Aperitiv cosulete umplute cu salata de ciuperci

de Geanina87 in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2020 | 6615 vizualizari

 

Aluaturi de casa   Reteta apartine dragei noastre Merisor, careia ii multumesc tare, tare mult. >:D<

 

INGREDIENTE

Cosulete

  • 400 g faina
  • 100 g unt gras moale
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet
  • 200 g smantana

Salata de ciuperci:

  • 2 conserve de ciuperci taiate
  • 2 castraveti in otet
  • 1 ceapa
  • maioneza (2 galbenusuri fierte, 2 galbenusuri crude, un praf de sare, 1 lingurita de mustar, putina zeama de lamaie, ulei)
  • marar
  • sare
  • piper
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cosulete umplute cu salata de ciuperci:

Cosulete: Punem faina intr-un bol mai mare si adaugam peste ea restul de ingrediente. Framantam un aluat si in functie de consistenta, mai adaugam sau nu faina pana acesta devine nelipicios. Infasuram in folie alimentara si il dam la frigider pentru o jumatate de ora. Punem forma de cosulete pe flacara de la aragaz, o ungem cu putin ulei(doar la inceput), punem bile de aluat cat sa ocupe 3/4 din forma si le coacem la fel ca pe nuci intorcand forma dupa 2-3 minute. Dupa coacere, cosuletele se vor lasa la racit si apoi se vor umple cu salata de ciuperci.

Salata de ciuperci: Ciupercile si castravetii taiati marunt se pun la scurs intr-o strecuratoare, dupa care se amesteca cu maioneza, ceapa taiata marunt si mararul. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

TIPS-URI

1

Cosuletele pot fi umplute cu salata de vinete, de pui, de dovlecei, de ton etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cosulete umplute cu salata de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Aluat de foietaj