste zaharul.Ciocolata o taiem bucatele si impreuna cu untul o topim pe baie de aburi. Cand se racesc galbenusurile si ciocolata, le amestecam cu frisca batuta tare si esenta de vanilie. Tapetam un bol cu folie alimentara si turnam jumatate din compozitia de inghetata si dam la congelator pentru jumatate de ora.

Caramelul: Zaharul il punem intr-o cratita pe foc mediu si amestecam pana cand isi schimba culoarea. Luam de pe foc, adaugam untul si frisca lichida, amestecam repede, apoi punem din nou pe foc pana cand caramelul e topit complet. Lasam sa se raceasca, apoi il turnam peste inghetata care e la congelator. Dam din nou la rece pentru 20 minute, dupa care punem restul de inghetata ramasa amestecata cu zeama de lamaie si "uitam" de ea in congelator. Eu am lasat o noapte.

Pentru blat: Am batut albusurile spuma tare. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, apoi am pus uleiul si le-am incorporat cu albusurile. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o in ploaie peste compozitie. Aceasta din urma am impartit-o in doua. Intr-una din parti am pus cacaua si am omogenizat si cu ajutorul a doua pungi de umplut am facut cercuri ca in imagine, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Am dat la cuptorul preincalzit la 180° pana cand a trecut testul scobitorii. Am lasat blatul pana a doua zi, l-am stropit cu doua linguri de coniac, apoi am rasturnat inghetata peste el. L-am acoperit cu bezeaua pe care am facut-o mixand albusurile spuma tare impreuna cu zaharul putin cate putin. Am dat totul la cuptorul preincalzit la 200° pentru 5 minute, atat cat bezeaua sa isi schimbe culoarea. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Baked Alaska" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

Geanina87 1

16.06.2014, 20:20

Nu, daca ai un cuptor electric bun si setezi temperatura la 200°C.Daca nu ai incredere, poti folosi un pistol cu gaz

Ancutsa 1

04.05.2017, 10:00

Foarte frumos!

Geanina87 1

09.05.2017, 10:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Baked Alaska