Tort spirala cu crema de fructe de padure

de Geanina87 in Torturi, 17 Apr 2013 | 10603 vizualizari

 

Un tort absolut delicios... Pentru blat si asamblare m-am inspirat de la Miha de pe blog,iar pentru crema de la Laviii. Multumesc fetelor! >:D< Bineinteles ca mi-am pus amprenta si am modificat cate ceva,dar rezultatul e fantastic !!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 9 oua
  • 150 faina
  • 100 g amidon
  • 60 g cacao
  • 300 g zahar pudra
  • 1 si 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 300 g fructe de padure decongelate
  • 250 g iaurt cu fructe de padure
  • 250 g mascarpone
  • 500 g frisca lichida
  • 100 g zahar pudra
  • 4 linguri de lapte
  • 2 folii gelatina (10 g)
  • Sirop:
  • 500 ml apa
  • 200 g zahar
  • esenta de rom
  • Ornat:
  • frisca
  • pasta de migdale din comert
  • colorant alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort spirala cu crema de fructe de padure:

Pentru crema : Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece pentru 10 minute, apoi se storc bine si se dizolva in laptele cald.Frisca se bate cu zaharul,apoi se amesteca cu mascarpone,laptele in care s-a dizolvat gelatina,iaurtul si fructele de padure.

Sirop: Se pun apa si zaharul la fiert.Dupa ce se dizolva zaharul se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.

Pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul mixand in continuare,dupa care se pun rand pe rand galbenusurile.Faina se amesteca cu cacaoa,amidonul si praful de copt si se adauga in ploaie. Compozitia astfel obtinuta se rastoarna intr-o tava (maaaare am folosit eu) tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptorul preincalzit 180° pt 10-15 min pana trece testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt blatul,se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza cu ajutorul acestuia. Se lasa cateva minute rulat,dupa care se desface si se taie 4 fasii egale pe care le insiropam si le umplem cu crema. Rulam din nou prima fasie de blat si o asezam in centrul platoului,continuam cu celelalte 3 fasii incercuind-o pe prima. Ornam cu frisca, si decoram dupa bunul plac.

TIPS-URI

1

Inainte de a se introduce in cuptor compozitia pentru blat, este bine sa se niveleze. Procedand astfel, blatul va avea aceeasi inaltime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort spirala cu crema de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Geanina87 1

19.04.2013, 18:27

Multumesc!!

Miha 1

01.05.2013, 10:37

fain tort! Si bun, fara doar si poate

Geanina87 1

01.05.2013, 11:21

Multumesc! Ghici cine a fost sursa de inspiratie pentru blat? Ups...deja stii, ca am scris in descriere.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Magia iernii"