Cea mai buna prajitura... asta pentru ca imi plac la nebunie batoanele Snickers. Reteta era in "seif" de mai demult de la bucataras Exploracuisine si abia acum i-a venit randul. O voi repeta cat de curand, fiindca s-a terminat prea repede :D
Blat: Mixam albusurile spuma, adaugand treptat zaharul, pana cand iese o spuma tare si lucioasa. Separat se amesteca faina cu nuca si praful de copt pe care le incorporam cu grija in albusuri.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 180° pentru 25 minute sau pana cand se rumeneste usor, dupa care il lasam sa se raceasca.
Ciocolata alba impreuna cu cele 2 linguri de ulei se topeste pe baie de aburi si se toarna peste blatul racit complet, apoi se da la congelator pana se intareste.
Crema: Se caramelizeaza 10 linguri de zahar, peste care se adauga untul, amestecand rapid cu o lingura din lemn. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand untul este bine amestecat cu caramelul. Galbenusurile le amestecam cu 2 linguri de zahar si le punem impreuna cu arahidele peste crema de caramel.Lasam sa fiarba pana cand se ingroasa un pic, amestecand continuu. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca dupa care intindem crema peste glazura alba.Dam din nou la rece apoi turnam glazura neagra care se prepara la fel ca cea alba. Se lasa prajitura la frigider pentru 3-4 ore, apoi se serveste, fara niciun fel de retinere:))
1
Eu am facut in tava de la aragaz, dar pentru a iesi mai inalta e indicat sa folositi o tava putin mai micuta.