By Sabina... pe care o imbratisez cu drag pentru aceasta minunata reteta >:D< Pot sa va spun ce e cel mai simplu tort facut de mine. Blatul insiropat, crema de zahar ars si caramelul se imbina intr-o armonie perfecta care da un gust extraordinar de bun si racoritor. Merita incercat!
Blat:
Crema de zahar ars:
Caramel:
Blat: Amestecam cu un tel oul, zaharul, laptele, uleiul si esenta de rom, peste care adaugam faina amestecata cu cacaoa,praful de copt si ness-ul. Omogenizam bine totul si lasam deoparte.
Crema de zahar ars: Mixam zaharul( si zaharul vanilat) cu ouale, peste care adaugam laptele si esenta de rom.
Caramelul: Intr-un alt vas caramelizam cele 5 linguri de zahar si lasam sa se racoreasca, apoi peste, punem compozitia pentru crema de zahar ars, iar la final adaugam compozitia pentru blat.Aceasta din urma, se va ridica la suprafata. Vasul se introduce in cuptorul preincalzit la 160° si se lasa pentru 40-45 minute.Recomand testul scobitorii :) .Lasam tortul sa se raceasca bine( nu ca mine :)) ), dupa care il rasturnam pe un platou. E absolut delicios cand e rece.