Flori a facut tort...Laura Sava a facut dreptunghiuri...eu am facut romburi... :)) Mai departe de atat n-am sapat pentru originea acestei retete...:))
Blat:
Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.
Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem foile pe rand, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 15 minute.
Crema:
Amestecam cele 2 linguri zahar cu amidonul.
Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.
Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. Lasam la racit.
Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.
Crema astfel obtinuta o impartim in 3 si o repartizam intre blaturile pe care le insiropam putin.
Ciocolata de lapte o topim si ornam romburile frumos taiate. :)
1
crema de lapte cu amidon este suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos a cratitei cu lingura, se vede fundul cratitei.