"Poale-n brau"

de Geanina87 in Dulciuri, 20 Iul 2013 | 8575 vizualizari

 

Saptamana trecuta am fost la parintii mei si...ghiciti, cu ce m-a servit mama? Offff!!! e asa de greu? Bine, va spun eu: cu placinta "Poale-n brau"! E grozava atat calda cat si rece alaturi de un pahar cu lapte batut ;) As putea spune ca e placinta copilariei mele si v-o recomand cu mare drag!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 550 g faina
  • 120 g zahar
  • 180 ml lapte cald
  • 100 g unt topit
  • 2 oua
  • 25 g drojdie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 400 g branza
  • 80 g stafide
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri gris
  • esenta de rom
  • 1 ou pentru uns
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Poale-n brau":

Aluat: Intr-un bol micut punem drojdia,pe care o dizolvam in 2 linguri de lapte caldut,adaugam apoi 1 lingura de zahar si 2 linguri de faina. Amestecam bine( trebuie sa iasa ca o smantana groasa) si lasam la loc cald 15 minute.

Cernem faina si facem o gaura in mijloc in care punem maiaua crescuta( compozitia de drojdie). Separat, mixam ouale cu zaharul,laptele si coaja de portocala si adaugam peste faina.Punem praful de sare si untul si framantam bine aluatul. Il acoperim cu un prosop curat si lasam la crescut 1 ora.

Umplutura: Stafidele se stropesc cu esenta de rom si se lasa 10 minute,dupa care le amestecam cu branza, ouale, smantana, zaharul, grisul si restul de esenta de rom.

Luam cate o bucata din aluat, intindem o foaie, o taiem in patrate si in mijloc punem cate putina umplutura. Ridicam colturile si le lipim, astfel incat sa nu iasa branza. Asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt.Le ungem cu ou si dam tava la cuptorul preincalzit 180° pentru 30-35 min pana cand se rumenesc frumos. Sa aveti pofta!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra ""Poale-n brau"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friganele (Gigi-Papa)