Prajitura "Albinita"

de Geanina87 in Prajituri, 30 Iun 2013 | 44054 vizualizari

 

M-am inspirat dupa blogul "Retete ca la mama". O prajitura delicioasa cu foi, crema si dulceata . Uite-asa mi-a iesit rima :)))

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 600 g faina
  • 180 g zahar
  • 80 g margarina
  • 4 linguri miere
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 1 ou
  • Crema:
  • 80 g gris
  • 250 ml lapte
  • 180 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie
  • Dulceata de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Albinita":

FOI: Intr-o cratita punem pe foc mic mierea, zaharul si margarina si lasam atat cat sa se topeasca zaharul. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racorit, dupa care se adauga putin cate putin din faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Adaugam si oul cu cele 2 linguri de lapte si framantam un aluat nelipicios pe care il impartim in 4. Intindem 4 foi (le intepam cu furculita ca in poza) pe care le coacem la 180° pe dosul tavii tapetate cu hartie de copt pana cand se rumenesc usor pe margini.

CREMA: Laptele,zaharul si mierea se pun intr-un vas pe foc, iar cand incep sa fiarba se adauga grisul in ploaie si se amesteca repede. Se fierbe pana se ingroasa, apoi se da deoparte, iar cand ajunge la temperatura camerei se adauga untul moale si esenta si se mixeaza 1 minut la viteza mare.

ASAMBLARE: Prima foaie, 1/2 din crema de gris, a II-a foaie, dulceata, a III-a foaie, crema de gris ramasa si iar foaie. Se lasa prajitura peste noapte (eu am pus si putina greutate peste ea, mai exact 4 carti).

Se serveste pudrata cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Albinita"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Teo